دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 174-166 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3905 مشاهده)
اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش طی یک دوره پرورشی، از نتاج 150 بلدرچین وحشی (شامل 50 نر و 100 ماده) و 150 بلدرچین سفید (شامل 50 نر و 100 ماده) به عنوان مولد (بدون هرگونه اطلاعات شجره­ای)، در واحد مرکز پرورش شدند. بلدرچین واقع در شهرستان آق قلا جمع آوری شد. پرندگان ثبت مشخصات و در چهار گروه تلاقی دسته­بندی شدند: گروه 1- نر وحشی×ماده وحشی، گروه 2- نر سفید×ماده وحشی، گروه 3-  نر وحشی × ماده سفید و گروه 4-نر سفید×ماده سفید. جوجه­ها در سن 35 روزگی و قبل از کشتار وزن پس از کشتار و پرکنی به صورت دستی، تفکیک لاشه را انجام گرفت. اندام­های داخلی شامل پیش معده، سنگدان، طحال، کبد، قلب، بورس فابرسیوس و دستگاه گوارش توسط ترازوی دیجیتال با دقت 01/0 گرم وزن شدند. اثر عوامل ثابت جنس، نوبت جوجه­کشی و گروه آمیخته بررسی و مولفه­های واریانس و کوواریانس صفات و پارامترهای ژنتیکی با استفاده از مدل حیوانی چند صفتی، با استفاده از نرم­افزار  ASREMLبرآورد شد. اثر جنس و نوبت جوجه کشی بر صفات وزن بدن، وزن لاشه و وزن سینه معنی دار بود (05/0P<). تفاوت معنی­داری در وزن اندام­های داخلی و همچنین وزن کل دستگاه گوارش بین دو جنس نر و ماده و نوبت­های جوجه کشی مختلف دیده نشد. اثر گروه تلاقی بر صفات وزن بدن، وزن لاشه و وزن سینه معنی­دار بود (01/0P<). بیشترین و کمترین وزن بدن، لاشه و سینه به ترتیب در نتاج حاصل از تلاقی نر و ماده وحشی و تلاقی نر و ماده سفید بود. به استثنای وزن پیش معده، میانگین صفات مربوط به اندام­های داخلی و همچنین وزن کل دستگاه گوارش، تفاوت معنی داری در گروه­های مختلف تلاقی نشان نداد. وراثت­پذیری اندام­های داخلی بین 7 تا 44 درصد بود. وراثت­پذیری صفات وزن بدن، وزن لاشه و وزن سینه به ترتیب 43، 61 و 66 درصد بود. همبستگی ژنتیکی بین وزن بدن با وزن اندام­های داخلی از 24- تا 29 درصد متغیر بود. این برآوردها برای وزن لاشه و وزن عضله سینه به ترتیب دامنه­ای از31- تا 24 درصد و از 7- تا 21 درصد  نشان داد. همبستگی ژنتیکی بین وزن بدن و وزن قلب و بورس به ترتیب 24- و 12- درصد برآورد شد که نشان می­دهد انتخاب براساس وزن بدن منجر به کاهش اندازه قلب و بورس در مقایسه با بدن شده و می تواند مشکلاتی نظیر آسیت، سندرم مرگ ناگهانی و ضعف سیستم ایمنی را به وجود آورد.
متن کامل [PDF 540 kb]   (1740 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/20 | ویرایش نهایی: 1396/10/25 | پذیرش: 1396/10/20 | انتشار: 1396/10/20

فهرست منابع
1. Asghari, B. 2013. Estimation of genetic parameters for traits related to immune system and study of TLR4 gene polymorphism in Japanese quail. A thesis of Master Science in Animal Breeding and Genetics. Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resource, 106 pages (In Persian).
2. Banerjee, S. 2010. Carcass studies of Japanese quails (Coturnix coturnix japónica) reared in hot and humid climate of eastern India. World Applied Science Journal, 8: 174-176.
3. Beigi, H., A. Pakdel and M. Moradi Shahrbabak. 2011. The effect of divergent selection for 4-wk body weight on growth curve parameters and carcass components in Japanese quail. Iranian Journal of Animal Science Journal, 42(1): 39-45 (In Persian).
4. Charati, H. and A.K. Esmailizadeh. 2013. Carcass traits and physical characteristics of eggs in Japanese quail as affected by genotype, sex and hatch. Journal of Livestock Science and Technologies, 1(2): 57-62.
