دوره 11، شماره 27 - ( بهار 1399 )                   جلد 11 شماره 27 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh-Ghamsari A H, Hosseini S A. (2020). Determination the Optimum Level of Amaranth Grain in Broilers Pelleted Diet Based On Multiple Attribute Decision Making Method (TOPSIS Model) and Production Index. rap. 11(27), 1-8. doi:10.29252/rap.11.27.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1046-fa.html
علیزاده قمصری امیرحسین، حسینی سید عبداله. تعیین سطح بهینه دانه تاج خروس در جیره پلت شده جوجه های گوشتی بر مبنای روش تصمیم‌گیری چند شاخصی (مدل TOPSIS) و شاخص تولید پژوهشهاي توليدات دامي 1399; 11 (27) :8-1 10.29252/rap.11.27.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1046-fa.html


مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده:   (2716 مشاهده)
     به­ منظور تعیین سطح بهینه دانه تاج خروس در جیره جوجه­ های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی، پنج تکرار و 30 قطعه پرنده (سویه راس 308 به نسبت مساوی از هر دو جنس) در هر واحد آزمایشی انجام شد. گروه­ های آزمایشی شامل پرندگانی بودند که سطوح صفر (شاهد)، 2، 4 و 6 درصد دانه تاج خروس (Amaranthus hybridus واریته Ultra) را از سن 7 تا 42 روزگی در خوراک پلت دریافت نمودند. در طول دوره آزمایش صفات مربوط به عملکرد، شاخص تولید، سطح لیپوپروتئین کم­چگالی (-LDL کلسترول) سرم، وزن نسبی چربی حفره شکمی، شاخص جذب (نسبت طول پرز به عمق کریپت) در ژژنوم و شاخص تنش (نسبت هتروفیل به لنفوسیت) در خون مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین سطح بهینه دانه تاج خروس در جیره پلت علاوه بر شاخص تولید از روش تصمیم­ گیری چند شاخصی (MADM یا Multi Attribute Decision Making) نیز استفاده شد. بر اساس نمره ­دهی حاصل از این روش، گروه آزمایشی دریافت­ کننده 2 درصد دانه تاج خروس بالاترین نمره را به­ دست آورد (9158/0). گروه آزمایشی شاهد و گروه­ های دریافت­ کننده 4 و 6 درصد دانه تاج خروس به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند. سطح بهینه افزودن دانه تاج خروس به جیره برای رسیدن به بالاترین شاخص تولید 57/1 درصد تعیین شد. بر اساس نتایج به­ دست آمده، می­توان از دانه تاج خروس به­ کار رفته در این پژوهش (واریته Ultra) در سطح 5/1 تا 2 درصد در جیره پلت شده جوجه ­های گوشتی استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 188 kb]   (914 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/6/31 | ویرایش نهایی: 1399/2/23 | پذیرش: 1398/9/16 | انتشار: 1399/2/23

فهرست منابع
1. Aviagen. 2014. Ross 308: broiler nutrition specifications. Available at http:// en.aviagen.com/assets/ Tech_Center/Ross_Broiler/Ross308 Broiler Nutrition Specs 2014-EN. pdf (accessed 12 April 2016).
2. Cai, Y.Z., H. Corke and H.X. Wu. 2004. Amaranth. In: Wrigley C. (ed.) Encyclopedia of grain science. Elsevier Academic Press, North Ryde, Australia, 1-10. [DOI:10.1016/B0-12-765490-9/00001-X]
3. Cazarin, C.B.B., Y.K. Chang, M. Depieri, E.M. Carneiron, A.S. de Souza and J. Amaya-Farfan. 2012. Amaranth grain brings health benefits to young normolipidemic rats. Food and Public Health, 2(5): 178-183. [DOI:10.5923/j.fph.20120205.09]
4. FAO. 2005. The state of food insecurity in the world 2004. Available at http:// www.fao.org/ docrep/pdf/007/y5650e/y5650e00.pdf (accessed 15 March 2018).
5. Gamel, T.H., J.P. Linssen, A.S. Mesallam, A.A. Damir and L.A. Shekib. 2006. Seed treatments affect functional and antinutritional properties of amaranth flours. Journal of the Science of Food and Agriculture, 86(6): 1095-102. [DOI:10.1002/jsfa.2463]
6. Hosseini, S.A., M. Zaghari, H. Lotfollahian, M. Shivazad and H. Morravej. 2012. Optimization of methionine level in broiler breeder diets, using of maximized economic profit and multi-criteria decision making methods. Iranian Journal of Animal Science, 42(4): 329-336 (In Persian).
7. Hwang, C.L. and K. Yoon. 1981. Multi Attribute Decision Making: Methods and Applications. 1st edn. Springer-Verlag, Berlin, Germany, 250 pp. [DOI:10.1007/978-3-642-48318-9_3]
8. Li, J.Y., W. Liu, R.Y. Ma, Y. Li, Y. Liu, R.R. Qi and K. Zhan. 2019. Effects of cage size on growth performance, blood biochemistry, and antibody response in layer breeder males during rearing stage. Poultry Science, Available at: http://dx.doi.org/10.3382/ps/pez102 (accessed 15 April 2019). [DOI:10.3382/ps/pez102]
9. Longato, E., G. Meineri, P.G. Peiretti and P.P. Mussa. 2015. Effects of diets containing linseed oil and supplemented with grain amaranth (Amaranthus caudatus) on growth performances, oxidative status and serum biochemical parameters in broilers. Italian Journal of Animal Science, 14(1): 18 (Abstr).
10. Malczewski, J. 1997. Propagation of errors in multicriteria location analysis: a case study. In: Fandel, G. and T. Gal, (eds.) Multiple criteria decision making. Springer-Verlag, Berlin, Germany, 154-155. [DOI:10.1007/978-3-642-59132-7_17]
11. Marcu, A., I. Vacaru-Opriş, G. Dumitrescu, L. Petculescu Ciochină, A. Marcu, M. Nicula, I. Peţ, D. Dronca, B. Kelciov and C. Mariş. 2013. The influence of genetics on economic efficiency of broiler chickens growth. Animal Science and Biotechnologies, 46(2): 339-346.
12. Martens, S.D., T.T. Tiemann, J. Bindelle, M. Peters and C.E. Lascano. 2012. Alternative plant protein sources for pigs and chickens in the tropics - nutritional value and constraints: a review. Journal of Agriculture and Rural Development in the Tropics and Subtropics, 113(2): 101-123.
13. Meimandipour, A., S.A. Hosseini, H. Lotfollahian, S.J. Hosseini, S.H. Hosseini and H. Sadeghipanah. 2012. Multi attribute decision-making: use of scoring methods to compare the performance of laying hen fed with different levels of yeast. Italian Journal of Animal Science, 11(1): 82-86. [DOI:10.4081/ijas.2012.e15]
14. Milona, E., P. Gonzalez-Redondo, R. Moreno-Rojas, K. Montero-Qintero and A. Sanchez-Urdaneta. 2018. Effect of the inclusion of Amaranthus dubius in diets on carcass characteristics and meat quality of fattening rabbits. Journal of Applied Animal Research, 46(1): 218-223. [DOI:10.1080/09712119.2017.1287078]
15. Momeni, M. 2014. New topics in operations research. 6th ed. Moallef Publications, Tehran, Iran, 10-50 (In Persian).
16. Mota, C., M. Santos, R. Mauro, N. Samman, A.S. Matos, D. Torres and I. Castanheira. 2014. Protein content and amino acids profile of pseudocereals. Food Chemistry, Available at: [DOI:10.1016/j.foodchem. 2014.11.043 (accessed 10 April 2019).]
17. National Research Council. 1984. Amaranth: modern prospects for an ancient crop. National Academy Press, Washington, DC, USA.
18. Ogrodowska, D., S. Czaplicki, R. Zadernowski, P. Mattila, J. Hellström and M. Naczk. 2012. Phenolic acids in seeds and products obtained from Amaranthus cruentus. Journal of Food and Nutrition Research, 51(2): 96-101.
19. Pisarikova, B., S. Kracmar and I. Herzig. 2005. Amino acid contents and biological value of protein in various amaranth species. Czech Journal of Animal Science, 50(4): 169-174. [DOI:10.17221/4011-CJAS]
20. Ravindran, V., R.L. Hood, R.J. Gill, C.R. Kneale and W.L. Bryden. 1996. Nutritional evaluation of grain amaranth (Amaranthus hypochondriacus) in broiler diets. Animal Feed Science and Technology, 63(1): 323-331. [DOI:10.1016/S0377-8401(96)00997-2]
21. Rouckova, J., M. Trckova and I. Herzig. 2004. The use of amaranth grain in diets for broiler chickens and its effect on performance and selected biochemical indicators. Czech Journal of Animal Science, 49(12): 532-541. [DOI:10.17221/4341-CJAS]
22. Stedman, N.L., T.P. Brown, R.L. Brooks and D.I. Bounous. 2001. Heterophil function and resistance to staphylococcal challenge in broiler chickens naturally infected with avian leucosis virus subgroup. Veterinary Pathology, 38(5): 519-527. [DOI:10.1354/vp.38-5-519]
23. Szczerbinska, D., B. Pyka, E. Szabelska, M. Ligocki, D. Majewska, K. Romaniszyn and M. Sulik. 2015. The effect of diet with amaranth (Amaranthus cruentus) seeds on Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) performance, somatic development, hatching results and selected blood biochemical parameters. Veterinarija Ir Zootechnika, 70(92): 67-72.
24. Tang, Y. and R. Tsao. 2017. Phytochemicals in quinoa and amaranth grains and their antioxidant, anti-inflammatory and potential health beneficial effects: a review. Molecular Nutrition and Food Research, 61(7): 1-16. [DOI:10.1002/mnfr.201600767]
25. Uni, Z., A. Smirnov and D. Sklan. 2003. Pre- and post-hatch development of goblet cells in the broiler small intestine: Effect of delayed access to feed. Poultry Science, 82(2): 320-327. [DOI:10.1093/ps/82.2.320]
26. Venskutonis, P.R. and P. Kraujalis. 2013. Nutritional components of amaranth seeds and vegetables: a review on composition, properties, and uses. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 12(3): 381-412. [DOI:10.1111/1541-4337.12021]
27. Wu, H., M. Sun, S. Yue, H. Sun, Y. Cai, R. Huang, D. Brenner and H. Corke. 2000. Field evaluation of an Amaranthus genetic resource collection in China. Genetic Resources and Crop Evolution, 47(1): 43-53. [DOI:10.1023/A:1008771103826]
28. Yaghobfar, A., A. Safamehr and H. Ghaderi. 2014. Determination of nutritional values of Amaranthus grain on the broiler performance. Applied Animal Science Research Journal, 3(12): 43-50 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb