دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 70-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (4308 مشاهده)

  به­منظور بررسی تأثیر دو نوع مکمل فایتاز بر عملکرد، فراسنجه­های خونی و قابلیت هضم جوجه­های گوشتی نر تغذیه شده با دو سطح مختلف فسفر، 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل در 12 تیمار (4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارها شامل 3 سطح فایتاز (صفر، 500 و 750 واحد فایتاز در کیلوگرم)، دو سطح فسفر (فسفر متداول و 20% فسفر متداول) و دو نوع آنزیم (ایرانی و وارداتی) بود که برای مدت 45 روز به جوجه­های داده شدند. نتایج حاصله از این پژوهش نشان داد که مکمل فایتاز باعث بهبود مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و قابلیت هضم فسفر و چربی شد (05/0> P )، همچنین افزودن فایتاز به جیره باعث افزایش وزن نسبی قلب، پانکراس، سینه، ران، طحال و درصد لاشه شد (05/0> P ). از طرفی نتایج مشخص کرد که افزایش غلظت فسفر جیره باعث افزایش فسفر و کاهش کلسیم خون و همچنین افزایش قابلیت هضم ظاهری فسفر (05/0> P ) و کاهش قابلیت هضم ظاهری چربی و اسید آمینه شد (05/0> P ). بنابراین با توجه به صفات اندازه­گیری شده تفاوتی بین مصرف آنزیم فایتاز ایرانی و خارجی مشاهده نشد و سطح 750 واحد فایتاز در کیلوگرم جیره باعث افزایش صفات عملکری و قابلیت هضم فسفر و چربی در جوجه گوشتی شد، همچنین مکمل فایتاز نتوانست اثرات تیمار با سطوح فسفر کم را جبران کند.

متن کامل [PDF 534 kb]   (1762 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.