دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Kalarikolaie K, Hosseini S A, Mohiti Asli M, Yousefi Kalarikolaie H, Meymandipour A. Effects of Energy and Digestible Methionine Level in Diet on Performance and Reproductive Traits of Arian Broiler Breeder Hens during Production Period. rap. 2016; 7 (13) :15-9
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-625-fa.html
یوسفی کلاریکلائی کاظم، حسینی سید عبداله، محیطی اصلی مازیار، یوسفی کلاریکلائی حسین، میمنیدی پور امین. اثرات سطح انرژی و متیونین بر عملکرد و صفات تولیدمثلی مرغ‌های مادر گوشتی آرین طی دوره تولید. پژوهشهاي توليدات دامي. 1395; 7 (13) :15-9

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-625-fa.html


دانشگاه گیلان
چکیده:   (1377 مشاهده)

آزمایشی به­مدت 28 هفته برای بررسی اثرات سطح انرژی و متیونین قابل هضم جیره بر عملکرد و صفات تولید مثلی مرغ‌های مادر گوشتی، با استفاده از تعداد 140 قطعه مرغ مادر گوشتی آرین و 20 قطعه خروس در سن 26 هفتگی انجام شد. آزمایش به­صورت فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار بود. جیره‌های آزمایشی با دو سطح انرژی (2740 و 2540 کیلوکالری در کیلوگرم) و دو سطح اسید آمینه متیونین قابل هضم (25/0 و 28/0 درصد) تنظیم شدند. سطح انرژی تأثیری بر تولید تخم‌مرغ، وزن تخم‌مرغ و ضریب تبدیل خوراک نداشت. اما مرغ‌هایی که جیره‌ی با سطح انرژی پایین‌تر دریافت کردند افزایش وزن روزانه کم­تری نسبت به آنهایی داشتند که با جیره معمول تغذیه شدند، (05/0>P). افزایش سطح متیونین قابل هضم جیره بر وزن تخم‌مرغ، درصد تولید تخم‌مرغ، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه این مرغ‌ها تأثیر نداشت. درصد جوجه­درآوری از تخم‌مرغ‌های تولید شده به وسیله مرغ‌های تغذیه شده با جیره‌های با سطح انرژی معمول در مقایسه با آن­هایی که جیره با انرژی پایین دریافت نمودند، کم­تر بود (001/0>P). کاهش سطح انرژی جیره سبب افزایش باروری (001/0>P) و افزایش تعداد جوجه‌های درجه یک تولیدی شد (001/0>P). افزایش سطح متیونین جیره اثری بر صفات جوجه­درآوری و باروری مرغ نداشت. نتایج نشان می‌دهند که امکان استفاده از سطح انرژی 2540 کیلوکالری در جیره مرغ‌های مادر گوشتی آرین بدون اثر منفی بر فراسنجه‌های عملکردی و تولید مثلی وجود دارد.

متن کامل [PDF 460 kb]   (1002 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۵/۱۸ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۵/۵/۱۸ | انتشار: ۱۳۹۵/۵/۱۸

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb