این آزمایش بهمنظور تعیین تأثیر مرحله رشد بر ترکیبات شیمیایی و اثرات عملآوری با سود و آهک بر فراسنجههای
تجزیهپذیری گیاه مرتعی تاغ در مرحله بذردهی انجام شد. برای این منظور در اردیبهشت، مهر و دی سال 1389 مقدار کافی تاغ در سه مرحله رشد از منطقه سر چاه عماری از توابع شهرستان بیرجند تهیه شد. ترکیب شیمیایی گیاه تاغ در سه مرحله از رشد یعنی رویشی، گلدهی و بذردهی تعیین شد. عملآوری نمونههای مرحله بلوغ با سود و آهکدر کیسههای پلاستیکی انجام شد و ترکیب شیمیایی و خصوصیات تجزیهپذیری آنها تعیین گردید. محتوای پروتئین خام و خاکستر خام با پیشرفت مرحله رشد کاهش ومحتوای الیاف نامحلول در شوینده خنثی افزایش یافت. در نمونههای عملآوری شده با سود و آهک در مقایسه با نمونه عملآوری نشده محتوای پروتئین خام و خاکستر افزایش و محتوای الیاف نامحلول در شوینده خنثی کاهش یافت. ضریب تجزیهپذیری پروتئین خام نمونه عملآوری شده با آهک در مقایسه با سایر تیمارها به طور معنیداری افزایش یافت. ضریب b پروتئین خام نمونه عملآوری شده با سود در مقایسه با دیگر نمونهها بهطور معنیداری افزایش یافت. ضرایب تجزیهپذیری a و b الیاف نامحلول در شوینده خنثی تفاوت معنیداری را بین نمونهها نشان داد. نتایج نشان داد با افزایش مرحله رشد محتوای پروتئین گیاه تاغ کاهش و محتوایNDF و ADF آن افزایش مییابد، عملآوری گیاه مرتعی تاغ با سود و آهک باعث افزایش تجزیهپذیری ماده خشک، پروتئین خام و NDF میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |