دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 87-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansari Pirsaraei Z, Ebrahimi M, Zare Shahneh A, Shivazad M, Tebianian M. Determination of the Best Dietary Level of L-Arginine on Improving Growth Performance, Carcass Traits and Blood Parameters in Broiler Chickens in the Starter and Grower Periods. rap. 2016; 6 (12) :87-95
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-567-fa.html
انصاری پیرسرائی زربخت، ابراهیمی مرضیه، زارع شحنه احمد، شیوازاد محمود، تبیانیان مجید. تعیین بهترین سطح تغذیه ال-آرژنین در بهبود عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجه‌‌های خونی در جوجه‌های گوشتی در دوره های. پژوهشهاي توليدات دامي. 1394; 6 (12) :87-95

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-567-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (1123 مشاهده)

هدف از مطالعه حاضر تعیین بهترین سطح تغذیه‌ای ال-آرژنین بر بهبود عملکرد رشد، صفات لاشه‌ای و فراسنجه‌های خون در جوجه مرغ‌های گوشتی سویه راس 308 در دوره­های آغازین و رشد بود. در این آزمایش تعداد 192 قطعه جنس ماده جوجه گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره غذایی تغذیه شدند که هر جیره غذایی شامل 4 تکرار بود. جیره‌های غذایی حاوی 100%، 153%، 168% و 183% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس بودند و از 1 تا 24 روزگی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، تعداد سه جوجه از هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب، نمونه‌های خون از هر کدام جمع‌آوری شده و کشتار شدند تا صفات لاشه مورد اندازه‌گیری قرار گیرند. نتایج نشان دادند که جیره‌های غذایی آرژنین اثر معنی‌دار (05/0P<) افزاینده بر وزن بدن، بازده لاشه، تولید ماهیچه و رشد روده کوچک و اثر کاهنده بر وزن چربی شکمی داشت. مکمل آرژنین غلظت‌ پلاسمایی تری‌یدوتیرونین و تیروکسین را افزایش (05/0P<) و غلظت‌های پلاسمایی تری‌گلیسرید و اوره را کاهش (05/0P<) داد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف میزان 168% آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه کاتالوگ راس، بهترین نتیجه را در بهبود رشد و صفات لاشه داشت.

متن کامل [PDF 439 kb]   (1100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۲۶ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۲۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb