XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده:   (160 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر افزودنی‏های تنظیم کننده‏ی pH بر فراسنجه‏های کیفی گوشت انجام گرفت. در آزمایش حاضر از 24 رأس بره نر عربی ۱ ± 4 ماهه با وزنkg 15/3 ± 9/23 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 8 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره‏ی شاهد 2- جیره شاهد + بافر بی‏کربنات سدیم 3- جیره شاهد + باکتری مگاسفرا السدنی و مخمر ساکرومایسیس سرویسیه (باکتری-مخمر) بودند. در پایان آزمایش ۵ بره از هر تیمار که به میانگین وزن نزدیک‏تر بودند انتخاب، وزن‏کشی و ذبح شدند، سپس اجزای لاشه جداسازی و وزن شد. نمونه‏ای از راسته بین دنده‏های 12 و 13 جهت تعیین الگوی اسیدهای چرب لاشه، فراسنجه‏های رنگ سنجی گوشت تهیه شد. غلظت اسید لینولنیک، مجموع اسیدهای چرب ω3، اسید استئاریک، اسید دکوزاهگزاانوئیک (DHA) و نسبت ω6/ω3 در تیمارهای حاوی تنظیم کننده‏‌های pH نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود (۰۵/0P<). غلظت اسید ایکوزاپنتاانوئیک (EPA) در تیمار باکتریمخمر به صورت عددی بیشتر از تیمار شاهد و تیمار بافر بی‏کربنات سدیم بود. غلظت اسید لینولئیک و نسبت PUFA/SFA در تیمار شاهد از تیمارهای حاوی تنظیم کننده‏ی pH بیشتر بود (۰۵/0P<). درصد پروتئین گوشت، زاویه هیو (H*وزن لاشه گرم و بازده لاشه در تیمار دریافت کننده‏ی باکتریمخمر از سایر تیمارها بیشتر بود (05/0P<). شاخص قرمزی گوشت (a*) و اشباعیت رنگ (C*) در تیمار دریافت کننده‏ی بافر و شاهد بیشتر بود (۰۵/0P<). بنابراین، افزودنی‏های تنظیم کننده‏ی pH به‌ویژه تیمار باکتری-مخمر می‏تواند روشی در جهت بهبود برخی از فراسنجه‏های مفید گوشت برای تغذیه انسان باشد. نتایج آزمایش حاضر نشان ‌داد افزودنی‌هایی که برای تنظیم pH و دستکاری تخمیر شکمبه در حین تغذیه بره‌ها با جیره‌های پرکنسانتره استفاده می‌شوند، نه‌ تنها بر ترکیب شیمیایی و کیفیت گوشت تاثیر منفی ندارند، بلکه می‌توان این شاخصه‌ها را به نفع سلامت دام و مصرف کننده‏ی محصولات دامی بهبود بخشید.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/4/6 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb