دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 76-70 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami H, Shams Shargh M, Zarabi M, Zerehdaran S. Effect of Different Levels of Earthworm Meal (Eisenia Fetida) on Performance, Carcass Characteristics and Blood Parameters of Broiler Chickens. rap. 2016; 7 (13) :76-70
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-632-fa.html
غلامی حمید، شمس شرق محمود، ضرابی مهدی، زره داران سعید. تأثیر سطوح مختلف پودر کرم خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی در جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1395; 7 (13) :76-70

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-632-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (1186 مشاهده)

آزمایش حاضر به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر کرم­خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. بدین منظور از یک طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح پودر کرم­خاکی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) با استفاده از 96 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس استفاده شد. هر تیمار آزمایشی شامل چهار تکرار و در هر تکرار شش قطعه جوجه قرار گرفت. جوجه­ها به مدت شش هفته جیره­های آزمایشی را دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه کشتار شد. نتایج نشان داد که استفاده از سطح دو درصد پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (05/0>P)، در حالی که اثری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. درصد عضله سینه جوجه­های تغذیه شده با سطوح 2، 4 و 6 درصد از پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری بیش­تر از گروه شاهد بود (05/0>P)، این در حالی است که استفاده از پودر کرم­خاکی اثری بر دیگر خصوصیات (درصد لاشه، درصد ران و چربی محوطه بطنی) نداشت. جوجه­های تغذیه شده با پودر کرم­خاکی، LDL کمتر و HDL خون بیش­تری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>P). با توجه به نتایج این آزمایش، استفاده از 2 درصد پودر کرم­خاکی سبب افزایش وزن نهایی، مصرف خوراک، درصد عضله سینه، سطح HDL و کاهش سطح LDL خون جوجه­های گوشتی می­شود.

متن کامل [PDF 351 kb]   (1310 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۵/۱۸ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb