XML English Abstract Print


دانشگاه تبریز
چکیده:   (133 مشاهده)
هدف از انجام آزمایش حاضر بررسی اثر جیره غذایی حاوی سلنیوم آلی و معدنی را بر عملکرد رشد، صفات لاشه و متابولیتهای خونی در جوجه غاز بود. این آزمایش با استفاده از 96 قطعه غاز بومی یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار، 4 تکرار و 8 پرنده در هر تکرار به مدت 8 هفته انجام شد. جیره‌های آزمایشی شامل جیره پایه، جیره پایه بعلاوه 3/0 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره سلنیوم آلی (Sel-plex) و جیره پایه بعلاوه 3/0 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره سلنیوم معدنی (سلنیت سدیم) بودند. صفات مربوط به عملکرد از سن 1 الی 56 روزگی رکورد گیری و دو هفتگی محاسبه شدند. جهت ارزیابی ایمنی سلولی از روش پاسخ حساسیت پوستی به فیتوهماگلوتنین استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن در طی دوره­های 2 تا 6 هفتگی افزایش و بعد از آن کاهش یافت. بیشترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به گروه شاهد در هفته هشتم بوده و افزودن هر دو منبع سلنیوم سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی شد (05/0>P). صفات لاشه تحت تأثیر منابع مختلف سلنیوم قرار نگرفت (05/0>P). افزودن سلنیوم آلی و معدنی به جیره غذایی سبب افزایش میزان ترکیبات فنولیک و میزان اسید چرب اشباع و غیر اشباع گوشت و کاهش اکسیداسیون لیپید گوشت بعد از 9 روز نگهداری شد (05/0>P). مکمل سلنیوم سبب کاهش میزان کلسترول تام خون­شد (05/0>P). پاسخ ایمنی سلولی در گروه سلنیوم­آلی در مقایسه با گروه شاهد بهبود یافت. نتایج این آزمایش پیشنهاد می کند سلنیوم جیره غذایی خصوصا سلنیوم آلی پتانسیل مطلوبی برای بهبود نسبی عملکرد و افزایش ایمنی  سلولی غاز و کیفیت گوشت در دوره نگهداری دارد.
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، ایمنی، سلنیوم، غاز، غیر اشباع، گوشت
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/3/8 | ویرایش نهایی: 1400/4/5 | پذیرش: 1399/9/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb