TY - JOUR T1 - Effects of Different Levels of Cinnamon Powder on Production Performance and Egg Quality of Laying Hens in Wheat-Based Diet TT - اثرات سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ مرغان تخم‌گذار در جیره بر پایه گندم JF - rap JO - rap VL - 12 IS - 31 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1119-fa.html Y1 - 2021 SP - 1 EP - 9 KW - Antioxidants KW - Cinnamon powder KW - Leghorn KW - Phytogenic KW - Production performance N2 - این آزمایش به‌منظور ارزیابی اثرات افزودن سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ مرغان تخم‌گذار در جیره­‌های بر پایه گندم طراحی شد. در این آزمایش از 168 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن سویه­‌های- لاین w-36 در سن 60 هفتگی استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 6 تکرار (4 قطعه مرغ برای هر تکرار) انجام شد. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد بر پایه گندم و سویا،جیره شاهد + 0/05 درصد آنتی‌بیوتیک نئوسین، جیره شاهد + 0/05 درصد آنزیم زایلاناز، جیره شاهد + 0/05 درصد ویتامین E، جیره شاهد + 1 درصد پودر دارچین،جیره شاهد + 2 درصد پودر دارچین و جیره شاهد + 3 درصد پودر دارچین. نتایج نشان داد که همه تیمارهای آزمایشی به­ جز آنتی­بیوتیک نسبت به تیمار شاهد باعث افزایش تولید تخم‌مرغ شدند (0/05>p). هیچ‌کدام از تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر وزن تخم‌مرغ‌های تولیدی نداشتند. تیمارهای حاوی پودر دارچین، ویتامین E و آنزیم زایلاناز به‌صورت معنی‌داری باعث افزایش توده تخم‌مرغ تولیدی شدند (05/0>p). تیمارهای حاوی دارچین و ویتامین E به‌طور معنی‌داری باعث کاهش ضریب تبدیل­ غذایی شدند (0/05>p) اثر تیمارهای آزمایشی بر اکثر صفات کیفی تخم‌مرغ‌ها معنی‌دار نبود. در کل نتیجه‌گیری می‌شود که استفاده از 2 درصد دارچین در جیره مرغان تخمگذار منجر به بهبود عملکرد و افزایش ماندگاری تخم مرغ شد. M3 10.52547/rap.12.31.1 ER -