XML English Abstract Print


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (123 مشاهده)
به منظور بررسی کنتیک تولید گاز در دانه و کنجاله پسته وحشی (بنه)، تولید گاز متان و تجزیه پذیری ظاهری ماده خشک از آزمایش‌های تولید گاز و Batch culture استفاده گردید. تولید گاز نمونه‌ها در زمان‌های 2، 4، 6، 8، 12، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت پس از انکوباسیون اندازه‌گیری و فراسنجه‌های تولید گاز، دی‌اکسید کربن، متان، زمان متناظر با نصف حداکثر تولید گاز (t 0.5) و فراسنجه‌های محاسباتی نظیر پروتئین میکروبی، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و انرژی متابولیسمی آن‌ها برآورد گردید. بر اساس نتایج بدست آمده بین دانه و کنجاله بنه به لحاظ ترکیب شیمیایی اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت (05/0P<). هرچند در رابطه با ترکیبات فنولی کل اختلاف معناداری مشاهده نشد، ولی میزان تانن متراکم دانه بالاتر از کنجاله بدست آمد (05/0 < P). کنجاله بنه بالاترین نرخ تولید گاز را داشت (05/0P<). تعداد مول متان تولیدی در 24 ساعت انکوباسیون دارای تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی بود. در مقایسه با کنجاله بنه، دانه بنه کمترین میزان متان تولیدی را به خود اختصاص داد (05/0P<). غلظت کل اسیدهای چرب فرار در دانه بنه نسبت به کنجاله بنه کاهش یافت (05/0P<). بالاترین میزان توده میکروبی در دانه بنه مشاهده شد (05/0P<). ضریب تفکیک در دانه و کنجاله بنه به ترتیب برابر با 48/6 و 92/2 بود. نتایج تحقیق بیانگر آن است که دانه و کنجاله بنه از پتانسیل هضمی نسبتاً خوبی برخوردار است و در صورت داشتن یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توان از آن در جیره حیوانات نشخوارکننده استفاده نمود. 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/8/6 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/9/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb