دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 115-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Veysi A, Afzalzadeh A, Fazaeli H, Norouzian M, Baneh H. Determination of Chemical Composition, Digestibility and Dry Matter and Protein Degradability Parameters of Three-Days Sprouted Barley . rap. 2016; 6 (12) :115-122
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-570-fa.html
ویسی ایوب، افضل زاده احمد، فضائلی حسن، نوروزیان محمدعلی، بانه حسن. تعیین ترکیبات شیمیایی، گوارش پذیری و فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین دانه جو جوانه زده سه روزه . پژوهشهاي توليدات دامي. 1394; 6 (12) :115-122

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-570-fa.html


پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
چکیده:   (804 مشاهده)

به منظور تعیین گوارش­پذیری نسبت­های مختلف ­جو جوانه­زده از 16 رأس گوسفند نر بالغ نژاد افشاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (صفر، 15، 30 و 45 درصد استفاده در جیره) در 4 تکرار استفاده شد. اندازه­گیری فراسنجه­های تجزیه­پذیری ماده خشک و پروتئین خام جو جوانه­زده با سه رأس گاو  نر تالشی فیستوله­گذاری شده انجام شد. میانگین و انحراف معیار ترکیبات شیمیایی جو جوانه­زده (سه روزه) شامل: ماده خشک، پروتئین­خام، خاکستر­خام، چربی­خام، الیاف­ نامحلول در شوینده­خنثی، نشاسته، قند­ محلول، کلسیم و فسفر به ترتیب: 005/0±63/52، 58/0±31/10، 25/0±53/2، 15/0±78/2، 53/0±11/20، 47/1±77/44، 95/0±35/17، 006/0±096/0 و 004/0±402/0 درصد در ماده خشک و انرژی خام، 102±4296 مگاکالری در کیلوگرم بود. در مقایسه با دانه جو، پروتئین­خام، چربی­خام، ماده آلی، قند محلول و انرژی­خام افزایش نشان داد. میانگین گوارش­پذیری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین­خام، انرژی­خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی جو جوانه­زده، با استفاده از روش تفاوت به ترتیب 08/75، 95/81، 75/66،62/77، 03/54 درصد و انرژی قابل هضم، 34/3 مگاکالری درگرم بود و گوارش­پذیری فیبر نامحلول در شوینده خنثی، انرژی خام و انرژی قابل هضم افزایش یافت. فراسنجه­های تجزیه­پذیری جو جوانه­زده برای بخش سریع تجزیه، کند تجزیه و ثابت نرخ تجزیه­پذیری ماده خشک به ترتیب، 19/35، 32/51 و 62/24درصد در ساعت بود.

متن کامل [PDF 441 kb]   (1075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۲۶ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb