دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 43-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajkhodadadi I, bahrami M R, ghasemi H. Evaluation of Different Level of Dietary Chromium Picolinate on Performance, Egg Quality, Some Blood Metabolite in Japanese Laying Quail. rap. 2021; 12 (31) :43-50
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1011-fa.html
حاج خدادادی ایمان، بهرامی محمد رضا، قاسمی حسینعلی. بررسی سطوح مختلف کروم پیکولینات بر عملکرد تولید، کیفیت تخم و متابولیت های خونی در بلدرچین‎ های تخمگذار ژاپنی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (31) :43-50

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1011-fa.html


گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
چکیده:   (437 مشاهده)
    در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف کروم پیکولینات، برعملکرد، کیفیت تخم و فراسنجه های خونی در بلدرچین های تخمگذار در اواخر دوره تولید مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از 600 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار در سن 10 هفتگی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با آنالیز تکرار شده در زمان، شامل 5 تیمار و 4 تکرار (30 پرنده در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای مختلف آزمایشی شامل: تیمار‌1- ‌جیره پایه، تیمار 2-‌ جیره پایه همراه با سطح کروم 4/0 میلیگرم بر کیلوگرم تیمار 3- جیره پایه همراه با سطح 0/8 میلیگرم بر کیلوگرم، تیمار 4-‌ جیره پایه همراه با سطح 1/2 میلیگرم بر کیلوگرم تیمار 5- جیره پایه همراه با سطح 1/6 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. در مورد صفات عملکردی و کیفیت تخم بلدرچین که چند بار در طول آزمایش (4 دوره دو هفته ­ای) اندازه ­گیری شدند آنالیز به­ صورت تکرار شده در زمان انجام گرفت. مقایسه درصد تولید و ضریب تبدیل غذایی یک کیلو تخم، بین تیمارهای مختلف آزمایشی نشان داد که سطوح مختلف کروم پیکولینات مورد استفاده تاثیر معنیداری بر این صفت داشت و بهترین مقدار این دو صفت در سطح 1/4 میلیگرم در کیلوگرم کروم مشاهده شد. سطوح مختلف کروم پیکولینات مورد استفاده تاثیر معنیداری بر وزن تخم تولیدی در طول آزمایش داشت، همچنین اثر زمان بر وزن تخم تولیدی معنیدار بود و با افزایش زمان وزن تخم تولیدی افزایش یافت (0/05>p). در مورد صفات کیفیت تخم شامل وزن سفیده، وزن زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو، ضخامت پوسته، و وزن پوسته نشان داده شد که سطوح کروم پیکولینات مورد استفاده در این تحقیق تاثیر مثبت یا منفی بر این صفات نداشته است. در مورد  فراسنجه هایی مثل کلسترول، تریگلیسیرید و کلسترول با وزن مولکولی بسیار پایین سرم، میزان AST و ALT سرم در بلدرچینها بین تیمارهای مختلف آزمایشی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میتوان بیان کرد که افزودن سطوح مختلف کروم پیکولینات در سطح 1/4 و 1/6 میلیگرم در کیلوگرم به جیره بلدرچینهای تخمگذار در دوره تولید میتواند تاثیر مثبتی بر درصد تولید، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین­ ها داشته باشد. 
متن کامل [PDF 935 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/2/9 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/11/3 | انتشار: 1400/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb