دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khazari B, Shariatmadari F, Karimi Torshizi M A. (2018). Effect of using different levels of rice bran on broiler performance and nutrients digestibility. rap. 9(21), 1-9. doi:10.29252/rap.9.21.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-229-fa.html
خضری باهر، شریعتمداری فرید، کریمی ترشیزی محمد امیر. تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج همراه با فرآیند اتوکلاو بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (21) :9-1 10.29252/rap.9.21.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-229-fa.html


دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3690 مشاهده)
در این آزمایش اثرات سطوح مختلف سبوس­ برنج (0، 6، 12 و 18 درصد) به­صورت خام و اتوکلاو­ شده بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، وزن ارگان­ های داخلی و قابلیت­هضم مواد مغذی مورد ارزیابی قرار گرفت. تعداد 420 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 7 تیمار اختصاص داده شده ­اند و هر تیمار شامل 3 تکرار و در هر تکرار 20 قطعه جوجه گوشتی قرار داده شد. تیمارها شامل: 1- جیره حاوی 6 درصد سبوس خام، 2- 6 درصد سبوس اتوکلاو شده،3- 12 درصد سبوس خام، 4- 12 درصد سبوس اتوکلاو شده، 5- 18 درصد سبوس خام، 6- 18 درصد سبوس اتوکلاو شده، 7- جیره شاهد بر پایه ذرت و سویا بود. همچنین تیمارها مورد آزمون مقایسه­ای مستقل قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد. با افزایش درصد سبوس برنج علیرغم افزایش خوراک مصرفی، از میزان افزایش وزن کاسته می­شود و به دنبال آن ضریب تبدیل اضافه می­شود (05/0p<). اتوکلاو کردن تأثیر معنی­داری بر  عملکرد نداشت. وزن چربی بطنی تحت تاثیر افزایش سطح سبوس یرنج اتوکلاو شده قرار گرفت (05/0p<) و برخلاف درصد وزنی کبد، سنگدان و پانکراس، با افزایش سطح سبوس برنج کاهش معنی ­داری را نشان دادند (05/0p<). وزن نسبی ایلئوم و سکوم تحت تاثیر افزایش سطح سبوس برنج قرار گرفتند (05/0p<). استفاده از سبوس برنج به ­طور معنی­داری قابلیت هضم ماده خشک، چربی، پروتئین و ماده آلی را کاهش داد و سبوس برنج اتوکلاو شده به­طور معنی ­داری قابلیت هضم را برای چربی و ماده آلی نسبت به سبوس برنج خام بهبود بخشید (05/0p<). بر اساس نتایج این پژوهش استفاده از سطح 6 درصد سبوس برنج اتوکلاو شده در جیره جوجه های گوشتی توصیه می­ شود.
متن کامل [PDF 765 kb]   (1651 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/6/31 | ویرایش نهایی: 1397/9/6 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/9/6

فهرست منابع
1. Attia, Y.A., S.A.A. B.D. El-Rahman and A.K. Kies. 2001. Utilisation of vegetable diets containing different levels of rice bran with or without commercial enzymes in Norfa laying hen diet. Journal of Agriculture Science Mansoura University, 26: 3357-3577.
2. Barber, S., C. Bendito de Barber, M.J. Flores and J.J. Montes. 1978. Toxic constituents of rice bran. I. Trypsin inhibitor activity of raw and heat-treated bran, Review Agroquim Technological Aliment arum, 18(1): 80-88.
3. Choct, M., R.J. Hughes, J. Wang, M.R. Bedford, A.J. Morgan and G. Annison. 1996. Increased small intestinal fermentation is partly responsible for the anti-nutritive activity of nonstarch polysaccharides in chickens. British Poultry Science, 37: 609-621. [DOI:10.1080/00071669608417891]
4. Das, A. and S.K. Ghosh. 2000. Effect of feeding different levels of rice bran on performance of broilers. International Journal of Animal Nutrition, 17: 333-335.
5. Deniz, G., F. Orhan, H. Gencoglu, M. Eren, S.S. Gezen and I.I. Turkmen. 2007. Effects of different levels of rice bran with and without enzyme on performance and size of the digestive organs of broiler chickens. Reviwe Médicine Veterinary, 158: 336-343.
6. Ebringerova, A., I. Hromadkova and G. Berth. 1994. Structural and molecular properties of a water-soluble arabinoxylan-protein complex isolated from rice bran. Carbohydrate Research, 264: 97-109. [DOI:10.1016/0008-6215(94)00183-9]
7. Eshwaraiah, C., V. Reddy and P.V. Rao. 1988. Effect of autoclaving and solid substrate fermentation of raw, deoiled and parboiled rice polishing in broiler. Indian Journal Animal Science, 58: 377-381
8. Farrell, D.J. and E.A. Martin. 1998. Strategies to improve the nutritive value of rice bran in poultry diets. I. The addition of food enzymes to target the non-starch polysaccharide fractions in diets of chickens and ducks gave no response. British Poultry Science, 39: 549-554. [DOI:10.1080/00071669888755]
9. Gallinger, C.I., D.M. Suarez and A. Irazusta. 2004. Effects of rice bran inclusion on performance and bone mineralization in broiler chicks. International Journal of Poultry Science, 13: 183-190. [DOI:10.1093/japr/13.2.183]
10. Hetland, H., B. Svihus and A. Krogdalhl. 2003. Effects of oat hulls and wood shaving on digestion in broilers and layers fed diets based on whole or ground wheat. British Poultry Science, 44: 275-282. [DOI:10.1080/0007166031000124595]
11. Huang, K.H., X.V. Ravindran and W.L. Bryden. 2005. Influence of age on the apparent ileal amino acid digestibility of feed ingredients for broiler chickens. British Poultry Science, 46: 236-245. [DOI:10.1080/00071660500066084]
12. Jørgensen, H., X.Q. Zhao, K. Bach Knudsen and B. Eggum. 1996. The influence of dietary fibere source and level on development of the gastrointestinal tract, digestibility and energy metabolism in broiler chickens. British Journal Nutrition. 75(3): 379-95. [DOI:10.1079/BJN19960141]
13. Kratzer, F.H. and C.G. Pyne.1977. Effect of autoclaving, hot-water treating, parboiling and addition of ethoxyquin on the value of rice bran as a dietary ingredient for chickens. British Poultry Science, 18(4): 475-482. [DOI:10.1080/00071667708416387]
14. McDonald, P., R.A. Edwards and J.F.D. Greenhalgh .1990. Animal Nutrition. 2th edition. pp: 76.
15. Mujahid, A., M. Asif, I. Haq and A.H. Gilani .2004. Effect of different levels of rice bran processed by various techniques on performance of broiler chicks. British Poultry Science, 45: 395-399. [DOI:10.1080/00071660410001730897]
16. NRC. 1994. Nutrient Requirement of Poultry, 9th edn. National Academy of Sciences, National Research Council, Washington DC.
17. Oladunjoy, I.O. and O.O. Ojebiyi. 2010. Performance characteristics of broiler chickens (Gallus gallus) fed rice (Oriza sativa) Bran with or without Roxazyme G2G. International Journal of Animal Veterinary Advances, 2(4): 135-140.
18. Saunders, R.M. 1986. Rice bran: Composition and potential food uses. Food Rev. International. 1:465-495. [DOI:10.1080/87559128509540780]
19. Scott, T.A. and J.W>. Hall.1998. Using acid insoluble ash marker ratios (diet:digesta) to predict digestibility of wheat and barley metabolizable energy and nitrogen retention in broiler chicks. Poultry Science, 77(5):674-9. [DOI:10.1093/ps/77.5.674]
20. Steyaert, P. Buldgen, A. and R. Compere. 1989. Influence of rice bran content in mash on growth performance of the broiler chickens in Senegal. Bull. Rech. Agron. Gemblux, 24: 385-388.
21. Sharma, R.H., G.S. Chauhan and K. Agrawal.2004. Physico-chemical characteristics of rice bran processed by dry heating and extrusion cooking. International Journal of Food Properties. 7: 603-614. [DOI:10.1081/JFP-200033047]
22. Tiemoko, Y. 1992. Effects of using rice polishing in broiler diets. Bullgarian Animal Health Production. Africa, 40: 161-165.
23. Wang, G.J., R.R. Marquardt, W. Guenter, Z. Zhang and Z. Han. 1997. Effect of enzyme supplementation and irradiation of rice bran on the performance of growing Leghorn and broiler chickens; Animal Feed Science and Technology, 66: 47-61. [DOI:10.1016/S0377-8401(96)01128-5]
24. Warren, B.E. and D.J. Farrell. 1990. The nutritive value of full-fat and defatted Australian rice bran II. Growth studies with chickens, rats and pigs. Animal Feed Science and Technology, 27: 229-246. [DOI:10.1016/0377-8401(90)90085-M]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb