TY - JOUR T1 - The Inhibitory Effect of Fish Oil on Mesenchymal Stem Cells Differentiation to Adipocytes in Sheep TT - اثر بازدارنده روغن ماهی بر تمایز سلول های مزانشیمی به سلول چربی در گوسفند JF - rap JO - rap VL - 12 IS - 32 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1139-fa.html Y1 - 2021 SP - 88 EP - 95 KW - Adipocytes KW - Apoptosis KW - Cell cycle KW - Differentiation KW - Nuclear transcription factors KW - Omega-3 fatty acid N2 - در این مطالعه، بیان ژن­ها و میرهای (miRNA) مرتبط با تمایز، چرخه سلولی و متابولیسم در سلول­های بنیادی مزانشیمی گوسفند زندی تحت تیمار روغن ماهی به ­عنوان منبع اسیدهای چرب امگا 3 بررسی شد. سلول­های بنیادی مزانشیمی گوسفند پس از جداسازی به ­منظور اثبات پرتوانی بررسی شدند. سلول­ها در حضور و یا عدم حضور 15 میلی­گرم بر میلی­لیتر روغن ماهی تیمار شدند و چرخه سلولی و القا مرگ برنامه ­ریزی ­شده در هر گروه از سلول­ها به ­کمک فلوسایتومتری اندازه­گیری شد (سه تکرار مستقل). در طراحی آزمایشی مشابه، این بار بیان میرها و ژن­های پایین ­دست در مرحله رشد و تمایز به چربی در هر دو گروه مقایسه شد. سلول­های مزانشیمی تیمار شده با روغن ماهی درصد آپوپتوز ثانویه بالاتری داشتند درحالی ­که چرخه سلولی تحت ­تاثیر قرار نگرفت. بیان میرهای تمایزی تحت ­تاثیر تیمار قرار نگرفتند، با این­ حال، بیان نسبی میر let-7a به­ طور معنی­داری در گروه روغن ماهی کاهش یافت. تیمار روغن­ ماهی بیان نسبی ژن peroxisome proliferator-activated receptor را کاهش (0/39) و بیان Interleukin 1 beta را افزایش (1/85) داد. در سلول­های تمایز ­یافته به چربی بیان PPARG کاهش یافت. روی هم­ رفته، نتایج این مطالعه خواص بازدارنده روغن ماهی بر تمایز سلول­های مزانشیمی به ­سمت چربی را از طریق تاثیر مستقیم یا غیر ­مستقیم بر مسیر تنظیمی PPAR نشان داد، با این­ حال تفاوت معنی ­داری در بیان میر­های انتخاب شده، مشاهده نشد. M3 10.52547/rap.12.32.88 ER -