XML English Abstract Print


جهادکشاورزی
چکیده:   (31 مشاهده)
 
 
این آزمایش به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف گیاه خارشتر بر عملکرد تولیدی، کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‏های بیوشیمیایی خون مرغ‌های تخم‌گذار سویه­های لاین-W63 انجام شد. در این آزمایش تعداد 144 قطعه مرغ تخم‌گذار تجاری سویه های لاین در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (نه قطعه در هر تکرار) از سن 44 تا 48  هفتگی مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه‌های آزمایشی شامل سطوح 0 (شاهد)، 1 ، 2 و 3 درصد گیاه خارشتر بود.  نتایج نشان داد؛ استفاده از سطوح مختلف گیاه خارشتر در جیره‌های غذایی مرغ‌های تخم‌گذار تأثیر معنی‌دار بر عملکرد داشت و سبب افزایش خوراک مصرفی و درصد تولید گردید (05/0>P). با افزایش سطح گیاه خارشتر در جیره تا 3 درصد، وزن مخصوص تخم‌مرغ‌ها، نسبت پوسته تخم‌مرغ و شاخص زرده کاهش یافت (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف خارشتر در جیره تأثیر معنی‌داری بر فراسنجه های بیوشیمیایی خون نداشت (05/0<P). در کل نتایج نشان داد که استفاده از 3 درصد گیاه خارشتر در جیره غذایی مرغ تخم‌گذار باعث افزایش خوراک مصرفی و درصد تولید تخم‏مرغ می‏شود اما تأثیر نامطلوبی بر ضریب تبدیل خوراک دارد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی تغذیه
دریافت: 1399/8/23 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1399/11/18 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb