RT - Journal Article T1 - The Effect of Anethum graveolens Essential Oil on Some Blood Parameters, Egg Yolk Cholesterol Concentration, Hatchability and Chick Quality in Broiler Breeder Hens JF - rap YR - 2013 JO - rap VO - 3 IS - 6 UR - http://rap.sanru.ac.ir/article-1-118-fa.html SP - 15 EP - 24 K1 - Anethum graveolens K1 - Broiler breeder K1 - Blood parameters K1 - Egg cholesterol K1 - hatchability AB - هدف این آزمایش، اثر اسانس شوید روی برخی از فراسنجه­های خونی، غلظت کلسترول زرده تخم مرغ، قدرت جوجه درآوری و کیفیت جوجه مرغ­های مادر گوشتی بود. تعداد 80 قطعه مرغ و 8 قطعه خروس از سویه تجاری راس 308 انتخاب و به طور تصادفی به 4 تیمار، 2 تکرار و 10 زیر مشاهده در هر تکرار تقسیم بندی شدند. یک تیمار به عنوان شاهد (فاقد اسانس) در نظر گرفته شد. تیمارهای دیگر از 10، 20 و 40 میلی لیتر اسانس به ازای هر 100 کیلوگرم خوراک، به مدت 4 هفته تغذیه شدند. اسانس شوید اثر معنی داری بر غلظت تری­گلیسرید و HDL پلاسما نداشت، ولی به طور معنی­داری غلظت کلسترول پلاسما را افزایش داد (05/0 P < ) اثر اسانس شوید روی غلظت کلسترول زرده تخم مرغ معنی­دار نبود . همچنین بین تیمارها از نظر کیفیت جوجه اثر معنی داری مشاهده نشد. افزودن اسانس شوید به جیره درصد جوجه درآوری را به طور معنی داری افزایش داد (05/0 P < ). به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس شوید در سطح 10 میلی لیتر به ازای هر 100 کیلوگرم خوراک در جیره مرغ­های مادر گوشتی، به طور معنی ­دار درصد جوجه درآوری را بهبود می بخشد. LA eng UL http://rap.sanru.ac.ir/article-1-118-fa.html M3 ER -