دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 62-55 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taherimoghadam L, Shohreh B, deldar H, Yousefi S. (2024). Comparison of Production Performance, Carcass and Egg Characteristics, Egg Production and Hatching Characteristics of Three white, Gray and Brown Varieties of Japanese Quails. Res Anim Prod. 15(1), 55-62. doi:10.61186/rap.15.43.50
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1350-fa.html
طاهری مقدم لیلا، شهره بهرام، دلدار حمید، یوسفی سهیل. مقایسه عملکرد تولید، ویژگی‎ های لاشه و تخم، ویژگی‎ های تخمگذاری و جوجه درآوری سه واریته سفید، خاکستری و قهوه ‎ای بلدرچین ژاپنی پژوهشهاي توليدات دامي 1403; 15 (1) :62-55 10.61186/rap.15.43.50

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1350-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
2- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
3- گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (1174 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: گوشت طیور به‌عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه‌گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور ازجمله بلدرچین شده است. با توجه به افزایش تقاضا برای محصولات بلدرچین از جمله تخم و گوشت آن و به صرفه بودن تولید این فرآورده، امروزه پرورش بلدرچین جایگاه خاصی در صنعت پرورش طیور پیدا کرده است. بلدرچین ژاپنی گونه متنوعی از طیور بوده که دارای ویژگی ­های منحصر به فردی از جمله گوشت لذیذ و مغذی، همچنین دارای تولید تخم بالایی می­ باشد. در واقع، فعالیت و جنب ­وجوش زیاد در بلدرچین­ ها، باعث ازدیاد ذخیره گلیکوژن در بافت­ های ماهیچه ­ای آن­ ها
می­ شود که این امر باعث می­ گردد گوشت این پرنده مانند پرندگان شکاری، بسیار لذیذ شود. ارزش پروتئین موجود در گوشت این پرنده24/91 درصد می‌باشد و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین‌ها یافت نمی‌شود، در گوشت این پرنده به‌فراوانی یافت میشود. ضریب تبدیل خوراک نقش مهمی در صنعت پرورش بلدرچین دارد. در بین جمعیت­ های مربوط به نژاد ژاپنی، سه جمعیت قهوه­ ای، سفید و خاکستری از گسترش بیشتری برخوردار هستند. با این وجود، اطلاعات مستند چندانی در خصوص ویژگی ­های اقتصادی و عملکردی این جمعیت­ ها و سایر جمعیت­ های مختلف بلدرچین ژاپنی در کشور وجود ندارد. این پژوهش بهمنظور بررسی مقایسه عملکرد تولید، ویژگیهای لاشه، ویژگی­ های تخمگذاری و درصد جوجه درآوری در سه جمعیت سفید، خاکستری و قهوه ­ای بلدرچین نژاد ژاپنی انجام شد.
مواد و روش­ ها: این آزمایش با سه تیمار و چهار تکرار و در مجموع با 360 قطعه بلدرچین ژاپنی تا سن 42 روزگی با شرایط پرورش و جیره یکسان در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تلفات در طول دوره آزمایش بهصورت روزانه توزین و ثبت گردید. تیمارهای آزمایشی شامل جمعیت سفید بلدرچین ژاپنی، جمعیت قهوه­ ای بلدرچین ژاپنی و جمعیت خاکستری بلدرچین ژاپنی می ­باشد. در پایان دوره آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار تعداد 3 قطعه بلدرچین که از نظر وزنی نزدیک به میانگین وزن واحد آزمایشی بودند انتخاب شدند و پس از کشتار ویژگیهای لاشه (درصد لاشه، سینه و ران) اندازه ­گیری شد. سپس بعد از شروع تخمگذاری برای بررسی ویژگی ­های تخم­گذاری و درصد جوجه درآوری از 144 قطعه بلدرچین ژاپنی (با رعایت نسبت 3 به 1 ماده و نر) بهصورت پرورش در قفس انجام شد. پس از رسیدن پرنده ها به سن تخمگذاری از هر واحد آزمایشی 3 عدد تخم انتخاب شد و ویژگی ­های کیفی تخم مانند میانگین وزن تخم، توده تخم، وزن مخصوص،
واحد هاو و ضخامت پوسته تخم اندازه ­گیری شد. همچنین برای اندازه ­گیری و محاسبه درصد جوجه ­درآوری از هر تکرار 24 عدد تخم انتخاب شد و سپس تخم ­های دارای صفات ظاهری نامطلوب مانند (بد شکل، پوسته کلسیمی، تخم های خیلی بزرگ و خیلی کوچک، پوسته سبز و ...) حذف شدند، سپس برای با گاز فرمالدئید ضد عفونی شدند و سپس به داخل شانه ­های مخصوص تخم انتقال داده شدند. تخم­ های بلدرچین به داخل دستگاه جوجه کشی انتقال یافتند. پس از انتقال تخم ­ها به دستگاه جوجه­ کشی تخم ­ها در روز 14 جوجه­ کشی از قسمت ستر به داخل هچر انتقال پیدا کرد و روز 17 و 18 جوجه­ کشی جوجه­ های تازه تفریخ شده برداشته شده و درصد جوجه ­های تفریخ شده هر تیمار محاسبه گردید.
یافته­ ها: نتایج آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی بر مقدار مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در دورههای مختلف اثر معنیدار نداشت ولی بر افزایش وزن روزانه در دورههای پایانی و کل دوره پرورش اثر معنیدار داشت (0/05p<)، بطوریکه بلدرچین سفید بیشترین میانگین افزایش وزن را داشت. همچنین نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایشی بر بازده درصد لاشه در واریته ­های مختلف معنی ­دار بوده بطوریکه سویه سفید دارای بیشترین درصد لاشه می­ باشد (0/05p<)، ولی سویه ­های مختلف اثر معنی­ دار بر سایر ویژگی­ های لاشه نداشت. نتایج نشان داد که بین واریته­ های مختلف بلدرچین ژاپنی بر ارتفاع سفیده، وزن پوسته، واحد هاو و وزن توده در هفتههای 16 تا 17 اختلاف معنی­ داری مشاهده شد (0/05p<). بطوری­که بالاترین میزان واحد هاو و ارتفاع سفیده مربوط به سویه قهوه ­ای و کمترین مربوط به سویه خاکستری می­ باشد، واریته سفید وزن توده بالاتری نسبت به سایر واریته ­ها داشت و همچنین بیشترین مقدار وزن پوسته مربوط به واریته خاکستری و کمترین مربوط به تیمار قهوه ­ای می باشد. از طرف دیگر اختلاف معنی ­داری در درصد جوجه درآوری بین جمعیتهای مختلف بلدرچین نژاد ژاپنی مشاهده نشد.
نتیجهگیری: نتایج آزمایش حاضر نشان داد که بین واریته­ های مختلف بلدرچین ژاپنی در صفات مختلف اختلاف معنیداری مشاهده شد بطوریکه واریته سفید بلدرچین ژاپنی دارای بیشترین افزایش وزن و همچنین درصد لاشه بهتری نسبت به واریته­ های خاکستری و قهوه ­ای می­ باشد. از طرف دیگر واریته سفید بلدرچین ژاپنی در صفات کیفی تخم از جمله واحد هاو و وزن توده نیز بالاترین میزان را نشان داد. بنابراین میتوان چنین استنباط کرد در این آزمایش واریته سفید بلدرچین ژاپنی از لحاظ عملکرد رشد و صفات کیفی تخم شرایط بهتر و مناسب­ تری نسبت به واریته ­های قهوه­ ای و خاکستری بلدرچین ژاپنی را نشان داد.

 
متن کامل [PDF 2025 kb]   (375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/10/17 | پذیرش: 1402/5/28

فهرست منابع
1. AOAC. (1990). 15th ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC.
2. Ashok, A., & Reddy, P. M. (2010). Evaluation of reproductive traits in three strains of japanese quail. Veterinary world, 3(4), 169-170.
3. Awan, F. N., Shah, A. H., Soomro, A. H., Barahm, G. S., & Tunio, S. G. (2017). Carcass yield and physico-chemical characteristics of Japanese quail meat. Pakistan Journal of Agriculture, Agricultural Engineering and Veterinary Sciences, 33(1), 111-120.
4. Bagh, J., Panigrahi, B., Panda, N., Pradhan, C. R., Mallik, B. K., Majhi, B., & Rout, S. S. (2016). Body weight, egg production, and egg quality traits of gray, brown, and white varieties of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) in coastal climatic condition of Odisha. Veterinary world, 9(8), 832. [DOI:10.14202/vetworld.2016.832-836]
5. Baumgartner, J., Palanska, O., & Končeková, Z. (1990). The technological quality and nutritive value of meat of English White quails. Hydinárstvo, 25, 97-107.
6. Bayomy, H. M., Rozan, M. A., & Mohammed, G. M. (2017). Nutritional composition of quail meatballs and quail pickled eggs. J Nutr Food Sci, 7(2), 1-5.
7. Castellini, C., Dal Bosco, A., Mugnai, C., & Pedrazzoli, M. (2006). Comparison of two chicken genotypes organically reared: oxidative stability and other qualitative traits of the meat. Italian Journal of Animal Science, 5(1), 29-42. [DOI:10.4081/ijas.2006.29]
8. National Research Council, & Subcommittee on Poultry Nutrition. (1994). Nutrient requirements of poultry: 1994. National Academies Press.
9. Devi, K. S., Gupta, B. R., Prakash, M. G., & Reddy, A. R. (2012). Genetic parameters of feed efficiency and daily weight gain in Japanese quails.
10. Faraji-Arough, H., Rokouei, M., & Maghsoudi, A. (2019). Examination the strain and sex effect on blood serum biochemical parameters and growth traits of quail. Animal Sciences Journal, 32(123), 31-46.
11. Genchev, A. (2012). Quality and composition of Japanese quail eggs (Coturnix japonica). Trakia journal of sciences, 10(2), 91-101.
12. Gonzalez, M. (1995). Influence of age on physical traits of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) eggs. In Annales de zootechnie (Vol. 44, No. 3, pp. 307-312). [DOI:10.1051/animres:19950309]
13. İnci, H., Çelik, Ş., Söğüt, B., Şengül, T., & Karakaya, E. (2015). Figuring out the effects of different feather color on the characteristics of interior and exterior egg quality of Japanese quail by using Kruskal-Wallis Tests.
14. Meibodi, E. J. V. R. and B. Products (1993). "Quail production, a new approach in Bangladesh." 6(3): 62-63. [DOI:10.1097/00006205-199308000-00017]
15. Ribarski, S., & Genchev, A. (2013). Effect of breed on meat quality in Japanese quails (Coturnix coturnix japonica). Trakia Journal of Sciences, 11(2), 181-188.
16. Shokouhmand, M., & Emami Meibodi, M. A. (2007). Effect of selection for body weight in three lines of Kapanese quail. Agriculture (Not Published), 9(2), 23-35.
17. Soriano‐Santos, J. (2010). Chemical composition and nutritional content of raw poultry meat. Handbook of poultry science and technology, 1, 467-489. [DOI:10.1002/9780470504451.ch25]
18. Tubelytė, V., Butkauskas, D., Paulauskas, A., & Sruoga, A. (2000). Variability of Blood Serum Proteins in the Japanese Quail (Coturnix Coturnix Japonica) Breeds and Hybrids. Acta Zoologica Lituanica, 10(4), 106-110. [DOI:10.1080/13921657.2000.10512352]
19. Vali, N., Edriss, M. A., & Rahmani, H. R. (2005). Genetic parameters of body and some carcass traits in two quail strains. Int. J. Poult. Sci, 4(5), 296-300. [DOI:10.3923/ijps.2005.296.300]
20. Zeinali P., L. E., Naeimipour H. and Jafari Y (2012). The effect of purslane (Portulaca oleracea) on growth performance and Carcass characteristics of Japanese quail." livestock research 1: 29-34.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb