دوره 1، شماره 1 - ( 2-1389 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 28-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi A, Rezaei M, Niknafs F, Shohreh B. (2010). Effects of Microbial Phytase on Performance, Carcass Characteristics and Phosphorus and Calcium Content of Tibia in Broiler Chicks. rap. 1(1), 16-28.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-154-fa.html
موسوی ابوذر، رضایی منصور، نیک نفس فریدون، شهره بهرام. تأثیر فیتاز میکروبی بر عملکرد، کیفیت لاشه و محتوی فسفر و کلسیم استخوان درشت نی جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1389; 1 (1) :28-16

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-154-fa.html


گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (8538 مشاهده)
در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 تأثیر آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد، خصوصیات لاشه، مقدار فسفر و کلسیم استخوان درشت نی جوجه های گوشتی مورد مطالعه قرار گرفت. در این آزمایش تعداد 1260 قطعه جوجه خروس گوشتی از سویه تجارتی راس 308، با 9 تیمار شامل 2 سطح آنزیم فیتاز (صفر و 500 واحد در هرکیلوگرم جیره)، 2 سطح انرژی (مقدار توصیه شده و 80 کیلوکالری کمتر از مقدار توصیه شده)، 2 سطح فسفر قابل دسترس (50 و 75 درصد مقادیر توصیه شده) و تیمار شاهد (فاقد آنزیم فیتاز، با انرژی و فسفر قابل دسترس به مقدار توصیه شده)، 4 تکرار برای هر تیمار و 35 قطعه جوجه خروس در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از آنزیم فیتاز باعث افزایش معنی داری در مصرف خوراک، افزایش وزن بدن، درصد سینه و ران در کل دوره گردید (05/0P<). از نظر سطح انرژی اختلاف معنی داری بین تیمارها در مورد خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی وجود داشت (05/0P<). از نظر خوراک مصرفی (5/3299 در مقابل 4/3714 گرم)، افزایش وزن بدن (5/1531 در مقابل 6/ 1947 گرم)، ضریب تبدیل غذایی (17/2 در مقابل 91/1)، درصد سینه (02/33 در قابل 69/ 33 درصد) و ران (4/35 در مقابل 3/36 درصد) و محتوی خاکستر (69/41 در مقابل 66/43 درصد)، فسفر (96/7 در مقابل 35/8 درصد) و کلسیم (65/14 در مقابل 81/15 درصد) استخوان درشت نی اختلاف معنی داری بین سطوح 50 و 75 درصد فسفر قابل دسترس مشاهده گردید (05/0P<). اثر متقابل انرژی و فسفر بر صفات خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و درصد فسفر استخوان درشت نی معنی دار بود (05/0P<). نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از 500 واحد آنزیم فیتاز در هر کیلوگرم جیره ی حاوی 80 کیلوکالری انرژی کمتر از مقدار توصیه شده و سطح 75 درصد فسفر قابل دسترس توصیه شده، بهترین عملکرد را در جوجه های گوشتی به دنبال خواهد داشت.
متن کامل [PDF 431 kb]   (1958 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/9 | ویرایش نهایی: 1397/11/24 | پذیرش: 1392/2/9 | انتشار: 1392/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb