جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سود

محمدرضا حقیقت نژاد، احمدرضا یزدانی، حامد رفیعی،
دوره ۸، شماره ۱۶ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

          شیر و فرآورده‏های لبنی از جمله بهترین منابع تأمین پروتئین و کلسیم محسوب می‏شوند و میزان مصرف آن نشانه­ای از وضعیت تغذیه و بهداشت و تا حدودی سلامت آن جامعه می­باشد. با توجه به نقش تولید شیر و پرورش صنعتی گاو شیری در امنیت غذایی و تولید ناخالص ملی و همچنین جایگاه استان اصفهان در بخش دامپروری کشور ایران، هدف از این مطالعه بررسی عوامل مؤثر بر تولید و سود شیر از طریق تخمین تابع تولید در شهرستان اصفهان بود. جمع‏آوری آمار با تکمیل ۹۰ پرسشنامه از طریق نمونه­گیری تصادفی ساده در سال ۱۳۹۰صورت گرفت. بر اساس معیارهای رایج و شناخته شده اقتصادسنجی تابع کاب-داگلاس به عنوان بهترین نوع تابع تولید انتخاب شد. نتایج حاصل از برآورد تابع تولید شیر نشان داد که متغیرهای مقدار مصرف سالیانه برق و نهاده­های خوراکی شامل، علوفه ذرت، کنسانتره و کاه، تعداد تلقیح مصنوعی و تعداد کل کارکنان روی میزان تولید شیر تأثیر مثبت و معنی‌داری و مصرف علوفه ذرت بیشترین تأثیر را در تولید شیر دارد. مثبت و کوچکتر از یک بودن تمام ضرایب برآوردی متغیرهای موثر بر تولید شیر نیز بیانگر آن است که مصرف این نهاده­ها در ناحیه اقتصادی تولید (ناحیه دوم) صورت می‌گیرد. نتایج حاصل از برآورد تابع سود نرمال شیر نیز نشان داد که قیمت نهاده‏های یونجه، ذرت علوفه­ای، کنسانتره، هزینه دارو و هزینه هر بار تلقیح مصنوعی اثر منفی و معناداری بر سوددهی گاوداری‏ها دارند در حالی که اثر متغیر حقوق سالانه هر نفر کارگر بر متغیر وابسته مثبت است. همچنین قیمت نهاده­های خوراکی کنسانتره و ذرت علوفه­ای بیشترین اثر را بر سوددهی گاوداری‌های شیری دارد.
نعمت هدایت ایوریق، کبری پوراسد آستمال،
دوره ۸، شماره ۱۶ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

     در این مطالعه میزان و علل حذف گاو شیری نژاد هلشتاین و تاثیر عوامل مختلف بر حذف دام در ۹ واحد صنعتی پرورش گاو شیری شمال غرب ایران بین سال­های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ بررسی شد. تاثیر عوامل مختلف بر حذف دام با استفاده از رویه GLIMMIX  نرم­افزار SAS ۹,۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از تعداد ۵۴۰۴ رأس گاو شیری حذف شده در این دوره­ی پنج ساله ۸/۲۴ درصد مربوط به حذف اختیاری و ۲/۷۵ درصد حذف­ها اجباری بود. در بین حیواناتی که با حذف اجباری از گله حذف شده اند ناباروری و مشکلات زایمان و ناهنجاری­های متابولیکی با ۷/۱۷ و ۸/۱۶ درصد بیشترین حذف را به خود اختصاص دادند. میزان حذف اختیاری در گوساله­های ماده و تلیسه­های قبل از زایش، به شدت بالا (۵۵/۶۰ درصد) و بعد از زایش، به شدت پایین (۰۶/۵) بود. تقریباً ۴۹/۲۵ درصد حذفی­های بعد از زایش در ۵۰ روز اول اتفاق می­افتد که بیشتر اجباری است. نتایج مربوط به آنالیز عوامل مؤثر بر حذف نشان داد که نحوه زایش (سقط، مرده زایی و طبیعی)، درجه سخت­زایی، روزهای باز، دوره زایش، طول دوره خشکی و فصل زایش (۰۵/۰p<) تاثیر معنی­داری داشتند. دام­هایی که در گروههای آسان­زایی، تعداد روزهای باز کم و طول دوره خشکی متوسط (۴۱ تا ۷۰ روز) قرار داشتند، کمترین میزان حذف را نشان دادند. نتایج نشان می­دهد که فراوانی بالای حذف اجباری در گله­ها می­تواند باعث کاهش ماندگاری، شدت انتخاب و ایجاد هزینه سنگین برای صنعت گاو شیری می­شود.
بهاره طاهری دزفولی،
دوره ۱۰، شماره ۲۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

   در این مطالعه، پارامترهای تولیدی، جمعیتی و اقتصادی تعداد ۳۰ گله گاومیش استان خوزستان در دو وضعیت فروش، طی سال‌‌های ۱۳۹۶-۱۳۹۵، جهت برآورد ارزش اقتصادی صفات تولید، تولیدمثل و ماندگاری مورد استفاده قرار گرفت. ارزش اقتصادی صفات به ازاء یک واحد افزایش در میزان هر صفت و با استفاده از گرایش حداکثر سود برآورد شد. متوسط درآمد، هزینه و سود سالانه به ازای هر رأس گاومیش در وضعیت فروش شیر و سرشیر به­ ترتیب برابر با با ۶۰۴۸۰۸۱۷، ۵۹۲۷۰۹۴۴ و ۱۲۰۹۸۷۳ ریال و وضعیت فقط فروش شیر به ­ترتیب برابر با ۵۹۲۲۰۸۸۱، ۵۹۲۷۰۹۴۴ و ۷/۵۰۰۶۲- ریال بدست آمد. در وضعیت فروش شیر و سرشیر به عنوان وضعیت فروش مناسب پیشنهادی، ارزش اقتصادی صفات تولیدی شامل تولید شیر، درصد چربی ، وزن گوساله نر پرواری و وزن شیرگیری گوساله به ترتیب ۱۶۷۷۴، ۱۷۸۰۱۱، ۱۶۰۵۱ و ۴۶۰۷۰- ریال، صفات تولیدمثلی شامل درصد آبستنی، میزان زنده‌زایی، فاصله گوساله‌زایی، وزن تلیسه داشتی و سن اولین زایش به ­ترتیب۴۷۶۱۴۲، ۵۲۷۲۹۶، ۳۶۶۶۸-، ۷۶۷۴۳- و ۹۵۰۴ ریال و صفات ماندگاری شامل زنده‌مانی گاومیش، زنده‌مانی گوساله تا ۴ ماهگی، زنده‌مانی تلیسه از شیرگیری تا زایش و طول عمر اقتصادی به ترتیب ۳۶۴۹۴۶، ۲۱۶۴۰۶، ۱۴۳۵۸۸ و ۷۲۰۳۰ ریال به ازای هر رأس گاومیش در سال برآورد شد. بر اساس نتایج حاصل، انتخاب در جهت افزایش میانگین صفات تولید شیر، درصد چربی و وزن گوساله نر پرواری منجر به بهبود وضعیت اقتصادی گاومیش‌دار می‏شود و با توجه به ارزش اقتصادی منفی صفات فاصله گوساله ‏زایی و سن اولین زایش، اصلاح‌نژاد در جهت کاهش آن‌ها می‌تواند بازده اقتصادی گله را افزایش دهد. همچنین، با توجه به برتری وضعیت فروش شیر و سرشیر نسبت به فروش شیر و عدم سودآوری فروش شیر خام با توجه به کمتر بودن تولید شیر در گاومیش، در صورتی­ که هدف بهبود بازدهی اقتصادی باشد، فروش محصولات لبنی در کنار شیر نیز باید مورد توجه قرار گیرد. 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb