TY - JOUR T1 - The Effect of Ferulaassa-Foetida Gum Powder Compare to Antibiotic on Performance, Microbial Population and Intestinal Morphology in Broiler Chickens TT - تاثیر پودر صمغ آنغوزه در مقایسه با آنتی‌بیوتیک بر عملکرد، ریخت‌شناسی و جمعیت میکروبی روده در جوجه‌های گوشتی JF - rap JO - rap VL - 8 IS - 17 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-864-fa.html Y1 - 2018 SP - 26 EP - 33 KW - Avilamycin KW - Ferula assa-foetida KW - Morphology KW - Microbial population N2 - این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر صمغ آنغوزه بر عملکرد، مورفولوژی و جمعیت میکروبی روده در جوجه‌های گوشتی انجام شد. آزمایش با 240 جوجه در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل‌: 1) جیره پایه 2) جیره پایه حاوی 100 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی بیوتیک آویلامایسین، 4 ،3 و 5) به ترتیب جیره پایه حاوی 1/0، 2/0 و 3/0 درصد پودر صمغ آنغوزه بودند. نتایج نشان داد در کل دوره تیمار آنتی‌بیوتیک بیشترین وزن بدن را داشت (05/0P<). مصرف خوراک نیز تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P>). بهترین ضریب تبدیل در کل دوره مربوط به گروه آنتی‌بیوتیک بود (05/0P<). کمترین تعداد باکتری کلی‌فرم مربوط به تیمارهای تغذیه شده با آنغوزه بود (05/0P<). بیشترین تعداد لاکتوباسیل به ترتیب در تیمارهای آنغوزه 2/0 و 1/0 درصد مشاهده شد (01/0>P). بیشترین مقدار نسبت طول پرز به عمق کریپت به ترتیب در تیمار آنغوزه 2/0 درصد و شاهد مشاهده شد (05/0P<). به طور کلی نتایج نشان داد که آنغوزه 2/0 درصد با تاثیر مثبت بر عملکرد، ریخت شناسی پرزهای روده و جمعیت میکروبی می‌تواند به عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک مطرح‌ باشد. M3 10.29252/rap.8.17.26 ER -