دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 83-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ganjkhanlou M, Hozhabri A, Zali A, Emami A, Akbari Afjani A. (2015). Effect of Fish Oil and Thyme Extract on Dry Matter and Nutrient Digestibility, Chewing Activity and Rumen Metabolites of Mahabadi Kids. Res Anim Prod. 5(10), 69-83.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-438-fa.html
گنج خانلو مهدی، هژبری امین، زالی ابوالفضل، امامی علی، اکبری افجانی امیر. اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و مواد مغذی، فعالیت جویدن و فراسنجه های شکمبه ای بزغاله های مهابادی پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :83-69

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-438-fa.html


1- دانشگاه تهران
2- دانشگاه بیرجند
3- دانشگاه زنجان
چکیده:   (4548 مشاهده)

  در این پژوهش اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی و مواد مغذی، فعالیت جویدن و فراسنجه­های شکمبه ای بزغاله­های مهابادی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 28 رأس بزغاله نژاد مهابادی 4 تا 5 ماهه با میانگین وزن اولیه 8/2 ± 8/17 کیلوگرم به طور تصادفی با یکی از 4 جیره: 1) شاهد، 2) مکمل شده با آویشن (2/0 درصد عصاره)، 3) مکمل شده با روغن­ماهی (2 درصد) و 4) مکمل شده با روغن­ماهی (2درصد) + آویشن (2/0 درصد عصاره) به صورت انفرادی و به مدت 94روز تغذیه شدند. روغن ماهی قابلیت هضم ظاهری چربی خام را افزایش (05/0= P ) و قابلیت هضم ظاهری الیاف نامحلول در شوینده خنثی را کاهش داد (01/0= P ). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با مصرف آویشن کاهش یافت (05/0= P ). افزودن آویشن به جیره سبب افزایش غلظت استات (09/0= P ) و افزایش نسبت استات به پروپیونات (07/0= P ) در شکمبه شد. تعداد پروتوزوآی شکمبه به طور معنی­داری در تیمار آویشن و تیمار روغن ماهی در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0= P ). مدت زمان مصرف خوراک (دقیقه در روز) به وسیله تیمارها تغییر نکرد، اما مدت زمان نشخوار توسط تیمار آویشن به طور معنی­داری کاهش یافت (05/0= P ). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که مکمل­سازی جیره بزغاله­های مهابادی با روغن ماهی و آویشن سبب افزایش قابلیت هضم ظاهری چربی و کاهش قابلیت هضم ظاهری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و همچنین افزایش میزان استات شکمبه می شود.

متن کامل [PDF 613 kb]   (2423 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/13 | پذیرش: 1393/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb