دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 69-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani Afarani O, Zali A, Dehghan Banadaki M. Response of Production Performance, Nutrient Digestibility and Blood Metabolic Indices to Different ration of Palmitic to Stearic Acid in Holstein Cows' Diet. rap. 2021; 12 (31) :69-76
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1133-fa.html
رمضانی آفارانی امید، زالی ابوالفضل، دهقان بنادکی مهدی. پاسخ عملکرد تولیدی، گوارش پذیری مواد مغذی و شاخص های متابولیک به نسبت های متفاوت اسید پالمیتیک به استئاریک در جیره گاوهای هلشتاین. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (31) :69-76

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1133-fa.html


دانشگاه تهران
چکیده:   (252 مشاهده)
   هدف پژوهش حاضر بررسی اثر نسبت­ های مختلف اسید پالمیتیک به اسید استئاریک در جیره گاوهای شیری بود. هشت راس گاو شیری (دفعات زایش 0/6±3/2، تولید شیر 3±40 کیلوگرم و میانگین روز شیردهی 13±56) در قالب طرح مربع لاتین 4 × 4 در دوره­ های آزمایشی 21 روزه استفاده شدند. جیره ­های آزمایشی حاوی نسبت­ های مختلف مکمل چربی عبارت بودند از 1- جیره P­100به ­عنوان شاهد (100 درصد اسید پالمیتیک)، 2- جیره P67S33 (33 درصد اسید استئاریک و 67 درصد اسید پالمیتیک)­، 3- جیره P33S67 (67 درصد اسید استئاریک و 33 درصد اسید پالمیتیک) و 4- جیره S100 (100 درصد اسید استئاریک). در هفته آخر دوره آزمایش، ماده خشک مصرفی اندازه­ گیری شد و مقدار شیر تولید شده در سه وعده دوشش به­ صورت انفرادی ثبت شد. گوارش­­ پذیری طی سه روز متوالی در هفته آخر آزمایش با نمونه­ گیری مدفوع از رکتوم و قبل از شیردوشی وعده صبح اندازه­ گیری شد. نمونه­ های خون جمع­ آوری ­شده از ورید دمی در روز 19 آزمایش برای سنجش فراسنجه­ های متابولیک و هورمونی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که ماده خشک مصرفی، گوارش ­پذیری ماده خشک، چربی، پروتئین و الیاف شوینده خنثی، تولید شیر و شیر تصحیح ­شده برای انرژی، تولید و درصد پروتئین و لاکتوز شیر تحت تأثیر نسبت­های مختلف اسید پالمیتیک و اسید استئاریک قرار نگرفت. جایگزینی اسید پالمیتیک با استئاریک سبب کاهش شیر تصحیح ­شده برای چربی، درصد چربی و نسبت چربی به پروتئین شد (0/05>p). غلظت NEFA پلاسما در جیره P67S33 در مقایسه با جیره­ های P33S67 و S100 بود تمایل به افزایش داشت (0/07=p­). به‌طور کلی نتایج نشان داد افزایش سطح اسیداستئاریک در جیره منجر به کاهش درصد چربی و لاکتوز در شیر بدون تاثیر بر راندمان تولید شیر می­شود.
متن کامل [PDF 967 kb]   (36 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/6/20 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/8/19 | انتشار: 1400/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb