هدف از این مطالعه، به کارگیری سطوح مختلف ز ر ده تخممرغ بر کیفیت اسپرم قوچ زل در شرایط پیش و پس از انجماد بود. منی از 4 راس قوچ سالم و بالغ با استفاده از شوک الکتریکی اخذ و نمونههای مناسب با رقیقکننده تریس به نسبت 1 به 4 مخلوط و پس از رسیدن به دمای 5 درجه سانتیگراد، ارزیابی شدند. پایوتهای نیم میلیلیتری با منی رقیق شده پر و ابتدا روی بخار ازت مایع منجمد و پس از آن در ازت مایع نگهداری شدند. پس از 10 روز، یخگشایی پایوتها انجام گرفت و ویژگیهای مورفولوژیک، زندهمانی، تحرک و حرکت پیشرونده اسپرماتوزوا بررسی شد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار شامل سطوح 10، 15 و 20 درصد زرده تخممرغ و 9 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تأثیر زرده تخممرغ بر درصد زندهمانی، تحرک، حرکت پیشرونده، اسپرم طبیعی و درصد بازیابی اسپرم معنیدار نبود (05/0 P> )، اما با توجه به بیشتر بودن کیفیت اسپرماتوزوا در سطح 20 درصد زرده تخممرغ و تأمین منبع انرژی به منظور ادامه حیات، علیرغم معنیدار نبودن آن، در صورت مقرون به صرفه بودن قیمت تخممرغ، میتوان از سطح 20 درصد زرده تخممرغ در رقیقکننده تریس برای حفظ و نگهداری طولانی مدت اسپرم قوچ زل، استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |