TY - JOUR T1 - The survey of Tissue Properties in Testes, Ovaries and Intestines of Japanese Quail with Diets Containing Frankincense Powder and Its Essential Oil TT - بررسی ویژگی های بافتی بیضه، تخمدان و روده بلدرچین ژاپنی با جیره دارای پودر و اسانس کندر JF - rap JO - rap VL - 12 IS - 31 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1166-fa.html Y1 - 2021 SP - 126 EP - 133 KW - Frankincense KW - Hematology KW - Intestinal morphology KW - Ovarian KW - Quail chick KW - Testes N2 - این پژوهش به­ منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کندر بر رشد، هماتولوژی، ریخت ­شناسی روده و بافت­ شناسی بیضه و تخمدان در بلدرچین ژاپنی انجام پذیرفت. آزمایش با تعداد 450 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی در قالب کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار (15 جوجه در هر تکرار) صورت پذیرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه فاقد هرگونه افزودنی (تیمار شاهد) و جیره پایه حاوی آنتی‌بیوتیک باسیتراسین (تیمار 2)، g/kg 1 پودر کندر (تیمار 3)، g/kg2 پودر کندر (تیمار 4)، mg/kg 20 اسانس کندر (تیمار 5) و یا mg/kg40 اسانس کندر (تیمار 6). نتایج نشان داد که تعداد گلبول سفید خون در تیمار 5 نسبت به تیمار 2 و 4 افزایش معنی‎ داری نشان داد (0/05>p )p). همچنین بافت هم بند داخلی در بیضه ) در تیمار 6 نسبت به تیمار 4 افزایش معنی‌داری نشان داد (0/05>p ). در مقابل هیچ اثر معنی­ داری از پودر یا اسانس کندر روی عملکرد رشد، هماتولوژی و فراسنجه­ های مورفولوژی روده، تخمدان و بیضه در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (0/05p). به عنوان نتیجه­ گیری، استفاده از پودر یا اسانس کندر در جیره بلدرچین ژاپنی مقدار گلبول سفید را افزایش داد اما سایر فراسنجه­ ها را تغییر نداد. M3 10.52547/rap.12.31.126 ER -