Research on Animal Production
پژوهشهاي توليدات دامي
rap
Agriculture
http://rap.sanru.ac.ir
1
admin
2251-8622
2676-461X
8
10.61186/rap
14
8888
13
fa
jalali
1399
3
1
gregorian
2020
6
1
11
28
online
1
fulltext
fa
اثر مخمر ساکارومایسس سرویسیه و منوگلیسریدهای بوتیرات بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوساله های شیرخوار هلشتاین
Effect of Saccharomyces Cerevisiae Yeast and Butyrate Monoglycerides on Performance, Blood Parameters and Nutrients Digestibility in Holstein Suckling Calves
تغذیه نشخوارکنندگان
تغذیه نشخوارکنندگان
پژوهشي
Research
<p dir="RTL" style="margin: 0px; text-align: justify; unicode-bidi: embed; direction: rtl;"><strong><span style="font-size:11px;"> </span><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">هدف از این پژوهش بررسی اثرات مخمر ساکارومایسس سرویسیه و گلیسریدهای اسید بوتیریک بر عملکرد و فراسنجه ­های خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوساله ­های شیرخوار هلشتاین بود. در این تحقیق تعداد 32 رأس گوساله هلشتاین با میانگین سنی 1 الی 8 روز و میانگین وزنی </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">1</span></span></strong><strong><span style="font-size:10.0pt;">±</span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">38 کیلو­گرم به­صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 8 تکرار استفاده شدند. </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بدون افزودنی، 2) جیره پایه به همراه 5 گرم مونوگیلیسرید بوتیرات، 3) جیره پایه به­ همراه 2 گرم مخمر ساکارومایسس سرویسیه، 4) جیره پایه + 2 گرم مخمر ساکارومایسس سرویسیه + 5 گرم گلیسریدهای اسید بوتیریک بودند. مصرف خوراک به­صورت روزانه و وزن بدن در زمان تولد، 30 و 60 روزگی و در زمان شیرگیری در سن 75 روزگی ثبت و ضریب تبدیل غذایی برای هر گروه محاسبه شد. قابلیت هضم به ­روش نشانگر داخلی خاکستر نامحلول در اسید اندازه ­گیری شد. همچنین برای تعیین فراسنجه­های خونی در زمان­های 30 و 60 روزگی از سیاهرگ گردنی وداج خونگیری به­ عمل آمد. نتایج نشان داد که افزودن </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">مخمر ساکارومایسس سرویسیه </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">و گلیسریدهای اسید بوتیریک نتوانست مصرف خوراک گوساله­ها را در ماه­ های اول و دوم و کل دوره آزمایشی تحت تاثیر قرار دهد. عامل متقابل </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">مخمر ساکارومایسس سرویسیه </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">و گلیسریدهای اسید بوتیریک اثر معنی­ داری بر وزن نهایی گوساله­ ها نداشت. همچنین افزایش وزن روزانه گوساله­ ها در ماه­ های اول و دوم در اثر افزودن </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">مخمر ساکارومایسس سرویسیه </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">و گلیسریدهای اسید بوتیریک بهبود نیافت. اما افزایش وزن روزانه در کل دوره پرورشی تحت تاثیر هر دو عامل مکمل مخمر (05/0=</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">)و مکمل بوتیرات (01/0=</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">) قرار گرفت. ضریب تبدیل غذایی گوساله­ های شیر­خوار در ماه اول، دوم و کل دوره پرورشی نتوانست تحت تاثیر عامل </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">مخمر </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">و مکمل بوتیرات و اثرات متقابل آنها قرار گیرد. نتایج نشان داد که </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">افزودن مخمر ساکارومایسس سرویسیه و </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">گلیسریدهای اسید بوتیریک </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">در جیره گوساله­ های هلشتاین </span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">اثر معنی­داری بر فراسنجه­ های خونی (گلوکز، کلسترول، تری­گلیسیرید، آلبومین، پروتیئن کل، اوره خون و گلوبولین) در مقایسه با گروه شاهد ایجاد نکرد، اگرچه غلظت بتاهیدروکسی بوتیرات در اثر تغذیه مکمل بوتیرات افزایش یافت (02/0=</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). نتایج مربوط به قابلیت هضم نیز نشان داد که قابلیت هضم پروتئین خام تحت تاثیر عامل مکمل بوتیرات افزایش معنی­ داری داشت (02/0=</span></span></strong><strong><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:8.0pt;">P</span></span></span></strong><strong><span style="font-family:2 Mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). با توجه به اثرات مثبت استفاده از گلیسرید­های اسید بوتیریک بر افزایش وزن روزانه، غلظت خونی بتاهیدروکسی بوتیرات و قابلیت هضم پروتئین و ساکارومایسس سرویسیه بر افزایش وزن روزانه، استفاده همزمان از این مواد افزودنی برای گوساله های شیرخوار هلشتاین توصیه می­ شود.</span></span></strong></p>
<p style="margin: 0px; text-align: justify; line-height: 115%;"> The aim of this study was to investigate the effects of saccharomyces cerevisiae yeast and butyrate monoglycerides on the performance, blood parameters and nutrients digestibility in suckling Holstein calves. For this experiment, 32 newly-born Holstein calves (average age 1-8 days; average weight 38±1 kg) were used in a completely randomized design with 2×2 factorial arrangement, 4 treatments and 8 replications. The experimental treatments were: 1) Basal diet without any additive (control), 2) Basal diet with 5 g per day of butyrate monoglycerides, 3) Basal diet with 2 g per day of saccharomyces cerevisiae yeast, 4) Basal diet + 2 g of saccharomyces cerevisiae yeast + 5 g per day of butyrate monoglycerides. Feed intake was measured daily. Body weight changes were recorded at birth, d 30 and 60 after birth and d 75 on the weaning time and feed conversion ratio was calculated for each group. Nutrient digestibility was measured by using acid insoluble ash as the internal marker. For determination of blood parameters, blood samples were taken from jugular vein on d 30 and 60. The results showed that the addition of saccharomyces cerevisiae and butyrate glycerides did not affect feed intake in the first and second months, and in the whole experimental period. Saccharomyces cerevisiae yeast and butyrate glycerides interaction had no significant effect on the final weight of calves. Daily weight gain of calves in the first and second months were not affected by the addition of yeast and butyrate supplements or their interaction. Total daily weight gain affected significantly by effects of feeding saccharomyces cerevisiae (P=0.05) and butyrate glycerides (P=0.01). The results showed that the addition of saccharomyces cerevisiae and glycerides of butyrate did not influence blood concentrations of glucose, cholesterol, triglyceride, albumin, total protein, blood urea and globulin whereas blood beta-hydroxy butyrate concentration increased by feeding butyrate supplement (P=0.02). Feeding butyrate supplement increased significantly protein digestibility (P=0.05). Based on the positive effects of butyrate monoglycerides on average daily gain, blood beta-hydroxy butyrate concentration and crude protein digestibility and the effects of saccharomyces cerevisiae on daily weight gain, use of these two feed additives can be recommended for Holstein suckling calves.<br>
</p>
عملکرد رشد, ساکارومایسس سرویسیه, منوگلیسریدهای بوتیرات, گوساله شیرخوار
Growth Performance, Saccharomyces Cerevisiae, Butyrate Monoglycerides, Suckling Calves
59
66
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-300-4&slc_lang=fa&sid=1
mansour
karimi
منصور
کریمی
mansour_karimi1346@yahoo.com
100319475328460013326
100319475328460013326
No
universty of mohaghegh ardebili
گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
hossein
abdibenemar
حسین
عبدی بنمار
abdibenemar@uma.ac.ir
100319475328460013327
100319475328460013327
Yes
universty of mohaghegh ardebili
گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
jamal
seifdavati
جمال
سیف دواتی
jseifdavati@uma.ac.ir
100319475328460013328
100319475328460013328
No
universty of mohaghegh ardebili
گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
sayyad
seifzadeh
صیاد
سیف زاده
sseyfzadeh@yahoo.com
100319475328460013329
100319475328460013329
No
universty of mohaghegh ardebili
گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
mohsen
ramezani
محسن
رمضانی
ramezani.mohsen57@gmail.com
100319475328460013330
100319475328460013330
No
universty of mohaghegh ardebili
گروه علوم دامی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی