دوره 12، شماره 32 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 32 صفحات 72-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohtashami B, Mirzaei Alamouti H, khalilvandi-behroozyar H. Effects of Monensin on Dry Matter Intake, Milk Production and Healthy of Transition Holstein Dairy Cows. rap. 2021; 12 (32) :72-79
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1150-fa.html
محتشمی بهرام، میرزایی الموتی حمیدرضا، خلیلوندی بهروزیار حامد. اثر استفاده از موننسین بر عملکرد تولیدی و تولید مثلی و سلامت گاوهای هلشتاین در دوره قبل و بعد از زایش. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (32) :72-79

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1150-fa.html


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (317 مشاهده)
    به ­منظور بررسی اثر استفاده از موننسین (موننسین سدیم 10 درصد؛ 350 میلی­گرم به ­ازای هر رأس گاو در روز) بر عملکرد تولیدی و تولید مثلی و همچنین سلامت گاوهای هلشتاین در دوره انتقال، آزمایشی با استفاده از 100 رأس گاو هلشتاین 21 روز مانده به زایش تا یک ماه بعد از زایش انجام شد. گاوها براساس تاریخ زایش به دو گروه کنترل و دریافت کننده موننسین تقسیم شدند (هر گروه شامل 50 رأس گاو). گاوها دسترسی آزاد به آب و خوراک داشتند. مصرف موننسین بر ماده خشک مصرفی اثر معنی­  دار نداشت. تولید شیر گاوهای گروه موننسین نسبت به گروه شاهد به ­طور معنی­داری بیشتر بود. از لحاظ روزهای باز گروه دریافت کننده موننسین تفاوت معنی­ داری با گروه شاهد داشت (0/0211 = p). به این ترتیب روزهای باز گروه دریافت­ کننده موننسین 16 روز کمتر از گروه کنترل بود. درصد گیرایی اسپرم گاوهای تلقیح شده در گروه شاهد و گروه موننسین به­ ترتیب 43/2 و 81/5 درصد بود (0/0113 = p). درصد آبستنی گاوهای گروه موننسین (34/6 درصد) به ­طور معنی­ داری بالاتر از گروه کنترل (28/4 درصد) بود (0/0100 = p). همچنین فاصله زایش تا اولین تلقیح در گروه شاهد نسبت به گروه موننسین بیشتر بود (0/0317 = p). مصرف موننسین سبب کاهش غلظت سرمی بتاهیدروکسی بوتیریک اسید نسبت به گروه شاهد شد. به ­طور کلی می­توان گفت که استفاده از موننسین در دوره انتقال می­تواند اثرات مفیدی روی سلامت، عملکرد تولیدی و تولید مثلی گاوهای هلشتاین داشته باشد.
متن کامل [PDF 1279 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/8/18 | ویرایش نهایی: 1400/6/9 | پذیرش: 1399/11/9 | انتشار: 1400/6/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb