دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 134-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi Hamedani M, Jafari Ahangari Y, Zerehdaran S. (2015). The Effect of Various Levels of Egg Yolk on Quality of Zel Ram Spermatozoa in Cooling and Freezing Conditions. rap. 5(10), 122-134.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-442-fa.html
احمدی همدانی مهناز، جعفری آهنگری یوسف، زره داران سعید. تأثیر سطوح مختلف زرده تخم‌مرغ در رقیق‌کننده تریس بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط سردسازی و انجماد پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :134-122

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-442-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (5045 مشاهده)

  هدف از این مطالعه، به کارگیری سطوح مختلف ز ر ده­ تخم­مرغ بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط پیش و پس از انجماد بود. منی از 4 راس قوچ سالم و بالغ با استفاده از شوک ­الکتریکی اخذ و نمونه­های مناسب با رقیق­کننده تریس به نسبت 1 به 4 مخلوط و پس از رسیدن به دمای 5 درجه سانتی­گراد، ارزیابی شدند. پایوت­های نیم میلی­لیتری با منی رقیق شده پر و ابتدا روی بخار ازت مایع منجمد و پس از آن در ازت مایع نگهداری شدند. پس از 10 روز، یخ­گشایی پایوت­ها انجام گرفت و ویژگی­های مورفولوژیک، زنده­مانی، تحرک و حرکت پیش­رونده اسپرماتوزوا بررسی شد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار شامل سطوح 10، 15 و 20 درصد زرده تخم­مرغ و 9 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر زرده تخم­مرغ بر درصد زنده­مانی، تحرک، حرکت پیش­رونده، اسپرم طبیعی و درصد بازیابی اسپرم معنی­دار نبود (05/0 P> )، اما با توجه به بیشتر بودن کیفیت اسپرماتوزوا در سطح 20 درصد زرده تخم­مرغ و تأمین منبع انرژی به منظور ادامه حیات، علیرغم معنی­دار نبودن آن، در صورت مقرون به صرفه ­بودن قیمت تخم­مرغ، می­توان از سطح 20 درصد زرده تخم­مرغ در رقیق­کننده تریس برای حفظ و نگهداری طولانی مدت اسپرم قوچ زل، استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: کیفیت اسپرم، زرده تخم رغ، قوچ زل
متن کامل [PDF 370 kb]   (3212 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/13 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/11/13 | انتشار: 1393/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb