XML English Abstract Print


دانشگاه زنجان
چکیده:   (24 مشاهده)
در تحقیق حاضر، کاهش غلظت مواد مغذی جیره و مدت زمان استفاده از آن بر عملکرد جوجه‌ گوشتی بررسی شد. تعداد  375 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه در قالب 5 تیمار، 5 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار از 1 تا 39 روزگی استفاده شد. در این مطالعه، منظور از  جیره‌ مرسوم، جیره‌ای در سطح توصیه احتیاجات سویه جوجه گوشتی است و منظور از جیره رقیق، جیره‌ای است که از لحاظ انرژی و اسیدهای آمینه ضروری به میزان 7 درصد رقیق‌تر می‌باشد. جیره‌های آزمایشی (به ترتیب برای دوره آغازین، رشد و پایانی) در تیمارها عبارتند از: T1) مرسوم، مرسوم، مرسوم (شاهد(؛ T2) رقیق، رقیق، رقیق؛ T3) مرسوم، رقیق، مرسوم؛ T4) رقیق، رقیق، مرسوم وT5 ) مرسوم، مرسوم، رقیق. در کل دوره (1 تا 39 روزگی)، خوراک مصرفی روزانه (0/05>p) و افزایش وزن روزانه (0/01>p) تیمار شاهد بالاتر از سایر تیمارها بود و تفاوت ضریب تبدیل خوراک بین تیمارها معنی‌داری نبود. در دوره پایانی، تیمار شاهد تلفات بالاتری نسبت به T2 و T3 داشت (0/05>p)، هرچند در کل دوره، تفاوت‌ تیمارها معنی‌دار نبود. وزن سینه در T1 و T3 بالاتر از T2، T4 و T5 بود (0/01>p). T2 و T3 دارای خاکستر استخوان بالاتری نسبت به T1 و T5 بودند (0/05>p). در کل می‌توان نتیجه‌گیری نمود استفاده از جیره مرسوم در کل دوره اگرچه باعث افزایش تلفات در دوره پایانی و کاهش خاکستر استخوان می‌گردد، اما در مجموع، عملکرد رشد بهتری را موجب می‌شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/6/23 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1399/12/18 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb