دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 25-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده:   (5415 مشاهده)

  این آزمایش جهت بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین (13 و 15 درصد) و متیونین (25/0، 30/0 و 35/0 درصد) بر عملکرد و شاخص­های کیفی تخم­مرغ در اواخر دوره تخم ­ گذاری در مرغان تخم­گذار انجام شد. تعداد 96 قطعه مرغ تخم ­ گذار لگهورن سویه 36 W- با سن 80 هفته در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش سطح متیونین بطور معنی­داری درصد تولید و وزن تخم­مرغ افزایش یافت (05/0 p< ). سطوح مختلف پروتئین تأثیرمعنی­داری بر درصد تولید و وزن تخم­مرغ نداشت. اثر تیمار بر درصد تولید و وزن تخم­مرغ معنی­دار بود (05/0 p< )، به طوری که پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 15 درصد پروتئین و 35/0 درصد متیونین بیشترین درصد تولید و وزن تخم­مرغ را داشتند. تیمارهای آزمایشی بر پارامترهای دیگر (درصد تخم­مرغ شکسته و لمبه، شاخص­های زرده و سفیده، سطح تخم­مرغ، نسبت وزن به سطح تخم­مرغ، رنگ زرده، واحد هاو، محتوی تخم­مرغ و شاخص شکل تخم­مرغ) اثر معنی­دار نداشتند. می­توان نتیجه گرفت که بهترین سطوح پروتئین و متیونین برای تولید تخم­مرغ در اواخر دوره تخم­گذاری در مرغان تخم­گذار به ترتیب 15 و 35/0 درصد می­باشد.

متن کامل [PDF 523 kb]   (4756 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/12 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/11/12 | انتشار: 1393/11/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.