دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 29-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه گنبدکاووس
چکیده:   (4469 مشاهده)

آزمایشی به­منظور بررسی اثرات فرم فیزیکی خوراک و مکملهای خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‏های‏گوشتی انجام شد. تعداد 264 قطعه جوجه‏گوشتی سویه کاب 500 به صورت آزمایشات فاکتوریل 2×2×2 در قالب طرح‏های کاملاً تصادفی، با 24 واحد آزمایشی (8 تیمار با 3 تکرار و 11 قطعه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو فرم خوراک (آردی و پلت)، دو سطح پـروبـیوتیــک (پری‎مالاک، صفر و 900 گرم/تن) و دو سطـح پریبیوتیک (فرمکتو، صفر و 2 کیلوگرم/تن) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که فرم پلت باعث افزایش مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). اثرات متقابل بین شکل خوراک و مکمل‎ پروبیوتیک بر اضافه وزن هفته‎های چهارم و پنجم دوره پرورشی معنیدار بود (05/0>P)، همچنین افزودن همزمان مکمل‏های خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک اثر معنی‎داری بر ضریب تبدیل غذایی در هفته‎های چهارم و پنجم پرورشی داشت (05/0>P). در خصوص ترکیبات لاشه، فقط وزن سنگدان تحت تأثیر شکل خوراک قرار گرفت (05/0>P) و مکمل‏های خوراکی اثر معنیداری بر ترکیبات لاشه نداشتند (05/0<P). نتایج این آزمایش نشان داد که شکل خوراک به صورت پلت باعث بهبود معنی‎دار عملکرد جوجه‏هایگوشتی در سنین مختلف می‌شود و اثر پروبیوتیک و پریبیوتیک تنها در سنین پایین بر عملکرد جوجه‎های گوشتی معنی‌دار بود.

متن کامل [PDF 429 kb]   (3075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/10/26 | انتشار: 1394/10/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.