TY - JOUR T1 - Investigation of Ruminal Degradability and Intestinal Digestibility in Soybean and Canola Meals Coated with Different Fat Sources TT - بررسی تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا و کنجاله کلزا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی JF - rap JO - rap VL - 11 IS - 30 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1126-fa.html Y1 - 2020 SP - 57 EP - 65 KW - Coating KW - Calcium fat KW - Digestibility KW - Omega 3 KW - Protein meal N2 - هدف از انجام این مطالعه بررسی برون­تنی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا و کنجاله کلزا با منابع مختلف چربی بر تجزیه­ پذیری شکمبه­ای و قابلیت هضم روده­ای و همچنین بررسی درون­تنی قابلیت هضم کنجاله سویا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی در دستگاه گوارش بود. برای این منظور، از نمک کلسیمی روغن امگا3، نمک کلسیمی غیراشباع و چربی اشباع برای پوشش ­دار کردن استفاده شد. به ­منظور تعیین تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای از سه رأس گاو نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه­ ای استفاده شد و میزان تجزیه ­پذیری شکمبه ­ای و قابلیت هضم روده­ای ماده خشک و‌ پروتئین خام تعیین شد. در آزمایش درون­تنی، 40 راس گاو نژاد هلشتاین به­طور تصادفی در پنج تیمار (شاهد، سویا اکسترود شده، سویا-امگا3، سویا-کلسیمی و سویا-اشباع) اختصاص داده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان­ داد که پوشش­ دار کردن کنجاله سویا و کلزا با چربی­های مختلف موجب کاهش تجزیه­ پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و افزایش قابلیت هضم آن­ها در روده می شود. همچنین نشان داده شد که محافظت کنجاله سویا با چربی اشباع و چربی کلسیمی نسبت به چربی امگا3 بهتر بود، در حالی‌که محافظت کنجاله کلزا با چربی کلسیمی و امگا3 نسبت به چربی اشباع گوارش‌پذیری بهتری داشتند (p<0.0001). نتایج آزمایش درون‌تنی نشان داد که کنجاله سویا پوشش­ دار شده با امگا3 بیشترین میزان قابلیت هضم در کل دستگاه گوارش را داشت (p=0.009). می­توان نتیجه گرفت که پوشش‌دار کردن کنجاله ­های پروتئینی با چربی باعث انتقال هضم پروتئین از شکمبه به روده و در نتیجه افزایش بخش RUP کنجاله پروتئینی خواهد شد. M3 10.52547/rap.11.30.57 ER -