5. Daikwo, S.I., O.M. Momoh and N.I. Dim. 2013. Heritability estimates of, genetic and phenotypic correlations among some selected carcass traits of japanese quail (Coturnix coturnix japonica) raised in a Sub-humid Climate. Journal of Biology, Agriculture and Healthcare, 3(5): 60-66.
6. Falconer, D.S. and T.F.C. MacKay. 1996. Introduction to quantitative genetics. 4th ed. Longman Scientific and Technical, Burnt Mill, Harlow, UK.
7. Garwood, V.A. and R.C.J. Diehl. 1987. Body volume and density of live Coturnix quail and associated genetic relationships. Poultry Science, 66(8): 1269-1272. [DOI:10.3382/ps.0661264]
8. Gaya, L.G., J.B.S. Ferraz, F.M. Rezende, G.B. Moura, E.C. Mattos, J.P. Eler and T. Michelan Filho. 2006. Heritability and genetic correlation estimates for performance and carcass and body composition traits in a male broiler Line. Poultry Science, 85: 837-843. [DOI:10.1093/ps/85.5.837]
9. Gilmour, A.R., R. Thompson, B.R. Cullins and S.J. Welham. 2000. ASREML Reference Manual. NSW Agriculture, Orange, Australia.
10. Jabbari Ori, R., A. Esmail Zadeh Kashkoyeh, M. Ahmadizade and H. Charati. 2015. Study of the genetic group effects on behavioral and production traits and estimation of heterosis effect for carcass weight in Japanese quail (Coturnix Coturnix Japonica). Research on Animal Production, 6(12): 173-181 (In Persian).
11. Julian, R. 1998. Rapid growth problems: ascites and skeletal deformities in broilers. Poultry Science, 77: 1773-1780. [DOI:10.1093/ps/77.12.1773]
12. Kawahara, T. and K. Saito. 1976. Genetic parameters of organ and body weight in the Japanese quail. Poultry Science, 55: 1247-1252. [DOI:10.3382/ps.0551247]
13. Khaldari, M., A. Pakdel, H. Mehrabani Yegane, A. Nejati Javaremi and P. Berg. 2010. Response to selection and genetic parameters of body and carcass weights in Japanese quail selected for 4-week body weight. Poultry Science, 89: 1834-1841. [DOI:10.3382/ps.2010-00725]
14. Lotfi, L., S. Zerehdaran and M. Ahani Azari. 2011. Genetic evaluation of carcass composition and fat deposition in Japanese quail. Poultry Science, 90: 2202-2208. [DOI:10.3382/ps.2011-01570]
15. Magda, I. Abo Samaha, M.M. Sharaf and Sh.A. Hemeda. 2010. Phenotypic and genetic estimates of some productive and reproductive traits in Japanese quails. Egypt. Poultry Science, 30 (III): 875-892.
16. Minvielle, F. 1998. Genetic and breeding of Japanese quail for production around the world. 6th Asian Pacific Poultry Congress. Nagoya, Japan.
17. Mirsalimi, S.M., R.J. Julian and E.J. Squires. 1993. Effect of hypobaric hypoxia on slow-and fast-growing chickens fed diets with high and low protein levels. Avian Disease, 37: 660-667. [DOI:10.2307/1592012]
18. Moghadam, H.K., I. Mcmillan, J.R. Chambers, R.J. Julian and C.C. Tranchant. 2005. Heritability of sudden death syndrome and its associated correlations to ascites and body weight in broilers. British Poultry Science, 46: 54-57. [DOI:10.1080/00071660400023862]
19. Mohammadabadi, M.R., M. Nikbakhti, H.R. Mirzaee, A. Shandi, D.A. Saghi, M.N. Romanov and I. G. Moiseyeva. 2010. Genetic variability in three native Iranian chicken populations of the Khorasan province based on microsatellite markers. Russian journal of genetics, 46(4): 505-509. [DOI:10.1134/S1022795410040198]
20. Mohammadifar, A., S. Amirnia, H. Omrani, H.R. Mirzaei and M.R. Mohammadabadi. 2009. Analysis of genetic variation in quail population from Meybod Research Station using microsatellite markers. Pajouhesh and Sazandegi, 22(1): 72-79 (Abstract in English).
21. Moradian, H., A.K. Esmailizadeh, S.S. Sohrabi and M.R. Mohammadabadi. 2015. Identification of quantitative trait loci associated with weight and percentage of internal organs on chromosome 1 in Japanese quail. Journal of Agricultural Biotechnology, 6(4): 143-158 (Abstract in English).
22. Moradian, H., A.K. Esmailizadeh, S.S. Sohrabi, E. Nasirifar, N. Askari, M.R. Mohammadabadi and A. Baghizadeh. 2014. Genetic analysis of an F2 intercross between two strains of Japanese quail provided evidence for quantitative trait loci affecting carcass composition and internal organs. Molecular biology reports, 41(7): 4455-4462. [DOI:10.1007/s11033-014-3316-1]
23. Narine, D., T. Aksoy and E. Kraman. 2010. Genetic parameters of growth curve parameters and weekly body weights in Japanese quail (Coturnix coturnix japonica). Journal of Animal and Veterinary Advance, 3: 501-507. [DOI:10.3923/javaa.2010.501.507]
24. Narine, D., T. Aksoy, E. Karaman, A. Aygun, M.Z. Firat and M.K. Uslu. 2013. Japanese quail meat quality: Characteristics, heritabilities, and genetic correlations with some slaughter traits. Poultry Science, 92: 1735-1744. [DOI:10.3382/ps.2013-03075]
25. North, M.O. and D.D. Bell. 1990. Commercial chicken production manual. 4th edn. Published by Van Nostrand Reinhold. New York. 913 pp.
26. Ori, R.J., A.K. Esmailizadeh, H. Charati, M.R. Mohammadabadi and S.S. Sohrabi. 2014. Identification of QTL for live weight and growth rate using DNA markers on chromosome 3 in an F2 population of Japanese quail. Molecular biology reports, 41(2): 1049-1057. [DOI:10.1007/s11033-013-2950-3]
27. Punya Kumari, B., B. Ramesh Gupta and A. Rajasekhar Reddy. 2008. Genetic and non-genetic factors affecting the carcass characteristics of Japanese quails (Coturnix Coturnix Japonica). Indian Journal of Animal Research, 42(4): 248-252.
28. Raji, A.O., A.Y. Girgiri, N.K. Alade and S.A. Jauro. 2015. Characteristic and proximate composition of Japanese quail (Coturnix Japonica) carcass in a semi arid area of Nigeria. Trakia Journal of Sciences, 13(2): 159-166. [DOI:10.15547/tjs.2015.02.008]
29. Saatci, M., H. Omed and I.A. Dewi. 2006. Genetic parameters from univariate and bivariate analyses of egg and weight traits in Japanese quail. Poultry Science, 85: 185-190. [DOI:10.1093/ps/85.2.185]
30. Selim, K., S. Ibarhim and Y. Ozge. 2006. Effect of separate and mixed rearing according to sex on tattering performance and carcass characteristics in Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Archiv Tierzucht Dummerstort, 49: 607-614. [DOI:10.5194/aab-49-607-2006]
31. Shokoohmand, M., N.E.J. Kashan and M.A. Emamimaybody. 2007. Estimation of heritability and genetic correlations of body weight in different ages for three strains of Japanese quail. International Journal of Agricultural Biology, 9: 945-947.
32. Silva, L.P., C.R. Jeferson, A.C. Crispim, F.G. Silva, C.M. Bonafe, F.F. Silva and R.A. Torres. 2013. Genetic parameters of body weight and egg traits in meat-type quail. Livestock Science, 153: 27-32. [DOI:10.1016/j.livsci.2013.01.014]
33. Sohrabi, S.S., A.K. Esmailizadeh, A. Baghizadeh, H. Moradian, M.R. Mohammadabadi, N. Askari and E. Nasirifar. 2012. Quantitative trait loci underlying hatching weight and growth traits in an F2 intercross between two strains of Japanese quail. Animal production science, 52(11): 1012-1018. [DOI:10.1071/AN12100]
34. Toelle, V.D., G.B. Havenstein, K.E. Nestor and W.R. Harvey. 1991. Genetic and phenotypic relationships in Japanese quail. 1. Body weight and organ measurements. Poultry Science, 70: 1679-1688. [DOI:10.3382/ps.0701679]
35. Vali, N., M.A. Edriss and H.R. Rahmani. 2005. Genetic parameters of body and some carcass traits in two quail strains. International Journal of Poultry Science, 4: 296-300. [DOI:10.3923/ijps.2005.296.300]
36. Zerehdaran, S., A.L. Vereijken, J.A. Van Arendonk and E.H. Van Der Waaij. 2004. Estimation of genetic parameters for fat deposition and carcass trait in broilers. Poultry Science, 83: 521-525. [DOI:10.1093/ps/83.4.521]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.