دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 50-43 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hajkhodadadi I, bahrami M R, ghasemi H. (2021). Evaluation of Different Level of Dietary Chromium Picolinate on Performance, Egg Quality, Some Blood Metabolite in Japanese Laying Quail. rap. 12(31), 43-50. doi:10.52547/rap.12.31.43
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1011-fa.html
حاج خدادادی ایمان، بهرامی محمد رضا، قاسمی حسینعلی. بررسی سطوح مختلف کروم پیکولینات بر عملکرد تولید، کیفیت تخم و متابولیت های خونی در بلدرچین‎ های تخمگذار ژاپنی پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (31) :50-43 10.52547/rap.12.31.43

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1011-fa.html


گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
چکیده:   (1741 مشاهده)
    در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف کروم پیکولینات، برعملکرد، کیفیت تخم و فراسنجه های خونی در بلدرچین های تخمگذار در اواخر دوره تولید مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از 600 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار در سن 10 هفتگی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با آنالیز تکرار شده در زمان، شامل 5 تیمار و 4 تکرار (30 پرنده در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای مختلف آزمایشی شامل: تیمار‌1- ‌جیره پایه، تیمار 2-‌ جیره پایه همراه با سطح کروم 4/0 میلیگرم بر کیلوگرم تیمار 3- جیره پایه همراه با سطح 0/8 میلیگرم بر کیلوگرم، تیمار 4-‌ جیره پایه همراه با سطح 1/2 میلیگرم بر کیلوگرم تیمار 5- جیره پایه همراه با سطح 1/6 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. در مورد صفات عملکردی و کیفیت تخم بلدرچین که چند بار در طول آزمایش (4 دوره دو هفته ­ای) اندازه ­گیری شدند آنالیز به­ صورت تکرار شده در زمان انجام گرفت. مقایسه درصد تولید و ضریب تبدیل غذایی یک کیلو تخم، بین تیمارهای مختلف آزمایشی نشان داد که سطوح مختلف کروم پیکولینات مورد استفاده تاثیر معنیداری بر این صفت داشت و بهترین مقدار این دو صفت در سطح 1/4 میلیگرم در کیلوگرم کروم مشاهده شد. سطوح مختلف کروم پیکولینات مورد استفاده تاثیر معنیداری بر وزن تخم تولیدی در طول آزمایش داشت، همچنین اثر زمان بر وزن تخم تولیدی معنیدار بود و با افزایش زمان وزن تخم تولیدی افزایش یافت (0/05>p). در مورد صفات کیفیت تخم شامل وزن سفیده، وزن زرده، ارتفاع سفیده، واحد هاو، ضخامت پوسته، و وزن پوسته نشان داده شد که سطوح کروم پیکولینات مورد استفاده در این تحقیق تاثیر مثبت یا منفی بر این صفات نداشته است. در مورد  فراسنجه هایی مثل کلسترول، تریگلیسیرید و کلسترول با وزن مولکولی بسیار پایین سرم، میزان AST و ALT سرم در بلدرچینها بین تیمارهای مختلف آزمایشی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. میتوان بیان کرد که افزودن سطوح مختلف کروم پیکولینات در سطح 1/4 و 1/6 میلیگرم در کیلوگرم به جیره بلدرچینهای تخمگذار در دوره تولید میتواند تاثیر مثبتی بر درصد تولید، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین­ ها داشته باشد. 
متن کامل [PDF 935 kb]   (480 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/2/9 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/11/3 | انتشار: 1400/3/25

فهرست منابع
1. Amoikon, E.K., J.M. Fernandez, L.L. Southern, D.L. Thompson, T.L. Ward and B.M. Olcott.1995. Effects of Chromium Picolate on growth and serum and carcass traits of growing finishing pigs. Journal of Animal Science, 71: 656-662. [DOI:10.2527/1993.713656x]
2. Anderson, R.A. 1994. Stress effects on chromium nutrition of humans and farm animals. In: Lyons, T. P., Jacques, K.A., eds. Biotechnology in feed industry. Nothingham, England. University Press, 267-274.
3. Anderson, R.A., N.A. Bryden, M.M. Polansky and K. Gautschi. 1996. Dietary chromium effects on tissue chromium concentrations and chromium absorption in rats. Journal of Trace Element Mediciane, 9: 11-15. https://doi.org/10.1002/(SICI)1520-670X(199607)9:1<11::AID-JTRA2>3.0.CO;2-K [DOI:10.1002/(SICI)1520-670X(199607)9:13.0.CO;2-K]
4. Anderson, R.A. 1987. Chromium.Trace Elements in Human and Animal Nutrition. Academic Press. New York, 72: 25-244 [DOI:10.1016/B978-0-08-092468-7.50011-9]
5. Balnave, D. and S.K. Muheereza. 1997. Improving eggshell quality at high temperatures with dietary sodium bicarbonate. Journal of Poultry Science, 76: 588-593. [DOI:10.1093/ps/76.4.588]
6. Cole, N.W., K.R. Weaver, B.N. Walcher, Z.F. Adams and R.R. Miller Jr. 2008. Hyperglycemia-induced membrane lipid peroxidation and elevated homocysteine levels are poorly attenuated by exogenous folate in embryonic chick brains. ‍Comparative Biochemical and Physiology, 150: 338-343. [DOI:10.1016/j.cbpb.2008.04.002]
7. Cupo, M.A. and W.E. Donaldson. 1987. Chromium and vanadium effect on glucose metabolism and lipids synthesis in the chick. Poultry Science, 66: 120-126. [DOI:10.3382/ps.0660120]
8. Gallaher, D.D., A.S. Csallany, D.W. Shoeman and J.M. Olson .1993. Diabetes increases excretion of urinary malondehyde conjugates in rats. Lipids, 28: 663-666. [DOI:10.1007/BF02536063]
9. Giri, J., K. Usha and T. Sunita. 1990. Evaluation of the selenium and chromium content of plants foods. Plant Foods Human Nutrient, 40-49. [DOI:10.1007/BF02193779]
10. Haugh, R.R. 1937. The Haugh unit for measuring egg quality. U.S. Egg Poultry, 43: 552-555.
11. Holdsworth, E.S. and E. Neville. 1990. Effects of extracts of high and low chromium brewer's yeast on metabolism of glucose by hepatocytes from rats fed on high-or lower diets. British Journal of Nutrition, 63: 623-628. [DOI:10.1079/BJN19900148]
12. Hossain, S.M., S.L. Barreto and C.G. Silva. 1998. Growth performance and carcass composition of broilers fed supplemental chromium from chromium yeast. Anim. Feed Sci. Technol, 71: 217-228. [DOI:10.1016/S0377-8401(97)00160-0]
13. Kim, J.D., I.K. Han, B.J. Chae, J.H. Lee, J.H. Park and C.J. Yang. 1997. Effects of dietary chromium picolinate on performance, egg quality, serum traits and mortality rate of brown layers. Asian Aust. Journal of Animal Science, 10: 1-7. [DOI:10.5713/ajas.1997.1]
14. Kitchalong, L., J.M. Fernandez, L.D. Bunting, L.L. Southern and T.D. Bidner. 1995. Influence of Chromium Tripicolinate on glucose metabolism and nutrient partitioning in growing lambs. Journal of Animal Science, 73: 2694-2705. [DOI:10.2527/1995.7392694x]
15. Kucukersan, S., D. Yesilbag, K. Kucukersan and E. Goncuoglu. 2005. The effects of combination of organic and inorganic chromium with vitamin E supplemented to diet on performance, egg production and egg quality in laying hens. III. National Congress of Animal Nutrition. 7-10 September, Adana-Turkey.
16. Lefavi, R.G., D.G. Wilson, R.E. Keith, R.A. Anderson, D.L. Blessing, C.G. Hames and J.L. McMillan. 1993. Lipid-lowering effect of a dietary Chromium (III)-Nicotinic acid complex in male athletes. Nutrient Research, 13: 239-249. [DOI:10.1016/S0271-5317(05)80421-X]
17. Lien, T.F., Y.M. Hornig and K.H. Yang. 1996. Performance, serum characteristics, carcass traits and lipid metabolism of broilers as affected by supplement of chromium picolinate. British Poultry Science, 40(3): 357-363. [DOI:10.1080/00071669987458]
18. Liu, P.X., L.J. Chen, D.B. Xie and X.M. Xiong. 1999. Effects of dietary chromium on the productivity of laying hens and the distribution of chromium. Acta Agricultral University Jangxiensis, 21: 564-568.
19. NRC. Nutrition requirements of poultries, National Academy Press, Washington, D.C.
20. Preuss, H.G., P.L. Grojec, S. Lieberman and R.A. Anderson. 1997. Effects of different chromium compounds on blood pressure and lipid peroxidation in spontaneously hypertensive rats. Clinical Nephrol, 47: 325-330.
21. Sahin, K., O. Kucuk and N. Sahin. 2001b. Effects of dietary chromium picolinate supplementation on performance, insulin and corticosterone in laying hens under low ambient temperature. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrient, 85: 142-147. [DOI:10.1046/j.1439-0396.2001.00314.x]
22. Sahin K., O. Kucuk, N. Sahin and O. Ozbey. 2001a. Effects of dietary chromium picolinate supplementation on egg production, egg quality and serum concentrations of insulin, corticosterone, and some metabolites of Japanese quails. Nutrient Research, 21: 1315-1321. [DOI:10.1016/S0271-5317(01)00330-X]
23. Sahin K., O. Ozbey, M. Onderci, G. Cikim and M.H. Aysondu. 2002. Chromium supplementation can alleviate negative effects of heat stress on egg production, egg quality and some serum metabolites of laying Japanese quail. Journal of Nutrient, 132: 1265-1268. [DOI:10.1093/jn/132.6.1265]
24. Sands J.S. and M.O. Smith. 1999. Broilers in heat stress conditions: Effects of dietary manganese proteinate or chromium picolinate supplementation. Journal of Applly Poultry Research, 8: 280-287. [DOI:10.1093/japr/8.3.280]
25. Uyanık, F., S. Kaya, A.H. Kolsuz, M. Eren and N. Sahin. 2002. The effects of chromium supplementation on egg production, egg quality and some serum parameters in laying hens. Turkey Journal of Veterinary Animal Science, 26: 379-387.
26. Vincent, J.B. 2004. Recent advances in the nutritional biochemistry of trivalent chromium. Procces of Nutrient Society, 63: 41-47. [DOI:10.1079/PNS2003315]
27. Ward T.L., L.L. Southern and S.L. Boleman. 1993. Effect of dietary Chromium Picolinate on growth, nitrogen balance and body composition of growing broiler chicks. Poultry Science, 72.
28. Yeşilbag, D. and M. Eren. 2009. Effects of dietary organic and inorganic Chromium supplementation on performance, egg shell quality and serum pParameters in Pharaoh quails. Journal of Biological Environment Science, 3(8): 31-35.
29. Yildiz, A.O., S.S. Parlat and O. Yazgan. 2004. The Effects of organic Chromium supplementation on production traits and some serum parameters of laying quails, Revue Medician Veterinary, 155(12): 642-646.
30. Manafi, M. and M. Hedayati. 2018. Effect of using organic acids combination on performance, production traits, biochemical parameters and ileal morphology at the end of production phase of layer Japanese quails. Research on Animal Production, 8(18): 57-65 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.18.57]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb