دوره 12، شماره 32 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 32 صفحات 61-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ganji F, Bashtani M, Farhangfar S H, naeeimipour H. Evaluation of Nutritional Value, Antioxidant Activity and Invitro Digestion Parameters of Pistacia atlantica Seed and Meal. rap. 2021; 12 (32) :61-71
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1146-fa.html
گنجی فاطمه، باشتنی مسلم، فرهنگ فر سیدهمایون، غباثی سید احسان، نعیمی پور حسین. بررسی و مقایسه ارزش تغذیه ای، فعالیت آنتی اکسیدانی و فراسنجه‌های هضم برونتنی دانه و کنجاله پسته کوهی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (32) :61-71

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1146-fa.html


گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده:   (302 مشاهده)
به­ منظور بررسی کینتیک تولید گاز در دانه و کنجاله پسته کوهی (بنه)، تولید گاز متان و تجزیه­ پذیری ظاهری ماده خشک از آزمایش‌های تولید گاز و Batch culture استفاده شد. تولید گاز نمونه‌ها در زمان‌های 2، 4، 6، 8، 12، 24، 48، 72، 96 و 120 ساعت پس از انکوباسیون اندازه‌گیری و فراسنجه‌های تولید گاز، دی‌اکسید کربن، متان، زمان متناظر با نصف بیشینه تولید گاز (t 0.5) و فراسنجه‌های محاسباتی نظیر پروتئین میکروبی، تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و انرژی متابولیسمی آن‌ها برآورد شد. بر اساس نتایج به­ دست­ آمده بین دانه و کنجاله بنه به ­لحاظ ترکیب شیمیایی اختلاف آماری معنی‌داری وجود داشت (0/05p<). هرچند در رابطه با ترکیبات فنولی کل اختلاف معناداری مشاهده نشد، ولی میزان تانن متراکم دانه بالاتر از کنجاله به­ دست آمد (0/0001 < p). کنجاله بنه بالاترین نرخ تولید گاز را داشت (0/008p<). تعداد مول متان تولیدی در 24 ساعت انکوباسیون دارای تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی بود. در مقایسه با کنجاله بنه، دانه بنه کمترین میزان متان تولیدی را به­ خود اختصاص داد (0/001p<). غلظت کل اسیدهای چرب فرار در دانه بنه نسبت به کنجاله بنه کاهش یافت (0/008p<). بالاترین میزان توده میکروبی در دانه بنه مشاهده شد (0/0003p<). ضریب تفکیک در دانه و کنجاله بنه به­ ترتیب برابر با 6/48 و 2/92 بود. نتایج تحقیق بیانگر آن است که دانه و کنجاله بنه از پتانسیل هضمی نسبتاً خوبی برخوردار هستند و در صورت داشتن یک برنامه‌ریزی مناسب می‌توان از آن در جیره حیوانات نشخوارکننده استفاده کرد. 
متن کامل [PDF 1271 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/8/6 | ویرایش نهایی: 1400/6/9 | پذیرش: 1399/9/17 | انتشار: 1400/6/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb