Research on Animal Production
پژوهشهاي توليدات دامي
rap
Agriculture
http://rap.sanru.ac.ir
1
admin
2251-8622
2676-461X
8
10.61186/rap
14
8888
13
fa
jalali
1400
4
1
gregorian
2021
7
1
12
32
online
1
fulltext
fa
تأثیر منابع مختلف سلنیوم و ریزپوشانی کردن سلنیوم بر فراسنجه باروری و جوجه درآوری در مرغهای مادر گوشتی نژاد آربوراکرز
The Effect of Different Sources of Selenium and Microencapsulation of Selenium on Fertility and Hatching Traits in Arbor Acres Broiler Breeder
فیزیولوژی
فیزیولوژی
پژوهشي
Research
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:11px;"><strong>پژوهش حاضر به­منظور بررسی آثار منابع سلنیوم (</strong><strong><span dir="LTR">Se</span></strong><strong>) در جیره غذایی بر فراسنجه باروری و جوجه درآوری طیور مادر گوشتی تجاری انجام شد. تیمارهای این پژوهش شامل: تیمار شاهد (جیره پایه، فاقد مکمل سلنیوم)، جیره پایه + 0/5 میلیگرم سدیم سلنیت (سلنیوم معدنی) (</strong><strong><span dir="LTR">SS</span></strong><strong>)، جیره پایه + 0/5 میلیگرم سلنومتیونین (</strong><strong><span dir="LTR">S-Met</span></strong><strong>) و جیره پایه 0/5 میلیگرم سلنیوم ریزپوشانی­ شده (</strong><strong><span dir="LTR">MS-Met</span></strong><strong>) در کیلوگرم جیره </strong><strong>بوده است. برای انجام این پژوهش تعداد ۱۰۰ قطعه مرغ و 20 قطعه خروس مادر گوشتی نژاد آربوراکرز پلاس با سن 38 هفتگی در نظر گرفته شد. جمعآوری مایع منی از خروسها با استفاده از مالش شکمی انجام شد و به مرغها تلقیح شد. فراسنجه جوجهکشی، باروری، جوجه درآوری، جوجه درآوری از تخممرغهای نطفهدار، تلفات جنین و جوجههای درجه یک در 54 و 44 هفتگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که فراسنجه درصد باروری و درصد جوجه ­درآوری در پرندگانی که با منابع سلنیوم آلی (ریزپوشانی­ شده و سلنیومیتونین) تغذیه شدند؛ در مقایسه با پرندگانی که با سلنیوم معدنی تغذیه شدند، افزایشیافته است (0/05></strong><strong><span dir="LTR">p</span></strong><strong>) و درصد باروری و جوجه­درآوری در تیمار سلنیوم ریزپوشانی ­شده در مقایسه با سایر تیمارها بیشتر بود. همچنین درصد تلفات جنینی در پرندگانی که با سلنیوم ریزپوشانی­ شده تغذیه شدند، بهطوری قابلتوجهی کاهش یافت (0/05></strong><strong><span dir="LTR">p</span></strong><strong>). به­ طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش بیان کرد که استفاده از مکملهای سلنیوم آلی بخصوص سلنیوم ریزپوشانی­ شده در جیره غذایی در گله مسن باعث بهبود فراسنجه باروری و جوجه درآوری نسبت به سایر ترکیبات سلنیوم، به­ خصوص سلنیوم معدنی میشود.</strong></span></div>
<div style="text-align: justify;">This research was carried out to investigate the effects of dietary selenium (Se) sources on hatchability traits in commercial female broiler breeders. The experimental treatment diets were: control (basal diet, none-selenium), basal diet + 0.5 mg sodium selenite (SS), basal diet + 0.5 mg Selenomethionine (S-Meth) and basal diet + 0.5 mg microencapsulated selenium (MS-Met) per kg diet. The total of 100 female and 20 roosters broiler breeder (Arbor Acres® Plus, 38 weeks of age) were considered for present experiment. Semen was collected from roosters by using abdominal massage. Incubation parameters (fertility, hatching, hatch of fertile egg, embryonic mortality, and A-grade chick) were evaluated at 44wk (younger) and 54wk (older) of age. The results indicated that the birds fed an organic sources of selenium (MS-Meth, S-Meth) the percentage of fertility and hatchability was increased (P<0.05) compared to inorganic selenium (SS) and the highest result were obtained in the birds received M-S-Meth diet. Also, the results indicated that embryonic mortality was reduced (P<0.05) in birds fed Se supplemented diet. In conclusion, the use of organic selenium supplementation in diet of could be recommended for improving of hatchability traits in commercial broiler breeders<span dir="RTL">.</span></div>
جوجه درآوری, ریزپوشانی, سلنیوم, مادر گوشتی
Broiler breeder, Hatchability, Microcapsulated, Selenium
122
130
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-151-4&slc_lang=fa&sid=1
Hussam
Almahmoud
حسام
المحمود
hussamalmahmoud@yahoo.com
100319475328460015764
100319475328460015764
No
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
گروه ژنتیک و اصلاح نژاد و فیزیولوژی دام، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران،
Seyed Reza
Hashemi
سیدرضا
هاشمی
hashemi711@yahoo.co.uk
100319475328460015765
100319475328460015765
Yes
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
گروه ژنتیک و اصلاح نژاد و فیزیولوژی دام، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران،
Seyed Mahdi
Jafari
سیدمهدی
جعفری
jafari@gau.ac.ir
100319475328460015766
100319475328460015766
No
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
Mahmoud
Heidari
محمود
حیدری
mahmodh78@gmail.com
100319475328460015767
100319475328460015767
No
Islamic Azad University, Gorgan Branch
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایران
Ehsan
Oskoueian
احسان
اسکوئیان
e.oskoueian@abrii.ac.ir
100319475328460015768
100319475328460015768
No
agricultural biotechnology research institute of iran
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزان ایران (ABRIL)، مشهد، خراسان مرکزی، ایران