XML English Abstract Print


دانشگاه تهران
چکیده:   (106 مشاهده)
در این مطالعه، بیان ژن­ها و میرهای مرتبط با تمایز، چرخه سلولی و متابولیسم در سلول­های بنیادی مزانشیمی گوسفند زندی تحت تیمار روغن ماهی به عنوان منبع اسید های چرب امگا 3 بررسی شد. سلول های بنیادی مزانشیمی گوسفند پس از جداسازی به منظور اثبات پرتوانی بررسی شدند. سلول­ها در حضور و یا عدم حضور 15 میلی­گرم بر میلی­لیتر روغن ماهی تیمار شدند و چرخه سلولی و القا مرگ برنامه ریزی شده در هر گروه از سلول­ها به کمک فلوسایتومتری اندازه­گیری شد (سه تکرار مستقل). در طراحی آزمایشی مشابه، این بار بیان میرها (miRNA) و ژن های پایین دست در مرحله رشد و تمایز به چربی در هر دو گروه مقایسه شد. سلول­های مزانشیمی تیمار شده با روغن ماهی درصد آپوپتوز ثانویه بالاتری داشتند درحالی­که چرخه سلولی تحت تاثیر قرار نگرفت. بیان میرهای تمایزی تخت تاثیر تیمار قرار نگرفت، با این حال،  بیان نسبی میر let-7a به طور معنی­داری در گروه روغن ماهی کاهش یافت. تیمار روغن ماهی بیان نسبی ژن peroxisome proliferator-activated receptor G  را کاهش (39/0) و بیان Interleukin 1 beta را افزایش (85/1) داد. در سلول­های تمایز یافته به چربی بیان PPARG کاهش یافت.  روی هم رفته، نتایج این مطالعه خواص بازدارنده روغن ماهی بر تمایزسلول­های مزانشیمی به سمت چربی را از طریق تاثیر مستقیم یا غیر­مستقیم بر بر مسیر تنظیمی PPAR نشان داد، با این حال تفاوت معنی­داری در بیان میر های انتخاب شده، مشاهده نشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1399/7/5 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb