دوره 9، شماره 22 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 9 شماره 22 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saki A A, Malecky M, Atashi E, Mirzaie Goudarzi S, Zamani P, Hosseini Siyar S A. (2018). Determination of Optimum Level of Threonine in the Diet Laying Japanese Quail of During 10-17 Weeks of Age. rap. 9(22), 1-8. doi:10.29252/rap.9.22.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-781-fa.html
ساکی علی اصغر، ملکی مصطفی، آتشی عصمت، میرزایی گودرزی سارا، زمانی پویا، حسینی سیر سید علی. تعیین سطح بهینه ترئونین در جیره غذایی بلدرچین ژاپنی تخم گذار در سنین 10 تا 17 هفتگی پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (22) :8-1 10.29252/rap.9.22.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-781-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده:   (3479 مشاهده)
این آزمایش جهت تعیین احتیاجات ترئونین بلدرچین تخم ­گذار در سنین 17-10 هفتگی انجام شد. از تعداد 240 قطعه بلدرچین ژاپنی ماده از سن 10 تا 17 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی (CRD) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (69/0% ترئونین)، جیره پایه+05/0% ال- ترئونین (74/0% ترئونین) و جیره پایه+1/0% ال- ترئونین (79/0% ترئونین) با 4 تکرار و 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار بود. مصرف خوراک، درصد تولید تخم، توده تولید تخم، ضریب تبدیل غذایی و رشد وزن بدن بلدرچین در طول مطالعه اندازه­ گیری شد. خصوصیات کیفی تخم­ بلدرچین هفته­ ای دو بار اندازه ­گیری شد. نیاز بلدرچین به ترئونین با استفاده از رگرسیون خطی و معادله درجه دوم بررسی شد. فراسنجه­ های عملکردی تحت تاثیر افزودن ال-ترئونین قرار نگرفتند. کمترین مصرف خوراک و بیشترین طول سفیده رقیق به صورت معادله درجه دوم با سطح 74/0٪ ترئونین جیره مشاهده شد. ارتفاع سفیده، شاخص سفیده، رنگ زرده و واحدها و به­ صورت خطی با افزایش سطح ترئونین کاهش یافت. بر اساس این نتایج می­ توان نتیجه گرفت که سطح 69/0٪ ترئونین در جیره برای دستیابی به پتانسیل عملکرد تخم­ گذاری بلدرچین ژاپنی کافی بود.
 
 
متن کامل [PDF 1266 kb]   (1162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1396/5/19 | ویرایش نهایی: 1397/11/6 | پذیرش: 1397/7/8 | انتشار: 1397/11/6

فهرست منابع
1. Azzam M.M.M., X.Y. Dong, P. Xie, C. Wang and X.T. Zou. 2011. The effect of supplemental l-threonine on laying performance, serum free amino acids, and immune function of laying hens under high-temperature and high-humidity environmental climates. Journal of Applied Poultry Research, 20: 361-370. [DOI:10.3382/japr.2010-00308]
2. Ball, R.O. 2001. Threonine requirement and the interaction between threonine intake and gut mucins in pigs. In Symposium of the 2001 Degussa, Banff Pork Seminar. Banff, Alberta, Canada.
3. Baylan, M., S. Canogullari, T. Ayasan and A. Sahin. 2006. Dietary threonine supplementation for improving growth performance and edible carcass parts in Japanese quails, Coturnix coturnix japonica. International Journal of Poultry Science, 5: 635-638. [DOI:10.3923/ijps.2006.635.638]
4. Brumano, G. 2009. Levels of lysine and methionine cystine and crude protein for better egg and carcass quality of poultry and pigs. Revista Eletrônica Nutritime, 6: 898-917.
5. Canogullari, S., M. Baylan and T. Ayasan. 2009. Threonine requirement of laying Japanese quails. Journal of Animal and Veterinary Advances, 8: 1539-1541.
6. Costa, F.G.P., I.S. Nobre and L.P.G. Silva. 2009. Digestible threonine requirement for Japanese quails in the early stage. In: reunião anual da sociedade brasileira de zootecnia, Maringá: Sociedade Brasileira de Zootecnia (In Portuguese).
7. de Lima, M.R., F.G.P. Costa, R.R. Guerra, J.H. da Silva, C.B.V. Rabello, M.A. Miglino, G.B.V. Lobato, S.B.S. Netto and L. da Silva Dantas. 2013. Threonine: lysine ratio for Japanese quail hen diets. The Journal of Applied Poultry Research, 22: 260-268. [DOI:10.3382/japr.2012-00670]
8. Figueiredo, G., A. Bertechini, E. Fassani, P. Rodrigues, J. Brito and S. Castro. 2012. Performance and egg quality of laying hens fed with dietary levels of digestible lysine and threonine. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, 64: 743-750. [DOI:10.1590/S0102-09352012000300028]
9. Kidd, M.T. 2000. Nutritional considerations concerning threonine in broilers. World's Poultry Science Journal, 56: 139-151. [DOI:10.1079/WPS20000011]
10. Lelis, G.R. and A.A. Calderano. 2011. Ideal protein for semi-heavy laying hens: threonine and valine. Revista Eletrônica Nutritime, 8: 1482-1488.
11. Lerner J. 1971. Intestinal absorption of amino acids in vitro with special reference to the chicken: A review of recent findings and methodological approaches in distinguishing transport systems. Life Sciences and Agriculture Experiment Station Technical Bulletin, 20 pp.
12. Lima, M.R. and F.G.P. Costa. 2009. Egg quality of white laying hens fed different digestible threonine ratios: digestible lysine. In Congresso sobre Manejo e Nutrição de Aves e Suínos, CBNA. Campinas.
13. Martinez-Amezcua, C., J. Laparra-Vega, E. Avila-Gonzalez, F. Fuente, T. Jinez and M. Idd. 1999. Dietary L-threonine responses in laying hens. Journal of Applied Poultry Research, 8: 236-241. [DOI:10.1093/japr/8.2.236]
14. Nichols, N.L. and R.F. Bertolo. 2008. Luminal threonine concentration acutely affects intestinal mucosal protein and mucin synthesis in piglets. Journal of Nutrition, 138: 1298-1303. [DOI:10.1093/jn/138.7.1298]
15. NRC (National Research Council). 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th Rev. Ed. National Academy Press. Washington, DC. 176 pp.
16. Rostagno, H.S., L.F.T. Albino and J.L. Donzele. 2011. Brazilian tables for poultry and pigs: Food composition and nutritional requirements. Viçosa. Minas Gerais, Brazil: Universidade Federal de Viçosa. 186pp.
17. Sá, L.M., P.C. Gomes, P.R. Cecon, H.S. Rostagno and P. D'Agostini. 2007. Nutritional requirement of digestible threonine for laying hens from 34 to 50 weeks of age. Revista Brasileira de Zootecnia, 36: 1846-1853 (In Portuguese). [DOI:10.1590/S1516-35982007000800018]
18. Saki, A.A., M. Haghi and E. Rahmatnejad. 2014. The Effect of various levels of dietary protein and methionine on the laying hens performance and egg characteristics in late laying cycle. Research on Animal Production, 5: 13-25.
19. SAS. 2009. SAS user's guide: Statistics version 9.1. SAS Institue Inc., Cary, NC, USA.
20. Silva, J.H.V. and F.G.P. Costa. 2009. Table for Japanese and European quails. 2ed. Jaboticabal, SP: FUNEP. 110 pp.
21. Silva, J.H.V. and M.L.G. Ribeiro. 2001. National table of nutritional requirement of quails. Bananeiras, PB: DAP/UFPB/ Campus IV, 2001. 19pp.
22. Silva, J.H.V., J. Jordão Filho, F.G. Perazzo Costa, P.B.D. Lacerda, D.G. Vieira Vargas and Lima, M.R. 2012. Nutritional requirements of quails. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, 13: 775-790. [DOI:10.1590/S1519-99402012000300016]
23. Siriwan P., W.L. Bryden, Y. Mollah and E.F. Annison. 1993. Measurement of endogenous amino acid losses in poultry. British Poultry Science, 34: 939-949. [DOI:10.1080/00071669308417654]
24. Ton, A.P.S., A.C. Furlan, E.N. Martins, E. Batista, T.J. Pasquetti, C. Scherer, A.S. Iwahashi and T.C.O.D. Quadros. 2013. Nutritional requirements of digestible threonine for growing meat-type quails. Revista Brasileira de Zootecnia, 42: 504-510. [DOI:10.1590/S1516-35982013000700007]
25. Umigi, R.T., R.S. Reis, S.L.T. Barreto, R.M. Mesquita Filho and M.S. Araújo. 2012. Levels of digestible threonine for Japanese quail in the production phase. Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, 28: 658-664. [DOI:10.1590/S0102-09352012000300018]
26. Umigi, R.T., S.L.T. Barreto and J.L. Donzele. 2007. Níveis de treonina digestível em dietas para codorna japonesa em postura. Revista Brasileira de Zootecnia, 36: 1868-1874. [DOI:10.1590/S1516-35982007000800021]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb