دوره 15، شماره 2 - ( تابستان 1403 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 118-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chaji M, Hosseini S. (2024). The Digestibility, Fermentation, and Nutritional Value of Sesbania Plant (Sesbania sp. L) for Ruminants. Res Anim Prod. 15(2), 107-118. doi:10.61186/rap.15.2.107
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1401-fa.html
چاجی مرتضی، حسینی سمیه. بررسی گوارش ‎پذیری، تخمیر و ارزش تغذیه‌ای بقایای گیاه سزبانیا (Sesbania sp. L) برای حیوان نشخوارکننده پژوهشهاي توليدات دامي 1403; 15 (2) :118-107 10.61186/rap.15.2.107

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1401-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران & گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز،
2- گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران و دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
چکیده:   (519 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: دام‌های نشخوارکننده و فرآورده‌های آن‌ها نقش مهمی در تأمین غذای بسیاری از مردم دارند. آن‌ها می‌توانند گیاهانی که توسط انسان گوارش پذیر نیستند را به پروتئین و سایر مواد مغذی قابل مصرف برای انسان تبدیل کنند. توسعه خوراک‌های جدید برای دام از گذشته رایج بوده است. برای بهبود تولید مواد غذایی از نشخوارکنندگان، تولید و بهره‎ برداری از منابع جدید خوراکی ضروری است. أنواع مختلفی از خوراک‌های جدید، یا کم‌تر بهره‌برداری شده، ظرفیت جایگزینی یا مکمل برای خوراک‌های سنتی در جیره‌های نشخوارکنندگان را دارند. سزبانیا گیاهی چند منظوره است که با هدف مصرف بهعنوان علوفه و همچنین کود سبز کشت می‌شود. این گیاه دارای رشد سریعی است. از سزبانیا به‌عنوان منبع غذایی برای کاهش هزینه‌های خوراک، یاد شده است. ارزش خوراکی برخی از گونه‌های آن با یونجه و چندین گیاه با ارزش دیگر، برابر است. بهدلیل گوارشپذیری مناسب، الیاف کم، پروتئین نسبتاً بالا، امکان جایگزینی آن با یونجه برای دام‌ها، بهویژه نشخوارکنندگان کوچک، وجود دارد. به‎ علاوه، سزبانیا می‌تواند بهعنوان یک لگوم گرمسیری، دمای بالای 35 درجه سلسیوس که برای بیشتر گیاهان لگومینه محدود کننده است را بهراحتی تحمل کند، و در شرایط تنش شوری در صورت وجود رطوبت کافی در خاک بهخوبی رشد کند. بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی ارزش تغذیه‌ای گیاه سزبانیا (Sesbania sp. L) برای نشخوارکنندگان بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر در آزمایشگاه‌ها و ایستگاه آموزشی-پژوهشی دامپروری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد گیاه سزبانیا)، 25، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد جایگزینی گیاه سزبانیا با یونجه بودند. ترکیبات شیمیایی گیاه سزبانیا، علوفه‌ی یونجه، تیمارها و سایر نمونه‌های آزمایشی شامل پروتئین ‌خام، ماده خشک، خاکستر، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و تانن کل با روش‌های استاندارد مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. سنجش الیاف نامحلول در شوینده خنثی با روش معمول بدون استفاده از آنزیم آلفا آمیلاز و سولفیت‌سدیم و با حذف خاکستر انجام شد. مقدار گاز تولیدی نمونه‌ها در زمان‌های صفر، 2، 4، 6، 8، 10، 12، 24، 48، 72 و 96 ساعت پس از انکوباسیون ثبت و فراسنجه‌های تولید گاز، گوارش‌پذیری ماده‌آلی، انرژی قابل متابولیسمی آن‌ها، غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH و جمعیت پروتوزوآی محیط کشت برآورد شدند. در آزمایش تولید گاز، مایع شکمبه با استفاده از لوله معدی از شکمبه سه رأس گوسفند نر تغذیه شده با جیره‌ی بر پایه علوفه در سطح نگهداری و قبل از خوراک‌دهی صبح گرفته شد. مایع شکمبه‌ها پس از صاف کردن با پارچه نخی متقال چهار لایه و اختلاط با یکدیگر، در فلاسک حاوی آب گرم با دمای ٣٩ درجه سلسیوس، به آزمایشگاه منتقل شدند. جهت شمارش پروتوزوآ، در پایان ساعت ٢٤ از محیط کشت گاز، نمونه تهیه شد و با ١٠ میلی‌لیتر فرم آلدهید ١٠ درصد مخلوط و شمارش پروتوزوآها با استفاده از لام هموسایتومتر انجام شد. داده‌های حاصل با طرح کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. در آزمایش‌ حاضر ترکیب شیمیایی و هضم و تخمیر گیاه سزبانیا با علوفه یونجه نیز مقایسه شد.
یافته‌ها: در مقایسه با شاهد جیره‌های حاوی سزبانیای جایگزین شده با یونجه، در تمام سطوح به‎ طور معنی‌داری کمترین میزان ظرفیت و نرخ تولید گاز را داشتند (0/05<P). مقایسه گیاه سزبانیا و علوفه‌ی یونجه نشان ‌داد ظرفیت و نرخ تولید گاز یونجه نسبت به گیاه سزبانیا بیشتر بود. عامل تفکیک، توده زنده میکروبی و بازده تولید توده زنده میکروبی در تمام سطوح سزبانیا جایگزین شده با یونجه نسبت به جیره‌ی شاهد بالاتر بود و سطوح 75 درصد و 100 درصد سزبانیا جایگزین شده با یونجه به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد و سایر تیمارها بالاترین عامل تفکیک را داشتند (0/05<P)، اما ماده آلی واقعا تجزیه شده تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج در رابطه با مقایسه گیاه سزبانیا و یونجه نشان داد که عامل تفکیک، تولید توده زنده میکروبی و بازده تولید توده زنده میکروبی گیاه سزبانیا به‌طور معنی‌داری نسبت به یونجه بالاتر بود (0/05<P). نتایج فراسنجه‎ های تخمیر پس از 24 ساعت انکوباسیون نشان داد که pH محیط کشت تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما غلظت نیتروژن آمونیاکی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (0/05>P) و تیمار شاهد بالاترین غلظت نیتروژن آمونیاکی را داشت. در مقایسه گیاه سزبانیا با یونجه pH محیط کشت تحت تأثیر تیمار آزمایشی قرار نگرفت و غلظت نیتروژن آمونیاکی گیاه سزبانیا به‎ طور معنی‌داری پایین‌تر از علوفه یونجه بود (0/05>P). جمعیت پروتوزوآهای هلوتریش، انتودینومورف و سلولولیتیک و کل جمعیت پروتوزوآی شکمبه در تیمار شاهد بیشترین و در تیمار جایگزینی 100 درصد گیاه سزبانیا با علوفه یونجه، کمترین مقدار بود. نتایج در رابطه با مقایسه گیاه سزبانیا با علوفه یونجه نیز نشان دهنده افزایش جمعیت پروتوزوآهای هلوتریش، انتودینومورف و سلولولیتیک و کل جمعیت پروتوزوآی شکمبه در علوفه یونجه و کاهش جمعیت در گیاه سزبانیا بود. نتایج گوارش ‎پذیری در شرایط آزمایشگاهی نشان داد که گوارش‎ پذیری ماده خشک، NDF و ADF در تیمار شاهد بیشترین مقدار بود. مقایسه گیاه سزبانیا با علوفه یونجه نشان داد گوارشپذیری ماده خشک، NDF و ADF یونجه بیشتر از گیاه سزبانیا بود.
نتیجه‌گیری کلی: در کل نتایج آزمایش حاضر نشان داد که ترکیب شیمیایی و هضم‎ پذیری گیاه سزبانیا به علوفه‌ی یونجه شباهت‌هایی دارد؛ لذا، گیاه سزبانیا می‌تواند به‎ عنوان جایگزین مناسبی برای علوفه‌ی یونجه مورد توجه قرار گیرد.

 
متن کامل [PDF 613 kb]   (80 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1402/4/20 | پذیرش: 1402/8/20

فهرست منابع
1. AOAC. (2012). Official methods of analysis of Association of Official Analytical Chemists, 19th ed. Gaithersburg.
2. Blümmel, M., Steingass H., & Becker, K. (1997). The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomass yield and 15 N incorporation and its implications for the prediction of voluntary feed intake of roughages. British Journal of Nutrition, 77(6), 911-921. [DOI:10.1079/BJN19970089]
3. Boussaada, A., Arhab, R., Calabrò, S., Grazioli, R., Ferrara, M., Musco, N., Thlidjane, M., & Cutrignelli, M.I. (2018). Effect of Eucalyptus globulus leaves extracts on in vitro rumen fermentation, methanogenesis, degradability and protozoa population. Annals of Animal Science, 18(3), 753-767. DOI: 10.2478/aoas-2018-0006 [DOI:10.2478/aoas-2018-0006]
4. Broderick, G.A., & Kang, J.H. (1980). Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63, 64-75. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8]
5. Castro-Montoya, J., Westreicher-Kristen, E., Henke Diaby, A.M., Susenbeth, A., & Dickhoefer, U. (2018). In vitro microbial protein synthesis, ruminal degradation and post-ruminal digestibility of crude protein of dairy rations containing Quebracho tannin extract. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, Doi: 102(1): e77-e86. 10.1111/jpn.12704. Epub 2017 Apr 26. PMID: 28447345 [DOI:10.1111/jpn.12704]
6. Chaji, M. (2014). Applied Animal Nutrition, Feed and Feeding. Norbakhsh Press, Tehran, Iran (In Persian).
7. Coblentz, W.K., Nellis, S.E., Hoffman, P.C., Hall, M.B., Weimer, P.J., Esser, N.M., & Bertram, M.G. (2013). Unique interrelationships between fiber composition, water-soluble carbohydrates, and in vitro gas production for fall-grown oat forages. Journal of Dairy Science, 96(11): 7195-7209. [DOI:10.3168/jds.2013-6889]
8. Dareini, E., Jowkar, M., & Taei Semiromi, J. (2018). Effect of maize (Zea mays) and sesbania (Sesbania sesban) intercropping on forage yield and quality. Journal of Agroecology, 8 (2), 68-81.
9. Dehority, B.A. (2003). PP: 11-151. Rumen microbiology (2nd ed.). Academic Press., London.
10. Doce, R.R., Hervás, G., Belenguer, A., Toral, P.G., GirAldez, F.J., & Frutos, P. (2009). Effect of the administration of young oak (Quercus pyrenaica) leaves to cattle on ruminal fermentation. Animal Feed Science and Technology, 150, 75-85. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2008.08.005]
11. Farghaly, M.M., Youssef, I.M., Radwan, M.A., & Hamdon, H.A. (2022). Effect of feeding Sesbania sesban and reed grass on growth performance, blood parameters, and meat quality of growing lambs. Tropical Animal Health and Production, 54(3), 1-13. https://doi.org/10.1007/s11250-021-03006-5 [DOI:10.1007/s11250-021-03006-5.]
12. Francis, G., Makkar, H.P.S., & Becker, K. (2002). Effects of cyclic and regular feeding of Quillaja saponin supplemented diet on growth and metabolism of common carp (Cyprinus carpio L). Fish Physiology and Biochemistry, 24, 343-350. [DOI:10.1023/A:1015047208108]
13. Gebreyowhans, S., & Zegeye, T. (2019). Effect of dried Sesbania sesban leaves supplementation on milk yield, feed intake, and digest-ibility of Holstein Friesian X Zebu (Arado) crossbred dairy cows. Tropical Animal Health and Production, 51(4), 949-955. [DOI:10.1007/s11250-018-1779-0]
14. Goel, G., Makkar, H.P.S., & Becker, K. (2008). Effects of Sesbania sesban and Carduus pycnocephalus leaves and Fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds and their extracts on partitioning of nutrients from roughage-and concentrate-based feeds to methane. Animal Feed Science and Technology, 147(1-3), 72-89. Doi:10.1016/j. anifeedsci.2007.09.010 [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.09.010]
15. Goswami, S., Mishra, K., Singh, R.P., Singh, P., & Singh, P. (2016). Sesbania sesban, a plant with diverse therapeutic benefits: an overview. SGVU Journal of Pharmaceutical Research and Education, 1(1), 111-121.
16. Halmemies-Beauchet-Filleau, A.M., Rinne, M., Lamminen, C., Mapato, T., Ampapon, M., Wanapat, & Vanhatalo, A. (2018). Alternative and novel feeds for ruminants: nutritive value, product quality and environmental aspects. Animal, 12(s2), s295-s309. [DOI:10.1017/S1751731118002252]
17. Hassan Sallam, S.M.A., Da Silva Bueno, I.C., De Godoy, P.B., Eduardo, F.N., Schmidt Vittib, D.M.S., & Abdalla, A.L. (2010). Ruminal fermentation and tannins bioactivity of some browses using a semi-automated gas production technique. Tropical and Subtropical Agroecosystems, 12, 1-10.
18. Hess, H.D., Monsalve, L.M., Lascano, C.E., Carulla, J.E., Diaz, T.E., & Kreuzer, M. (2003). Supplementation of a tropical grass diet with forage legumes and Sapindus saponaria fruits: effects on in vitro rumen nitrogen turnover and methanogenesis. Australian Journal of Agricultural Research. 54(7), 703-713. [DOI:10.1071/AR02241]
19. Hristov, A.N., Ivan., M., Rode, L.M., & McAllister, T.A. (2001). Fermentation characteristics and rumen ciliate protozoal populations in cattle fed medium or high barley based diets. Journal of Animal Science, 79 (2), 515-524. http://jas.fass.org/content/79/2/515 [DOI:10.2527/2001.792515x]
20. Hu, W.L., Liu, J.X., Ye, J.A., Wu, Y.M., & Guo, Y.Q. (2005). Effect of tea saponin on rumen fermentation in vitro. Animal Feed Science and Technology, 120(3-4), 333-339. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.02.029]
21. Huang, Q., Liu, X., Zhao, G., Hu, T., & Wang, Y. (2018). Potential and challenges of tannins as an alternative to in-feed antibiotics for farm animal production. Animal Nutrition, 4(2), 137-150. Doi: 10.1016/j.aninu.2017.09.004 [DOI:10.1016/j.aninu.2017.09.004]
22. Karimi, M., Abdi-benemar, H., Seifdavati, J., Seifzadeh, S., & Ramezani, M. (2020). Effect of Saccharomyces cerevisiae yeast and Butyrate monoglycerides on performance, blood parameters and nutrients digestibility in Holstein suckling calves. Research on Animal Production, 11(28), 59 -66 (In Persian). [DOI:10.52547/rap.11.28.59]
23. Klita, P.T., Mathison, G.W., Fenton, T.W., & Hardin, R.T. (1996). Effects of alfalfa root saponins on digestive function in sheep. Journal of Animal Science, 74(5), 1144-1156. [DOI:10.2527/1996.7451144x]
24. Lila, Z.A., Mohammed, N., Kanda, S., Kamada, T., & Itabashi, H. (2003). Effect of sarsaponin on ruminal fermentation with particular reference to methane production in vitro. Journal of Dairy Science, 86(10), 3330-3336. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73935-6]
25. Lima, P.R., Apdini, T., Freire, A.S., Santana, A.S., Moura, L.M.L., Nascimento, J.C.S., & Menezes, D.R. (2019). Dietary supplementation with tannin and soybean oil on intake, digestibility, feeding behavior, ruminal protozoa and methane emission in sheep. Animal Feed Science and Technology, 249, 10-17. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2019.01.017]
26. Makkar, H.P. (2004). method for evaluation of nutritional quality of feed resources. Assessing quality and safety of animal feeds, (160), 55.
27. Maldar, S.M., Roozbehan, Y., & Alipour, D. (2010). The effect of adaptation to oak leaves on digestibility (in vitro) and ruminal parameters in Alamout goat. Iranian Journal of Animal Science, 41(3), 243-252 (In Persian).
28. McSweeney, C.S., Palmer, B., McNeill, D.M., & Krause, D.O. (2001). Microbial interactions with tannins: nutritional consequences for ruminants. Animal Feed Science and Technology, 91(1-2), 83-93. [DOI:10.1016/S0377-8401(01)00232-2]
29. Mekoya, A. (2008). Multipurpose fodder trees in Ethiopia Farmers' perception, constraints to adoption and effects of long-term sup-plementation on sheep performance. Animal Production Systems Group. Wageningen University, The Netherlands.
30. Menke, K.H., & Steingass, H. (1988). Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28, 7-55.
31. Melaku, S., Peters, K.J., & Tegegne, A. (2003). In vitro and in sito evaluation of selected multipurpose trees, wheat bran and Lablab purpureus as potential feed supplements of tef (Eragrostis tef) straw. Animal Feed Science and Technology, 108, 159- 179. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00128-7]
32. Min, B.R., Attwood, G.T., McNabbb, W.C., Molanb, A.L., & Barry, T.N. (2005). The effect of condensed tannins from Lotus corniculatus on the proteolytic activities and growth of rumen bacteria. Animal Feed Science and Technology, 121(1-2), 45-58. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.02.007]
33. Mohghi, M.M., Tahmasabi, A.M., Valizadeh, R., Naserian, A.A., Kazemi, M., & Eskandari Tarbeghan, A. (2017). The effect of different levels of saponin on nutrient digestibility, fermentation parameters, rumenal protozoa population and blood metabolites in male Baluchi sheep. Animal Science Journal, 117, 241-256 (In Persian).
34. Moorby, J.M., & Fraser, M.D. (2021). New feeds and new feeding systems in intensive and semi-intensive forage-fed ruminant livestock systems. Animal, 15, 100297. [DOI:10.1016/j.animal.2021.100297]
35. Mutisya, M.D., Okello, V.S., Anyango, S.P., & Masila, M.J. (2014). Effects of fresh leaf materials of Sesbania sesban (L.) Merrill on the growth and photosynthetic pigments of nightshade (Solanum nigrum L. var. popolo). International Journal of Agronomy and Agricultural Research, 4(5), 10-21.
36. Nasimi Esfahani, S., Chaji, M., Mohammadabadi, T., & Bojarpour, M. (2015). Comparison between the nutritional value of Leucaena (Leucana Leucocephala) in both winter and summer with each other and alfalfa forage by gas production method. Journal of Research in Ruminants, 3(3), 59-75 (In Persian). http://ejrr.gau.ac.ir
37. Nasri, S., Salem, H.B., Vasta, V., Abidi, S., Makkar, H.P.S. & Priolo, A. (2011). Effect of increasing levels of Quillaja saponaria on digestion, growth and meat quality of Barbarine lamb. Animal Feed Science and Technology, 164(1-2), 71-78. Doi: 10.1016/j. anifeedsci.2010.12.005 [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.12.005]
38. Naumann, H.D., Tedeschi, L.O., Zeller, W.E., & Huntley, N.F. (2017). The role of condensed tannins in ruminant animal production: advances, limitations and future directions. Revista Brasileira De Zootecnia, 46(12), 929-949. doi:10.1590/s1806-92902017001200009 [DOI:10.1590/s1806-92902017001200009]
39. Ørskov, E.R., & McDonald, I. (1979). The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92(2), 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
40. Patra, A.K., Chhonkar, P.K., & Khan, M.A. (2006). Effect of green manure Sesbaniasesban and nitrification inhibitor encapsulated calcium carbide (ECC) on soil mineral-N, enzyme activity and nitrifying organisms in a rice-wheat cropping system. European Journal Soil Biology, 42(3),173-180. http://france.elsevier.com/direct/ejsobi [DOI:10.1016/j.ejsobi.2005.12.007]
41. Saminathan, M., Gan, H.M., Abdullah, N., Wong, C.M.V.L., Ramiah, S.K., Tan, H.Y., & Ho, Y.W. (2017). Changes in rumen protozoal community by condensed tannin fractions of different molecular weights from a Leucaena leucocephala hybrid in vitro. Journal of Applied Microbiology, 123(1), 41-53. doi: 10.1111/jam.13477. Epub 2017 Jun 9. PMID: 28434189 [DOI:10.1111/jam.13477]
42. Shahjalal, M., & Topps, J. (2000). Feeding Sesbania Leaves as a sole feed on growth and nutrient utilization in goats. Animal Bioscience, 13(4), 487-489. [DOI:10.5713/ajas.2000.487]
43. Sharifi, A., Chaji, M., & Vakili, A. (2019). Effect of treating recycled poultry bedding with tannin extracted from pomegranate peel on rumen fermentation parameters and cellulolytic bacterial population in Arabian fattening lambs. Veterinary Research Forum, 10(2), 145-152. doi:10.30466/vrf.2019.75050.2007
44. Śliwiński, B.J., Kreuzer, M., Wettstein, H.R., & Machmüller, A. (2002). Rumen fermentation and nitrogen balance of lambs fed diets containing plant extracts rich in tannins and saponins, and associated emissions of nitrogen and methane. Archives of Animal Nutrition, 56(6), 379-392. [DOI:10.1080/00039420215633]
45. Takahashi, J., Mwenya, B., Santoso, B., Sar, C., Umetsu, K., Kishimoto, T., & Hamamoto, O. (2005). Mitigation of methane emission and energy recycling in animal agricultural systems. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 18(8), 1199-1208. [DOI:10.5713/ajas.2005.1199]
46. Theodorou, M.K, Williams, B.A., Dhanoa, M.S., McAllan, A.B., & France, J.A. (1994). Simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology, 48(3-4), 185-197. [DOI:10.1016/0377-8401(94)90171-6]
47. Van Soest, P.J., Rabertson, J.B., & Lewis, B.A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. nutritional ecology of the ruminant. Journal of Dairy Science, 74(10), 3583-3597 [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
48. Wang, B., MP, M., Diao, Q.Y., & Tu, Y. (2019). Saponin-induced shifts in the rumen microbiome and metabolome of young cattle. Frontiers in microbiology, 10, 356. doi: 10.3389/fmicb.2019.00356 [DOI:10.3389/fmicb.2019.00356]
49. West, J.W., Hill, G.M., & Utley, P.R. (1993). Peanut skins as a feed ingredient for lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 76(2), 59-599. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77379-8]
50. Yildiz, S., Kaya, I., Unal, Y., Aksu-Elmali, D., Kaya, S., Cenesiz, M., Kaya, M., & Oncuer, A. (2005). Digestion and body weight change in Tuj lambs receiving oak (Quercus hartwissiana) leaves with and without PEG. Animal Feed Science and Technology, 122(1-2), 159-172. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.04.005]
51. Yousefi, Z., Mohammadabadi, T., Chaji, M., & Bojarpour, M. (2014). Investigation of in vitro digestibility and fermentation of diets containing of different parts of Siris (Albizia lebbeck). Journal of Animal Production, 16(1), 31-41 (In Persian).
52. Zaki, A., Osman, A., Ibrahim, F., & Soliman, E. (2015). Effect of using Sesbania sesban and its mixtures with some summer fresh grasses on lambs productive performance in new reclaimed soil. Journal of Animal, Poultry and Fish Production, 3(1), 7-16. [DOI:10.21608/japfp.2015.7427]
53. Zhou, Y.Y., Mao, H.L., Jiang, F., Wang, J.K., Liu, J.X., & McSweeney, C.S. (2011). Inhibition of rumen methanogenesis by tea saponins with reference to fermentation pattern and microbial communities in Hu sheep. Animal Feed Science and Technology, 166, 93-100. DOI: 10.1016/j.anifeedsci.2011.04.007 [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.04.007]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb