آزمایشی بهمنظور بررسی اثرات فرم فیزیکی خوراک و مکملهای خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجههایگوشتی انجام شد. تعداد 264 قطعه جوجهگوشتی سویه کاب 500 به صورت آزمایشات فاکتوریل 2×2×2 در قالب طرحهای کاملاً تصادفی، با 24 واحد آزمایشی (8 تیمار با 3 تکرار و 11 قطعه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو فرم خوراک (آردی و پلت)، دو سطح پـروبـیوتیــک (پریمالاک، صفر و 900 گرم/تن) و دو سطـح پریبیوتیک (فرمکتو، صفر و 2 کیلوگرم/تن) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که فرم پلت باعث افزایش مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). اثرات متقابل بین شکل خوراک و مکمل پروبیوتیک بر اضافه وزن هفتههای چهارم و پنجم دوره پرورشی معنیدار بود (05/0>P)، همچنین افزودن همزمان مکملهای خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک اثر معنیداری بر ضریب تبدیل غذایی در هفتههای چهارم و پنجم پرورشی داشت (05/0>P). در خصوص ترکیبات لاشه، فقط وزن سنگدان تحت تأثیر شکل خوراک قرار گرفت (05/0>P) و مکملهای خوراکی اثر معنیداری بر ترکیبات لاشه نداشتند (05/0<P). نتایج این آزمایش نشان داد که شکل خوراک به صورت پلت باعث بهبود معنیدار عملکرد جوجههایگوشتی در سنین مختلف میشود و اثر پروبیوتیک و پریبیوتیک تنها در سنین پایین بر عملکرد جوجههای گوشتی معنیدار بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |