@ARTICLE{Taheri, author = {Taheri, Mohammad and Rezaei, Mansour and }, title = {The Effect of using Organic Acid, Prebiotics and Probiotics as a Supplement in Stimulant Syrup on the Performance of Iranian Bee Colonies}, volume = {13}, number = {36}, abstract ={چکیده مبسوط مقدمه و هدف: این مطالعه به­ منظور بررسی اثرات تغذیه ­ای اسیدآلی، پری­بیوتیک، پروبیوتیک و ترکیب (پری­بیوتیک+پروبیوتیک) بر افزایش جمعیت زنبور بالغ، پرورش نوزاد، موم­بافی، ذخیره گرده و افزایش وزن کندو پیش از فصل برداشت عسل در زنبورعسل ایرانی انجام شد. مواد و روش­ها: این آزمایش با استفاده از 25 کلنی زنبورعسل نژاد ایرانی با ملکه خواهری همسن و دارای شرایط یکسان در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با 5 تیمار آزمایشی شامل، تیمار شاهد (شربت شکر 1:1)، اسیدآلی (8 سی­سی در 1 لیتر شربت 1:1)، پری­بیوتیک (10 گرم در 1 لیتر شربت 1:1)، پروبیوتیک (5 گرم در 1 لیتر شربت 1:1) و ترکیب پری­ بیوتیک+ پروبیوتیک (10 گرم+5گرم در 1 لیتر شربت 1:1) و 5 تکرار به مدت 30 روز پیش از فصل برداشت عسل انجام شد. یافته­ ها: جمعیت زنبور بالغ در کلنی­ هایی که اسید آلی و ترکیب پری­بیوتیک + پروبیوتیک دریافت کردند به­ طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (0/05>p). پرورش نوزاد و موم­بافی در کلنی ­هایی که اسید آلی، پری­بیوتیک، پروبیوتیک و ترکیب پری­بیوتیک + پروبیوتیک دریافت کردند، نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (0/05>p). اثر تیمارهای آزمایشی بر ذخیره گرده معنی­ دار نبود (0/05<p). افزایش وزن کندو در تمام تیمارهای آزمایشی به جز کلنی­ هایی که پروبیوتیک دریافت کردند، نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (0/05>p). نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد که استفاده از اسیدآلی، پری­بیوتیک، پروبیوتیک و ترکیب (پری­بیوتیک+پروبیوتیک) در تغذیه تحریکی زنبورعسل پیش از فصل برداشت عسل می­ تواند سبب بهبود عملکرد کلنی­ های زنبور عسل ایرانی شود. }, URL = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1242-fa.html}, eprint = {http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1242-fa.pdf}, journal = {Research on Animal Production}, doi = {10.52547/rap.13.36.172}, year = {2022} }