دوره 5، شماره 9 - ( بهار و تابستان 1393 )                   جلد 5 شماره 9 صفحات 35-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه ارومیه
چکیده:   (4767 مشاهده)

  این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر دارچین با آنتی­بیوتیک ویرجینیامایسین و پروبیوتیک پریمالاک بر صفات عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی با 384 قطعه جوجه یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه 2- جیره پایه + 1/0 درصد پودر دارچین 3- جیره پایه + 2/0 درصد پودر دارچین 4- جیره پایه + 3/0 درصد پودر دارچین 5- جیره پایه + پریمالاک 6- جیره پایه + پریمالاک + 2/0 درصد پودر دارچین 7- جیره پایه + ویرجینیامایسین 8- جیره پایه + ویرجینیامایسین + 2/0 درصد پودر دارچین بودند. در دوره آغازین از نظر مصرف خوراک اختلاف بین تیمارها معنی­دار بود (05/0­ < ­ P ). سایر صفات مربوط به عملکرد اختلاف معنی­داری را از نظر آماری نشان ندادند. در بین خصوصیات لاشه در سن 42 روزگی افزودن 1/0 و 3/0 درصد پودر دارچین به ترتیب در تیمارهای 2 و 4 باعث کاهش معنی­داری چربی محوطه شکمی شد. نتایج این آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی تأثیر چشمگیری بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی نشان ندادند ولی افزودن 1/0 و 3/0 درصد پودر دارچین به جیره باعث کاهش معنی­داری چربی محوطه شکمی شد.

متن کامل [PDF 406 kb]   (2284 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/25 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/8/25 | انتشار: 1393/8/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.