دوره 7، شماره 14 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 14 صفحات 52-60 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2016). Comparison the Effects of two Methods of Barley Seed Processing(Microwave Irradiation and Enzyme Addition) on Growth Performance, Carcass Characteristics and Blood Parameters of Broiler Chickens. rap. 7(14), 60-52. doi:10.29252/rap.7.14.60
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-691-fa.html
کریمی کاظم، گنجی پیمان، رضایی پور وحید. مقایسه اثرات دو شیوه فرآوری دانه جو (پرتوتابی با مایکروویو و افزودن آنزیم) بر راندمان رشد، صفات لاشه و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (14) :52-60 10.29252/rap.7.14.60

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-691-fa.html


چکیده:   (4632 مشاهده)

     برای مقایسه جو فر­آوری شده با پرتوهای ماکروویو و آنزیم بتاگلوکاناز، تعداد 320 قطعه جوجه گوشتی از 42-12 روزگی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی متعادل با آرایش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار، چهار تکرار (پن) و 20 پرنده در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل این موارد بود: 1) جیره پایه دارای جو معمولی، 2) جیره پایه دارای جو معمولی + 1 گرم بر کیلوگرم آنزیم حاوی بتاگلوکاناز، 3) جیره پایه دارای جو پرتوتابی شده و 4) جیره پایه دارای جو پرتوتابی شده+ 1 گرم بر کیلوگرم آنزیم حاوی بتاگلوکاناز. در پایان دوره از دو قطعه جوجه از هر تکرار نمونه خونی گرفته شد و سپس به منظور بررسی صفات لاشه کشتار شدند. متغیرهای مورد بررسی شامل متغیرهای عملکرد رشد، صفات لاشه و فراسنجه­های خونی بودند. نتایج نشان داد که استفاده از جو پرتوتابی شده در جیره اثر معنی­داری بر مصرف خوراک جوجه­ها نداشت، اما موجب بهبود افزایش وزن، ضریب تبدیل و افزایش وزن سنگدان شد. استفاده از جو پرتوتابی شده در جیره، کلسترول کل، HDL-کلسترول و LDL-کلسترول سرم خون را افزایش داد. افزودن آنزیم موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک در کل دوره آزمایش، افزایش چربی بطنی، وزن سنگدان،HDL -کلسترول سرم و کاهش وزن عضله ران شد. در این پژوهش سطح پروتئین کل و ALP سرم تحت تأثیر استفاده از جو پرتوتابی شده، افزودن آنزیم و یا برهم­کنش آن­ها قرار نگرفت. بررسی­های رگرسیونی نشان دادند که سطح کلسترول سرم ارتباط خطی با HDL-کلسترول  سرم دارد. ارتباط مشابه­ی نیز بین افزایش وزن کل دوره و HDL-کلسترول مشاهده شد. در کل، افزودن آنزیم به جیره بر پایه جو- ­­سویا و استفاده از جو پرتوتابی شده در جیره، اثرات مفید بر راندمان جوجه­ها داشت و به دلیل مستقل بودن اثرات این دو روش فر­آوری جو برراندمان و فراسنجه­های خونی، استفاده هم زمان از آن­ها مشکلی ایجاد نمی­کند.

متن کامل [PDF 473 kb]   (1559 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/30 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1395/9/30

فهرست منابع
1. Abbey, M., C. Triantafilidis and D.L. Topping. 1993. Dietary onstarch polysaccharides interact with cholesterol and fish oil in their effects on plasma lipids and hepatic lipoprotein receptor activity in rats. Journal of Nutrition, 123: 900-908.
2. Alajaji, S.A. and T.A. El-Adawy. 2006. Nutritional composition of chickpea (Cicer arietinum L.) as affected by microwave cooking and other traditional cooking methods. Journal of Food Composition Analysis, 19: 806-812. [DOI:10.1016/j.jfca.2006.03.015]
3. Almirall, M., M. Francesch, A.M.P. Vendrell, J. Brufau and E.E. Garcia. 1995. The differences in intestinal viscosity produced by barley and glucanase alter digesta enzyme activities and ileal nutrient digestibility's more in broiler chicks than in cocks. Journal of Nutrition, 125: 947-955.
4. Barnes, H.J., K.N. Lisa and J.P. Vaillancourt. 2008. Colibacillosis. Pages 691-737 in Diseases of Poultry. 12thed. Y.M. Saif, H.J. Barnes, A.M. Fadly, J.R. Glisson, L.R. Mc Dougald, L.K. Nolan and D.E. Swayne ed. Iowa State University Press, Ames.
5. Bedford, M.R. and H.L. Classen. 1991. Reduction of intestinal viscosity through manipulation of dietary rye and pentosanase concentration is effected through changes in the carbohydrate composition of the intestinal aqueous phase and results in improved growth rate and food conversion efficiency of broiler chicks. Journal of Nutrition, 122: 560-569. [DOI:10.1093/jn/122.3.560]
6. Deacon, M.A., G. de Boer and J.J. Kennelly. 1988. Influence of jet-sploding and extrusion on ruminal and intestinal disappearance of canola and soybeans. Journal of Dairy Science, 71: 745-753. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79614-9]
7. Dodge, C.H. 1965. Biological effects of microwaves. Compilation of abstracts, Library of Congress, Aero-space Technology Division, Washington, D.C. pp: 65-68.
8. Duncan, D.B. 1955. Multiple range and multiple F tests. Biometrics, 11: 1-42. [DOI:10.2307/3001478]
9. Ebrahimi, S.R., A. Nikkhah and A.A. Sadeghi. 2010. Changes in Nutritive Value and Digestion Kinetics of Canola Seed Due to Microwave Irradiation. Asian-Australian Journal of Animal Science, 23: 347-354. [DOI:10.5713/ajas.2010.80574]
10. Feighner S.D. and M.P. Dashkervicz. 1988. Effect of dietary carbohydrates on bacterial cholyltauryl hydrolase in poultry intestinal homogenates, Applied in Environmental Microbiolology, 54: 337-342.
11. Friedewald, W.T., R.I. Levy and D.S. Fredrickson. 1972. Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge. Clinical Chemistry, 18: 499-502.
12. Garcia, M.L., M.J. Aranibar and G.G. Mateos. 2006. Influence of heat processing of corn and barley and enzyme supplementation on nutrient digestibility of broiler chicks. Universidad Politecnica Madrid. Spain, 2-14.
13. Garrett, R.L. and R.J. Young. 1975. Effect of micelle formation on the absorption of neutral fat and fatty acids by the chickens, Journal of Nutrition, 105: 827-838. [DOI:10.1093/jn/105.7.827]
14. Gharaghani, H., M. Zaghari, G. Shahhosseini and H. Moravej. 2008. Effect of gamma irradiation on anti-nutritional factors and nutritional value of canola meal for broiler chickens. Asian-Australian Journal of Animal Science, 21: 1479-1485. [DOI:10.5713/ajas.2008.80066]
15. Jackson, K.A., D.A.L. Saoeter and D.L. Topping. 1994. Oat Bran, Barley and Malted Barley Lower PlasmaCholesterol Relative to Wheat Bran but Differ in Their Effects on Liver Cholesterol in Rats Fed Diets with and without Cholesterol- The Journal of Nutrtion, 105: 827-838.
16. Johnson, I.T., J.M. Gee and R.R. Mahoney. 1986. Gastrointestinal adaptation in response to soluble non-available polysacchrides in the rat. British Journal of Nutrition, 55: 497-505. [DOI:10.1079/BJN19860057]
17. Mathlouthi, N., S. Mallet, L. Saulnier, B. Quemener and M. Larbier. 2002. Effects of xylanase and -glucanase addition on performance, nutrient digestibility and physic-chemical conditions in the small intestine contents and caecal micro flora of broiler chickens fed a wheat and barley-based diet. Animal Research, 51: 395-406. [DOI:10.1051/animres:2002034]
18. Mustafa, A.F., J.J. McKinnon and D.A. Christensen. 2000. Protection of canola (Low glucosinolate rapeseed) meal and seed protein from luminal degradation-Review. Asian-Australian Journal of Animal Science, 13: 535-542. [DOI:10.5713/ajas.2000.535]
19. Nahas, J. and M.R. Lefrancois. 2001. Effects of Feeding Locally Grown Whole Barley with or Without Enzyme Addition and Whole Wheat on Broiler Performance and Carcass Traits. Poultry Science, 80: 195-202. [DOI:10.1093/ps/80.2.195]
20. Newman, R.K., C.F. Klopfenstein, C.W. Newman, N. Guritno and P.J. Hofer. 1992. Comparison of the cholesterol-lowering properties of whole barley oat bran and wheat red dog in chicks and rats. Cereal Chemistry, 69: 240-244.
21. Sadeghi, A.A. and P. Shawrang. 2006. Effects of microwave irradiation on ruminal degradability and in vitro digestibility of canola meal. Animal Feed Science and Technology, 127: 45-54. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.08.016]
22. Sadeghi, A.A. and P. Shawrang. 2007. Effects of microwave irradiation on ruminal protein degradation and intestinal digestibility of cottonseed meal. Livestock Science, 106: 176-181. SPSS Inc., 1999.
23. SPSS for Windows (Release 10.0) Standard Version. SPSS Inc. Headquarters, 233 S. Wacker Drive, 11th floor, Chicago, Illinois 60606, USA.
24. Shawrang, P., A.A. Sadeghi and B. Ghorbani. 2013. The effect of electron beam irradiation on β-glucan content, X-ray diffraction of starch, protein subunit patterns and in vivo digestibility of barley grain in cockerels. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 37: 443-448. [DOI:10.3906/vet-1202-25]
25. Shinnick, F.L., M.L. Longacre, S.L. Ink and A.J.A. Marle. 1988. Oat fiber: composition vs. physiological function. Journal of Nutrition, 118: 144-151. [DOI:10.1093/jn/118.2.144]
26. Viveros A., A. Brenes, M. Pizarro and M. Castano. 1994. Effect of enzyme supplementation of a diet based on barley, and autoclave treatment, on apparent digestibility, growth performances and gut morphology of broilers. Animal Feed Science and Technology, 48: 237-251. [DOI:10.1016/0377-8401(94)90175-9]
27. Wasikiewicz, J.M., F. Yoshii, N. Nagasawa, R.A. Wach and H. Mitomo. 2005. Degradation of chitosan and sodium alginate by gamma radiation, sonochemical and ultraviolet methods Radiation Physics and Chemistry, 73: 287-295. [DOI:10.1016/j.radphyschem.2004.09.021]
28. Yu, B., J.C. Hsu and P.W.S. Chiou. 1997. Effects of β-glucanase supplementation of barley diets in growth performance of broilers. Animal Feed Science and Technology, 70: 353-361. [DOI:10.1016/S0377-8401(97)00078-3]
29. Yu, P., S. Tamminga, A.R. Egan and D.A. Christensen. 2004. Probing equivocal effects of heat processing of legume seedson performance of ruminants-A review. Asian-Australian Journal of Animal Science, 17: 869-876. [DOI:10.5713/ajas.2004.869]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb