دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 70-76 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami H, Shams Shargh M, Zarabi M, Zerehdaran S. (2016). Effect of Different Levels of Earthworm Meal (Eisenia Fetida) on Performance, Carcass Characteristics and Blood Parameters of Broiler Chickens. rap. 7(13), 76-70. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.76
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-632-fa.html
غلامی حمید، شمس شرق محمود، ضرابی مهدی، زره داران سعید. تأثیر سطوح مختلف پودر کرم خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی در جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :70-76 10.18869/acadpub.rap.7.13.76

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-632-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3859 مشاهده)

آزمایش حاضر به منظور تعیین اثر سطوح مختلف پودر کرم­خاکی (Eisenia fetida) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پارامترهای خونی جوجه­های گوشتی انجام شد. بدین منظور از یک طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح پودر کرم­خاکی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) با استفاده از 96 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس استفاده شد. هر تیمار آزمایشی شامل چهار تکرار و در هر تکرار شش قطعه جوجه قرار گرفت. جوجه­ها به مدت شش هفته جیره­های آزمایشی را دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه کشتار شد. نتایج نشان داد که استفاده از سطح دو درصد پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (05/0>P)، در حالی که اثری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. درصد عضله سینه جوجه­های تغذیه شده با سطوح 2، 4 و 6 درصد از پودر کرم­خاکی به­طور معنی­داری بیش­تر از گروه شاهد بود (05/0>P)، این در حالی است که استفاده از پودر کرم­خاکی اثری بر دیگر خصوصیات (درصد لاشه، درصد ران و چربی محوطه بطنی) نداشت. جوجه­های تغذیه شده با پودر کرم­خاکی، LDL کمتر و HDL خون بیش­تری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0>P). با توجه به نتایج این آزمایش، استفاده از 2 درصد پودر کرم­خاکی سبب افزایش وزن نهایی، مصرف خوراک، درصد عضله سینه، سطح HDL و کاهش سطح LDL خون جوجه­های گوشتی می­شود.

متن کامل [PDF 351 kb]   (2866 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/20 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb