دوره 12، شماره 32 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 32 صفحات 42-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hesabi Nameghi A, Nasari Nejad A, afkhami M. Comparison of the Nutritional Effects of Citric Acid-Based Acidifiers Produced with a Commercial Acidifier on Performance, Blood Metabolites, Small Intestine pH Values and Morphology in Broiler Chickens. rap. 2021; 12 (32) :42-49
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1125-fa.html
حسابی نامقی علیرضا، نسری نژاد علی، افخمی مرضیه. مقایسه اثرات تغذیه‌ای اسیدیفایر بر پایه اسید سیتریک با نمونه تجاری برعملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم، pH و ریخت‌شناسی روده جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (32) :42-49

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1125-fa.html


بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، مشهد
چکیده:   (309 مشاهده)
این آزمایش به­ منظور مقایسه اسیدیفایر تولیدی (بر پایه اسیدسیتریک) با نمونه تجاری در جیره‌ جوجه‏ های گوشتی بر عملکرد، متابولیت‏ های خونی، ریخت‌شناسی و pH روده باریک جوجه‌های گوشتی طراحی شد. در این آزمایش از 400 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه سویه راس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه به ­ازاء هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد بر پایه­ ی ذرت- سویا و تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد به اضافه 0/50 ، 1 و 1/5% اسیدیفایر تولیدی و 1% اسیدیفایر تجاری به­ همراه کریر در خوراک بود. نتایج نشان داد خوراک مصرفی در جیره ‏های حاوی 1 و 1/5% اسیدیفایر تولیدی به ­طور معنی‏ داری در مقایسه باشاهد در دوره آغازین افزایش یافت (0/05>p).اسیدیفایر 0/5% باعث بهبود در وزن و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با شاهد در دوره آغازین و کل دوره شد (0/05>p). استفاده از ا% اسیدیفایر تولیدی منجر به کاهش وزن جوجه­ های گوشتی و افزایش ضریب تبدیل غذایی در دوره آغازین و کل دوره در مقایسه با شاهد شد (0/05>p). در حالی­که اسیدیفایر تجاری باعث بهبود عملکرد در دوره رشد و کل دوره در مقایسه با شاهد شد (0/05>p). سطح 1/5 % اسیدیفایر تولیدی منجر به افزایش ضریب تبدیل غذایی در دوره آغازین در مقایسه با شاهد شد (0/05>p). HDL سرم در جیره‏ های حاوی اسیدیفایر اختلاف معنی‏ داری با جیره شاهد نداشت ولی کمترین میزان LDL در جیره حاوی 0/5% اسیدیفایر مشاهده شد (0/05>P). کاهش در فعالیت آلکالین‌فسفاتاز سرم در جیره‏ های حاوی 1/5 و 1% اسیدیفایر‏های تولیدی و تجاری مشاهده شد (0/05>p). pH دستگاه گوارش در دودنوم و ژژونوم در 28 و 42 روزگی در جیره ‏های حاوی اسیدیفایر در مقایسه با شاهد تحت­ تاثیر قرار نگرفت. جیره ‏های حاوی اسیدیفایر منجر به بهبود خصوصیات ریخت‌شناسی روده شدند (0/5>p). با توجه به نتایج به­دست آمده سطح 0/5 درصد اسیدیفایر در خوراک جهت بهبود عملکرد و اثر مثبت بر متابولیت‌های سرم خون جوجه‌های گوشتی توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 1105 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/5/5 | ویرایش نهایی: 1400/6/9 | پذیرش: 1399/11/3 | انتشار: 1400/6/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb