دوره 8، شماره 16 - ( تابستان 1396 )                   جلد 8 شماره 16 صفحات 183-191 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of Factors Affecting Culling of Holstein Dairy Cows in Northwest of Iran. rap. 2017; 8 (16) :183-191
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-821-fa.html
هدایت ایوریق نعمت، پوراسد آستمال کبری. بررسی عوامل موثر بر حذف در گاوهای شیری هلشتاین شمال غرب ایران. پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (16) :183-191

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-821-fa.html


استادیار
چکیده:   (621 مشاهده)
     در این مطالعه میزان و علل حذف گاو شیری نژاد هلشتاین و تاثیر عوامل مختلف بر حذف دام در 9 واحد صنعتی پرورش گاو شیری شمال غرب ایران بین سال­های 1387 تا 1392 بررسی شد. تاثیر عوامل مختلف بر حذف دام با استفاده از رویه GLIMMIX  نرم­افزار SAS 9.2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که از تعداد 5404 رأس گاو شیری حذف شده در این دوره­ی پنج ساله 8/24 درصد مربوط به حذف اختیاری و 2/75 درصد حذف­ها اجباری بود. در بین حیواناتی که با حذف اجباری از گله حذف شده اند ناباروری و مشکلات زایمان و ناهنجاری­های متابولیکی با 7/17 و 8/16 درصد بیشترین حذف را به خود اختصاص دادند. میزان حذف اختیاری در گوساله­های ماده و تلیسه­های قبل از زایش، به شدت بالا (55/60 درصد) و بعد از زایش، به شدت پایین (06/5) بود. تقریباً 49/25 درصد حذفی­های بعد از زایش در 50 روز اول اتفاق می­افتد که بیشتر اجباری است. نتایج مربوط به آنالیز عوامل مؤثر بر حذف نشان داد که نحوه زایش (سقط، مرده زایی و طبیعی)، درجه سخت­زایی، روزهای باز، دوره زایش، طول دوره خشکی و فصل زایش (05/0p<) تاثیر معنی­داری داشتند. دام­هایی که در گروههای آسان­زایی، تعداد روزهای باز کم و طول دوره خشکی متوسط (41 تا 70 روز) قرار داشتند، کمترین میزان حذف را نشان دادند. نتایج نشان می­دهد که فراوانی بالای حذف اجباری در گله­ها می­تواند باعث کاهش ماندگاری، شدت انتخاب و ایجاد هزینه سنگین برای صنعت گاو شیری می­شود.
واژه‌های کلیدی: حذف، گاو شیری، سودآوری، ماندگاری
متن کامل [PDF 549 kb]   (415 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

فهرست منابع
1. Ahlman, T., B. Berglund, L. Rydhmer and E. Strandberg. 2011. Culling reasons in organic and conventional dairy herds and genotype by environment interaction for longevity. Journal of Dairy Science, 94(3): 1568-1575. [DOI:10.3168/jds.2010-3483]
2. Andrieu, S. and H. Warren. 2009. Ruminant formula for the future: nutrition or pathology? Elevating performance and health: Wageningen Academic Pub.
3. Ansari-Lari, M., M. Mohebbi-Fani and A. Rowshan-Ghasrodashti. 2012. Causes of culling in dairy cows and its relation to age at culling and interval from calving in Shiraz Southern Iran. Veterinary Research Forum, 3(4): 233-237.
4. Azizzadeh, M. 2012. Characterisation and pattern of culling in Holstein-Friesian dairy herds in Khorasan Razavi Province Northeast of Iran. Veterinary Research Forum, 2(4): 254-258.
5. Bar, D., Y.T. Gröhn, G. Bennett, R.N. González, J.A. Hertl, H.F. Schulte, L.W. Tauer, F.L. Welcome and Y.H. Schukken. 2008. Effects of repeated episodes of generic clinical mastitis on mortality and live culling in dairy cows. Journal of Dairy Science, 91: 2205-2214. [DOI:10.3168/jds.2007-0573]
6. De Vries, A., J. Olson and P. Pinedo. 2010. Reproductive risk factors for culling and productive life in large dairy herds in the eastern United States between 2001 and 2006. Journal of Dairy Science, 93(2): 613-623. [DOI:10.3168/jds.2009-2573]
7. Dentine, M., B. McDaniel and H. Norman. 1987. Comparison of culling rates, reasons for disposal and yields for registered and grade Holstein cattle. Journal of Dairy Science, 70(12): 2616-2622. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(87)80331-4]
8. Dohoo, I., W. Martin and H. Stryhn. 2003. Veterinary Epidemiologic Research. Atlantic Veterinary College, Charlottetown, PE, Canada.
9. Esslemont, R. and M. Kossaibati. 1997. Culling in 50 dairy herds in England. The Veterinary Record, 140(2): 36-39. [DOI:10.1136/vr.140.2.36]
10. Less, P. and J. Pinter. 1995. Pinter Visual FoxPro Programming Handbook 4th. McGraw-Hill, Inc. New York, NY, USA. ISBN: 0070501807.
11. Fetrow, J., K. Nordlund and H. Norman. 2006. Culling: Nomenclature, Definitions, and Recommendations. Journal of Dairy Science, 89(6): 1896-1905. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72257-3]
12. Gröhn, Y., S. Eicker, V. Ducrocq and J. Hertl. 1998. Effect of diseases on the culling of Holstein dairy cows in New York State. Journal of dairy science, 81(4): 966-978. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(98)75657-7]
13. Haile-Mariam, M., P. Bowman and M. Goddard. 2003. Genetic and environmental relationship among calving interval survival persistency of milk yield and somatic cell count in dairy cattle. Livestock Production Science, 80(3): 189-200. [DOI:10.1016/S0301-6226(02)00188-4]
14. Hardeng, F. and V. Edge. 2001. Mastitis, ketosis, and milk fever in 31 organic and 93 conventional Norwegian dairy herds. Journal of Dairy Science, 84(12): 2673-2679. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(01)74721-2]
15. Heravi Mosavi, A., M. Daneshmesgaran and T. Vafa. 2014. Investigation Of factor influence on reproduction function in Holstein Dairy cows. Journal of Ruminant Research, 1(2): 11-24 (In Persian).
16. Heravi Moussavi, A. 2008. Days in Milk at Culling in Holstein Dairy Cows. Journal of Animal and Veternary Advances, 7(1): 89-93
17. Kalantari, A., H. Mehrabani-Yeganeh, M. Moradi, A. Sanders and A. De Vries. 2010. Determining the optimum replacement policy for Holstein dairy herds in Iran. Journal of Dairy Science, 93(5): 2262-2270. [DOI:10.3168/jds.2009-2765]
18. Mohammadi, G.R. and A. Sedighi. 2009. Reasons for culling of Holstein dairy cows in Neyshabur area in northeastern Iran. Iranian Journal of Veterinary Research, 10(3): 278-282.
19. Moussavi, A.H. 2008. Influences of milk yield and fertility traits in the first lactation on the length of productive life of Holstein dairy cows in Iran. Research Journal of Biological Sciences, 3(9): 1022-1027.
20. Rajala-Schultz, P. and Y. Gröhn. 1999. Culling of dairy cows. Part I. Effects of diseases on culling in Finnish Ayrshire cows. Preventive Veterinary Medicine, 41(2): 195-208. [DOI:10.1016/S0167-5877(99)00046-X]
21. Rajala-Schultz, P. and Y. Gröhn. 1999. Culling of dairy cows. Part II. Effects of diseases and reproductive performance on culling in Finnish Ayrshire cows. Preventive Veterinary Medicine, 41(4): 279-294. [DOI:10.1016/S0167-5877(99)00045-8]
22. SAS Institute Inc Cary, NC. 2008. SAS/STAT® 9.2. User's Guide.
23. Shahmoradi, M., H. Amanlou and A. Nazari. 2008. Investigation of Culling Reasons in Holstein Commercial Dairy Herds in Zanjan Province. Journal of Agriculture Science and Natural Resource, 15(4): 45-57 (In Persian).
24. Smith, J., L. Ely and A. Chapa. 2000. Effect of region, herd size, and milk production on reasons cows leave the herd. Journal of Dairy Science, 83(12): 2980-2987. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)75198-8]
25. Teymuri, A., M. Eghbal and F. Badiei Mogadam. 2012. Investigation of the culling reasons of dairy cows in Tehran Province`s dairy farms. Animal Sciences Journal (Pajouhesh & Sazandegi), 95: 41-48 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb