AU - rozmehr, farang AU - chashnidel, yadollah AU - rezaei, mansour AU - mohiti asli, maziar AU - mottaghi talab, majid TI - The Effect of Thyme and Cinnamon Microencapsulated Essential Oils on Performance, Some Blood Parameters and Carcass Characteristic in Boiler Chicks PT - JOURNAL ARTICLE TA - rap JN - rap VO - 8 VI - 17 IP - 17 4099 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-851-fa.html 4100 - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-851-fa.pdf SO - rap 17 AB  - در این پژوهش تأثیر اسانس آویشن و دارچین ریزپوشانی شده بر عملکرد، برخی فراسنجه‏های خونی و خصوصیات لاشه در جوجه‏های گوشتی، مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، تعداد 320 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 به صورت هشت تیمار و چهار تکرار در قالب یک طرح کاملآ تصادفی به مدت 42 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل جیره پایه + آنتی بیوتیک، جیره پایه، جیره پایه + اسانس آزاد آویشن، جیره پایه + اسانس ریزپوشانی شده آویشن، جیره پایه + اسانس آزاد دارچین، جیره پایه + اسانس ریزپوشانی شده دارچین، جیره پایه + اسانس آزاد آویشن و دارچین، جیره پایه + اسانس ریزپوشانی شده آویشن و دارچین بودند. نتایج تحقیق نشان داد که تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی‌داری برصفات عملکردی شامل مقدار مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره نداشت (05/0 <P ). در بررسی فراسنجه‏های خونی، مشاهده شد که افزودن اسانس به جیره باعث کاهش معنی‏دار غلظت کلسترول خون‌ می­شود. همچنین تیمار حاوی دارچین آزاد، بیشترین غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا و تیمار حاوی آویشن و دارچین ریزپوشانی شده، بیشترین غلظت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز را در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند ‏(05/0>P). در بررسی صفات لاشه نیز مشاهده شد که تیمارهای فاقد افزودنی دارای وزن کبد و چربی بطنی بالاتری نسبت به سایر تیمارها بودند (05/0>P ). در کل نتایج این تحقیق حاکی از تأثیر مثبت اسانس‏های ریز پوشانی شده در جوجه‏های گوشتی بر کاهش غلظت کلسترول خون، افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش وزن کبد و چربی بطنی بود. CP - IRAN IN - LG - eng PB - rap PG - 34 PT - Research YR - 2018