XML English Abstract Print


بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، مشهد
چکیده:   (104 مشاهده)
این آزمایش به منظور مقایسه اسیدیفایر تولیدی (بر پایه اسیدسیتریک) با نمونه تجاری در جیره‌ جوجه‏های گوشتی بر عملکرد، متابولیت‏های خونی، مورفولوژی و pH  روده باریک جوجه‌های گوشتی طراحی شد. در این آزمایش از 400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری راس در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و4 تکرار و 20 قطعه جوجه به ازاء هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد بر پایه ذرت سویا، جیره شاهد به اضافه  5/0 ، 1 و 5/1 % اسیدیفایر تولیدی و جیره شاهد به اضافه 1 % اسیدیفایر تجاری به همراه کریر در خوراک بود. نتایج نشان داد خوراک مصرفی در جیره‏های حاوی 1و 5/1 % اسیدیفایر  تولیدی به طور معنی‏داری در مقایسه با شاهد در دوره آغازین افزایش یافت (05/0>p).اسیدیفایر تولیدی در سطح 5/0 % باعث بهبود در وزن و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با شاهد در دوره آغازین و کل دوره شد (05/0>p). ا% اسیدیفایر تولیدی منجر به کاهش وزن جوجه‌های گوشتی و افزایش ضریب تبدیل غذایی در دوره آغازین و کل دوره در مقایسه با شاهد شد (05/0>p). در حالی که اسیدیفایر تجاری باعث بهبود عملکرد در دوره رشد و کل دوره در مقایسه با شاهد گردید (05/0>p).سطح 5/1 % اسیدیفایر تولیدی منجر به افزایش ضریب تبدیل غذایی در دوره آغازین در مقایسه با شاهد شد (05/0>p). HDL سرم در جیره‏های حاوی اسیدیفایر اختلاف معنی‏داری با جیره شاهد نداشت و کمترین LDL در جیره حاوی 5/0 % اسیدیفایر مشاهده شد. کاهش در آلکالین فسفاتاز سرم در جیره‏های حاوی 5/1و 1% اسیدیفایر‏های تولیدی و تجاری مشاهده شد (05/0>p). pH دستگاه گوارش در ددنوم و ژژنوم در 28 و 42 روزگی به صورت عددی در جیره‏های حاوی اسیدیفایر در مقایسه با شاهد کاهش یافت. جیره‏های حاوی اسیدیفایر منجر به بهبود ویژگی‏های مورفولوژی روده شدند (05/0>p).با توجه به نتایج به دست آمده سطح 5/0 درصد اسیدیفایر در خوراک جهت بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی توصیه می‌گردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/5/5 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/11/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb