XML English Abstract Print


مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (28 مشاهده)
به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پودر پر هیدرولیز شده بر عملکرد و فراسنجه­ های بیوشیمیایی سرم جوجه ­های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، شش تکرار و 26 قطعه پرنده در هر تکرار و از سن 15 تا 42 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی مورد استفاده شامل: جیره فاقد پودر پر (شاهد) و جیره­ های دارای یک، دو و سه درصد پودر پر هیدرولیز شده بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از پودر پر تا سطح سه درصد تأثیر معنی ­داری بر میزان وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی خوراک، درصد ماندگاری و شاخص تولید نسبت به تیمار شاهد نداشت. استفاده از سطوح پودر پر هیدرولیز شده در جیره سبب کاهش معنی ­دار هزینه خوراک مصرفی به ازای هر کیلوگرم وزن زنده شد (P<0.01). فراسنجه­ های خونی مانند آلبومین، گلبولین، پروتئین تام، کلسترول، لیپو پروتئین پر چگالی کلسترول (HDL-کلسترول) و تری­ گلسیرید تحت تأثیر سطوح پودر پر قرار نگرفتند. قابلیت هضم ایلئومی پروتئین خام پودر پر هیدرولیز شده 75/17 درصد اندازه ­گیری شد. به­ طور کلی به سبب کمتر بودن هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم وزن زنده به دست آمده و توانایی پودر پر در تأمین بخشی از پروتئین جیره، استفاده از سه درصد پودر پر هیدرولیز شده در جیره جوجه­ های گوشتی قابل توصیه است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/8/27 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1399/12/2 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb