دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 112-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3311 مشاهده)
هدف از این پژوهش ارزیابی روش هچ در تعیین محتوای پروتئین خام برخی خوراک­های دامی بود. تعداد 21 نمونه خوراکی شامل انواع مواد علوفه­ای، مواد کنسانتره­ای، مخلوط­های کنسانتره­ای، نمونه­های هضمی شکمبه­ای و مقادیر 025/0، 05/0، 075/0، 1/0، 125/0، 15/0، 175/0 و 2/0 میلی­گرم کلرید آمونیوم انتخاب شده و با استفاده از روش کجلدال، به­عنوان روش مرجع و روش هچ، محتوای نیتروژن و پروتئین خام آن­ها تعیین و با یکدیگر مقایسه شدند. تفاوت معنی­داری بین دو روش از نظر برآورد محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مختلف و مقادیر کلرید آمونیوم وجود نداشت. همبستگی بین روش هچ و روش کجلدال از نظر تعیین محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مورد آزمایش مثبت و بالا بود (99/0 = r). تغییر در روش هضم نمونه­ها طی روش اصلی هچ سبب سرعت بخشیدن به روش مذکور شده و امکان آنالیز همزمان چندین نمونه را فراهم آورد. با توجه به نتایج این آزمایش، محتوای پروتئینی نمونه­های مورد آنالیز در آزمایشگاه­های خوراک دامی را می­توان با استفاده از روش هچ با دقت و صحت بالا تعیین نمود.
متن کامل [PDF 970 kb]   (5757 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/9 | ویرایش نهایی: 1396/12/12 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1396/12/9

فهرست منابع
1. AOAC. 2000. Official Methods of Analysis. 17th ed. Arlington (VA): Association of official analytical chemists.
2. Barbarino, E. and S.O. Lourenço. 2009. Comparison of CHN analysis and Hach acid digestion to quantify total nitrogen in marine organisms. Limnology and oceanography: methods, 7: 751-760. [DOI:10.4319/lom.2009.7.751]
3. Bradstreet, R.B. 2013. The Kjeldahl Method for Organic Nitrogen. Elsevier, pp: 39-88.
4. Figenschou, D.L., J.P. Marais and M. De Figueiredo. 2000. A comparison of three methods of nitrogen analysis for feedstuffs. South African Journal of Animal Science: Supplement, 1: 23-23. [DOI:10.4314/sajas.v30i4.3892]
5. Florence, E. and D.F. Milner. 1979. Routine determination of nitrogen by Kjeldahl digestion without use of catalyst. Analyst, 104: 378-381. [DOI:10.1039/an9790400378]
6. Fukumoto, H.E. and G.W. Chang. 1982. Manual salicylate-hypochlorite procedure for determination of ammonia in Kjeldahl digests [Urine and faeces analysis, mankind, urine, faeces, nitrogen content, digestion, spectrometry, methods, chemical analyses]. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 65: 1076-1079.
7. Hach, C.C., B.K. Bowden, A.B. Kopelove and S.T. Brayton. 1987. More powerful peroxide Kjeldahl digestion method. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 70: 783-787.
8. Hach, C.C., S.V. Brayton, and A.B. Kopelove. 1985. A powerful Kjeldahl nitrogen method using peroxymonosulfuric acid. Journal of Agriculter and Food Chemistry, 33: 1117-1123. [DOI:10.1021/jf00066a025]
9. Kjeldahl, J. 1883. A new method for the estimation of nitrogen in organic compounds. Zeitschrift für Analytische Chemie, 22: 366-382. [DOI:10.1007/BF01338151]
10. Miller G.L. and E.E. Miller. 1948. Determination of nitrogen in biological materials. Analytical Chemistry, 20(5): 481-488. [DOI:10.1021/ac60017a022]
11. National Research Council. 2001. Nutrient Requirement of Dairy Cattle. 6th rev. ed. National Acadmic Science. Washington. DC.
12. Osborne, R.A. and J.B. Wilkie. 1935. A study of the Kjeldahl method. III-Further comparisons of selenium with mercury and with copper catalysts. journal of Association official Agricultural Chemists, 18: 604-609.
13. Reynolds, C.K. and N.B. Kristensen. 2008. Nitrogen recycling through the gut and the nitrogen economy of ruminants: An asynchronous symbiosis. Journal of animal science, 86: 293-305. [DOI:10.2527/jas.2007-0475]
14. Rossi, A.M., M. Villarreal, M.D. Juarez and N.C. Samman. 2004. Nitrogen contents in food: A comparison between the Kjeldahl and Hach methods. The journal of the Argentine Chemical Society, 92: 99-108.
15. Sahoo, B. and T.K. Walli. 2008. Effect of feeding undegradable protein with energy on nutrient utilization, milk yield and milk composition of crossbred goats. Small Ruminant Research, 75: 36-42. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2007.07.007]
16. Wall, L.L., G.W. Gehrke, T.E. Neuner, R.D. Cathey and P.R. Rexroad. 1975. Total protein nitrogen: evaluation and comparison of four different methods. Journal of the Association of Official Analytical Chemists. 58: 1221-1226.
17. Watkins, K.L., T.L. Veum and G.F. Krause. 1986. Total nitrogen determination of various sample types: a comparison of the Hach, Kjeltec and Kjeldahl methods. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 70: 410-412.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.