XML English Abstract Print


دانشگاه ملایر
چکیده:   (25 مشاهده)
مطالعه حاضر به‏منظور بررسی مقایسه اثر خوراک های حاوی عصاره اتانولی خوشاریزه در دو سطح 3/0 و 5/0 و آنتی‏بیوتیک محرک رشد فسفوفلاوومایسین  (04/0 درصد) بر عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات بیوشیمیایی خون جوجه‏های گوشتی با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 گروه آزمایشی، 4 تکرار و 10 مشاهده در هر واحد آزمایشی انجام پذیرفت. نتایج نشان داد در هفته چهارم افزایش معنی داری در وزن بدن گروه دریافت‏کننده عصاره خوشاریزه (3/0 درصد) نسبت به سایر گروه‏های آزمایشی ایجاد شده است (05/0P). در روز چهاردهم پرورش، در هر 2 گروه تغذیه شده با عصاره خوشاریزه (3/0 و 5/0 درصد) افزایش ضریب تبدیل خوراک نسبت به گروه شاهد و آنتی‏بیوتیک محرک رشد، مشاهده گردیده است (05/0P). درصد وزنی لاشه و طحال جوجه های تغذیه شده با 3/0 درصد عصاره خوشاریزه نسبت به سایر گروه های آزمایشی افزایش معنی داری از خود نشان داده است (05/0P). هر دو سطح عصاره خوشاریزه مورد مطالعه بر پاسخ ایمنی و خصوصیات بیوشیمیایی خون مؤثر نبودند (05/0P). در مقابل در گروه تغذیه شده با آنتی‏بیوتیک محرک رشد سطوح لیپوپروتئین با چگالی پایین و آلکالین فسفاتاز موجود در خون در مقایسه با گروه شاهد و عصاره خوشاریزه (3/0 درصد) کاهش معنی داز خود نشان داده است (05/0P). به‏طور کلی مصرف عصاره خوشاریزه (3/0 درصد) سبب افزایش وزن بدن و درصد لاشه در جوجه­های گوشتی شده و قابلیت جایگزینی با آنتی­بیوتیک محرک رشد را در خوراک این پرندگان دارد. 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/5/26 | ویرایش نهایی: 1400/6/21 | پذیرش: 1399/11/9 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb