TY - JOUR JF - rap JO - rap VL - 6 IS - 11 PY - 2015 Y1 - 2015/7/01 TI - Determination of Chemical Composition and Metabolisable Energy of Germinated Barley in Broiler Chickens TT - تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم جو جوانه‌زده در جوجه‌های گوشتی N2 - این آزمایش به­منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم جو جوانه­زده با استفاده از جوجه­های گوشتی انجام شد. برای این منظور پس از تعیین ترکیب شیمیایی جو و جو جوانه­زده چهار تیمار آزمایشی شامل یک جیره پایه حاوی جو و جایگزینی سطوح 33، 66 و 100 درصد جو جوانه­زده در جیره پایه تهیه شد. برای اندازه­گیری انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح نشده ( AME ) و تصحیح شده بر مبنای ازت ( AMEn ) از روش جمع­آوری فضولات و همچنین استفاده از نشانگر اکسید کروم استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد جو جوانه­زده نسبت به جو دارای انرژی خام (4132 در برابر 4065 کیلوکالری/ کیلوگرم) و پروتئین خام (81/11 در برابر 87/10 درصد) بالاتر و مقدار بتاگلوکان کمتر (053/1 در برابر 18/3 درصد) بود. با افزایش نسبت جایگزینی جو جوانه­زده، مقادیر AME و AMEn در هر دو روش اندازه­گیری افزایش یافت، اما این افزایش در روش استفاده از نشانگر معنی­دار بود (05/0> P ). میزان انرژی قابل متابولیسم جو جوانه­زده در این آزمایش به روش برون­یابی رگرسیون محاسبه شد. مقدار AME جو جوانه­زده در روش جمع­آوری فضولات و استفاده از نشانگر به ترتیب 05/3315 و 95/3107 کیلوکالری در کیلوگرم و مقدار AMEn جو جوانه­زده در روش جمع­آوری فضولات و استفاده از نشانگر به ترتیب 63/3304 و 95/3110 کیلوکالری در کیلوگرم تعیین شد. SP - 1 EP - 8 AU - Rasteh, Moosal Reza AU - Dastar, Behrouz AD - Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoources KW - Germinated barley KW - Metabolisable energy KW - Broiler chicken UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-490-fa.html ER -