دوره 2، شماره 4 - ( 1-1390 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 60-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalantar M, Saki A. Effect of Drinking Thyme Essence on Growth Performance and Some Blood Parameters in Broiler Chickens. rap 2011; 2 (4) :49-60
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-130-fa.html
کلانتر مجید، اصغرساکی علی. تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي 1390; 2 (4) :60-49

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-130-fa.html


مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم
چکیده:   (5536 مشاهده)

برای بررسی تاثیر اسانس آشامیدنی آویشن  بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خون جوجه های گوشتی 500 قطعه جوجه خروس یک روزه سویه راس 308 در یک طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با تعداد 4 تیمار، 5 تکرار اجرا شد. تیمارها به ترتیب شامل: شاهد (بدون اسانس)، غلظت 1/0، 15/0 و 2/0 درصد اسانس آویشن بودند. عملکرد رشد در طول دوره و فراسنجه های خونی در دو سن 21 و 42 روزگی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد، غلظت 2/0 درصد آویشن از بیشترین وزن زنده (18/2 کیلوگرم) و کمترین ضریب تبدیل (99/1) در بین گروه ها برخوردار بود (05/0p<). میزان کلسترول و تری گلیسیرید کل در سنین 21 و 42 روزگی، با افزایش غلظت اسانس آویشن کاهش، ولی گلوکز افزایش
معنی دار (05/0
p<) نشان دادند. بیشترین مقدار پروتئین سرم خون در سن 21 روزگی برابر 52/41 گرم بر لیتر در غلظت 1/0 مشاهده شد (05/0p<). مقدار آلبومین همه گروه های آزمایشی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. مقدار گلوبولین در سن 21 روزگی تحت تاثیر اسانس قرار نگرفت ولی در سن 42 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) نسبت به شاهد بالاتر بود. نسبت آلبومین به گلوبولین تنها در سن 21 روزگی به طور معنی دار (05/0p<) بیشتر از گروه شاهد بود. براساس نتایج این آزمایش، استفاده از اسانس آویشن در آب آشامیدنی جوجه های گوشتی نتایج مثبتی بر عملکرد رشد و بهبود فراسنجه های خونی نشان داد.

متن کامل [PDF 344 kb]   (1352 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/1 | ویرایش نهایی: 1397/11/30 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb