دوره 12، شماره 32 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 32 صفحات 60-50 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorasani O, Chaji M, Baghban F. (2021). The Effect of Ruminal pH Adjusting Additives on Some Meat Quality Parameters in Fattening Lambs Fed a High Concentrate Diet. Res Anim Prod. 12(32), 50-60. doi:10.52547/rap.12.32.50
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1121-fa.html
خراسانی امید، چاجی مرتضی، باغبان فرشاد. اثر افزودنی‌های تنظیم کننده‌ pH شکمبه بر برخی از فراسنجه های کیفی گوشت بره‌های پرواری تغذیه شده با جیره پرکنسانتره پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (32) :60-50 10.52547/rap.12.32.50

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1121-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج
چکیده:   (2722 مشاهده)
   پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر افزودنی ‏های تنظیم ­کننده ‏ی pH بر فراسنجه‏ های کیفی گوشت انجام گرفت. در آزمایش حاضر از 24 رأس بره نر عربی ۱ ± 4 ماهه با وزنkg 3/15 ± 23/9 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 8 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره‏ ی شاهد 2- جیره شاهد + بافر بی ‏کربنات سدیم 3- جیره شاهد + باکتری مگاسفرا السدنی و مخمر ساکرومایسیس سرویسیه (باکتری-مخمر) بودند. در پایان آزمایش ۵ بره از هر تیمار که به میانگین وزن نزدیک‏تر بودند انتخاب، وزن‏ کشی و ذبح شدند، سپس اجزای لاشه جداسازی و وزن شد. نمونه ‏ای از راسته بین دنده ‏های 12 و 13 جهت تعیین الگوی اسیدهای چرب لاشه، فراسنجه‏ های رنگ­ سنجی گوشت تهیه شد. غلظت اسید لینولنیک، مجموع اسیدهای چرب ω3، اسید استئاریک، اسید دکوزاهگزاانوئیک (DHA) و نسبت ω6/3ω در تیمارهای حاوی تنظیم ­کننده‏‌های pH نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود (0/05p<). غلظت اسید ایکوزاپنتاانوئیک (EPA) در تیمار باکتریمخمر به­صورت عددی بیشتر از تیمار شاهد و تیمار بافر بی‏کر بنات سدیم بود. غلظت اسید لینولئیک و نسبت PUFA/SFA در تیمار شاهد از تیمارهای حاوی تنظیم ­کننده ‏ی pH بیشتر بود (0/05p<)درصد پروتئین گوشت، زاویه هیو (H*وزن لاشه گرم و بازده لاشه در تیمار دریافت ­­کننده ‏ی باکتریمخمر از سایر تیمارها بیشتر بود (0/05p<). شاخص قرمزی گوشت (a*) و اشباعیت رنگ (C*) در تیمار دریافت­ کننده ‏ی بافر و شاهد بیشتر بود (۰۵/0p<). بنابراین، افزودنی‏ های تنظیم­ کننده ‏ی pH به‌ویژه تیمار باکتری-مخمر می‏ تواند روشی در جهت بهبود برخی از فراسنجه‏ های مفید گوشت برای تغذیه انسان باشد. نتایج آزمایش حاضر نشان ‌داد افزودنی‌هایی که برای تنظیم pH و دستکاری تخمیر شکمبه در حین تغذیه بره‌ها با جیره‌های پرکنسانتره استفاده می‌شوند، نه ‌­تنها بر ترکیب شیمیایی و کیفیت گوشت تأثیر منفی ندارند، بلکه می‌توان این شاخصه‌ها را به ­نفع سلامت دام و مصرف­ کننده‏ی محصولات دامی بهبود بخشید.
متن کامل [PDF 1979 kb]   (698 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/4/6 | پذیرش: 1399/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb