دوره 13، شماره 37 - ( پاییز 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 37 صفحات 83-73 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saghebi M, Khalilvandi-Behroozyar H, Pirmohammadi R, Donyadoust Chelan M. (2022). The Effect of Processing of Corn Silage with Schizophyllum Commune on Chemical Composition, Ruminal Degradability and in Vitro Gas Production. rap. 13(37), 73-83. doi:10.52547/rap.13.37.73
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1261-fa.html
ثاقبی مریم، خلیل وندی بهروزیار حامد، پیرمحمدی رسول، دنیادوست چلان مریم. تأثیر فرآوری ذرت سیلوشده با قارچ شیزوفیلوم کمون بر ترکیب شیمیایی، تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای و تولید گاز در شرایط برون‌تنی پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (37) :83-73 10.52547/rap.13.37.73

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1261-fa.html


گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
چکیده:   (1022 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: برای غلبه بر مشکلات ناشی از کمبود خوراک دام، تلاش می‌شود دسترسی به مواد مغذی خوراک‌ها و قابلیت‌ هضم آن‌ها افزایش یابد که از جمله‌ی این تلاش‌ها می‌توان به بهبود ارزش غذایی گیاهان علوفه‌ای با استفاده از فرآوری بیولوژیکی اشاره کرد. شیزوفیلوم کمون یک قارچ خوراکی از خانواده بازیدومیست‌ها است که برای فراوری زیستی علوفه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر قارچ شیزوفیلوم کمون به‌صورت کشت مایع و کشت جامد بر ترکیب شیمیایی، حجم گاز تولیدی، تجزیه‌پذیری ماده خشک، تجزیه‌پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدهای چرب فرار تولیدی ذرت سیلوشده بود.
مواد و روش‌ها: به‌منظور فراوری، یک قسمت 1×1 (سانتی‌مترمربع) از قارچ هفت‌روزه‌ رشد یافته در محیط کشت جامد حاوی سیب‌زمینی، دکستروز و آگار به درون محفظه شیشه ­ای حاوی 200 گرم ذرت سیلوشده استریل و خیس شده تلقیح شد. 100 میلی‌لیتر از محیط کشت مایع حاوی آنزیم ­های مترشحه پس از فیلتراسیون قارچ­های رویی مایع به درون محفظه شیشه­ ای حاوی 200 گرم ذرت سیلوشده استریل و خیس شده تلقیح و به مدت 25روز در دمای 26 درجه سانتی‌گراد نگهداری شد. میزان تولید گاز تیمار‌ها در ویال‌های شیشه‌ای و تجزیه‌پذیری با استفاده از کیسه‌های نایلونی و سه رأس گاو هلشتاین فیستولا گذاری شده، اندازه‌گیری گردید.
یافته‌ها: فراوری ذرت سیلوشده با هر دو روش کشت سبب کاهش ماده خشک، ماده آلی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی شد (0/05p<). مقدار پروتئین در گروه‌های تیمار شده نسبت به گروه شاهد افزایش یافت و فراوری به روش کشت جامد بیش‌ترین تاثیر را در تغییر مقدار پروتئین سیلاژ داشت. الیاف گوارش ناپذیر نامحلول در شوینده خنثی در گروه تیمارها افزایش یافت. ذرت سیلوشده فراوری‌شده به روش کشت جامد حجم گاز تولیدی، گوارش‌پذیری ماده آلی و انرژی قابل متابولیسم بیش‌تری را نسبت به کشت مایع و گروه شاهد نشان داد. فراوری به روش کشت جامد تأثیری بر تجزیه‌پذیری ماده خشک سیلاژ نداشت اما فراوری به روش کشت مایع سبب کاهش تجزیه‌پذیری شد. فراوری به روش کشت مایع سبب افزایش مقدار کل اسیدهای چرب فرار تولیدی شد. فراوری ذرت سیلوشده با هر دو روش کشت جامد و مایع تأثیری در مقدار نیتروژن آمونیاکی نداشت.
نتیجه‌گیری: به‌طورکلی نتایج نشان داد که فراوری ذرت سیلوشده به روش کشت جامد و کشت مایع سبب افزایش مقدار پروتئین، حجم گاز تولیدی، انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی شد، اما به دلیل ماهیت نوع فعالیت آنزیمی قارچ شیزوفیلوم کمون مقدار تجزیه‌پذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی ذرت سیلوشده فراوری‌شده کاهش یافت.
 
متن کامل [PDF 1491 kb]   (380 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/9/27 | ویرایش نهایی: 1401/8/28 | پذیرش: 1400/12/14 | انتشار: 1401/8/28

فهرست منابع
1. Adesogan, A.T., K.G. Arriola, Y. Jiang, A. Oyebade, E.M. Paula, A.A. Pech-Cervantes and D. Vyas. 2019. Symposium review: Technologies for improving fiber utilization. Journal of dairy science, 102(6): 5726-5755.‌ [DOI:10.3168/jds.2018-15334]
2. Akinfemi, A. 2010. Nutritive value and in vitro gas production of fungal treated maize cobs. African Journal of Food, Agriculture, Nutrition and Development, 10(8): 25-38. [DOI:10.4314/ajfand.v10i8.60878]
3. AOAC. 2000. Official methods of analysis. 17th ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC
4. Atuhaire, A.M., F. Kabi, S. Okello, S. Mugerwa and C. Ebong. 2016. Optimizing bio-physical conditions and pre-treatment options for breaking lignin barrier of maize stover feed using white rot fungi. Animal Nutrition, 2(4): 361-369. [DOI:10.1016/j.aninu.2016.08.009]
5. Bimrew, A. 2020. Biological treatment of crop residues as an option for feed improvement in the tropics: A review. Animal Husbandry, Dairy and Veterinary Science, 4: 1-6 [DOI:10.15761/AHDVS.1000176]
6. Dashti Saridorgh, M., Y. Ruzbehan and S. Shojaosadati. 2010. The Effect of Neuspora sitophila fungi on chemical composition, digestibility and degradability of sugar beet pulp. Iranian Journal of animal Science, 40(4): 1-12 (In Persian).
7. Du, B., Y. Yang, Z. Bian and B. Xu. 2017. Characterization and anti-inflammatory potential of an exopolysaccharide from submerged mycelia culture of Schizophyllum commune. Frontiers in pharmacology, 8(1): 252.‌ [DOI:10.3389/fphar.2017.00252]
8. Ediriweera, S.S., R.L.C. Wijesundera, C.M. Nanayakkara, and O.V. Weerasena. 2015. Comparative study of growth and yield of edible mushrooms, Schizophyllum commune Fr., Auricularia polytricha (Mont.) Sacc. and Lentinus squarrosulus Mont. on lignocellulosic substrates. Mycosphere, 6(6): 760-765.‌ [DOI:10.5943/mycosphere/6/6/10]
9. Ghoorchi, T., S. Razavi, H. Behzad, A. Mehrabi and R. Mastani. 2016. Effect of Trametes versicolor and Pleurotus ostreatus fungi on crude protein, NDF and ruminal degradability of dry matter and NDF of crops by-products. Animal Production Research, 5(3): 59-69 (In Persian).
10. Ivan, S.K., R.J. Grant, D. Weakley and J. Beck. 2005. Comparison of a corn silage hybrid with high cell-wall content and digestibility with a hybrid of lower cell-wall content on performance of Holstein cows. Journal of Dairy Science, 88(1): 244-254.‌ [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(05)72682-5]
11. Khalilvandi, H., M. Dehghan, M. Ghafarzadeh, K. Rezayazdi and F. Ghaziani. 2013. Effects of fish oil protection on ruminal metabolism of fatty acids, in vitro digestibility and ruminal parameters. Journal of Animal Science Researches, 23(2): 123-143 (In Persian).
12. Khattab, H.M., H.M. Gado, A.Z.M. Salem, L.M. Camacho, M.M. El-Sayed, A.M. Kholif and A.E. Kholif. 2013. Chemical composition and in vitro digestibility of Pleurotus ostreatus spent rice straw. Animal Nutrition and Feed Technology, 13(3): 507-516.‌
13. Khonkhaeng, B. and A. Cherdthong. 2020. Improving Nutritive Value of Purple Field Corn Residue and Rice Straw by Culturing with White-Rot Fungi. Journal of Fungi, 6(2): 69. [DOI:10.3390/jof6020069]
14. Komarek, A.R. 1994. U.S. Patent No. 5,370,007. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office. ‌
15. Kumar, V.P., C. Naik and M. Sridhar. 2015. Production, purification and characterization of novel laccase produced by Schizophyllum commune NI-07 with potential for delignification of crop residues. Applied biochemistry and microbiology, 51(4): 432-441. [DOI:10.1134/S0003683815040080]
16. Mehrabi, A., T. Ghorchi and S. Razavi. 2015. Comparison of chemical composition and rumen degradability among four types of straws treated by Trametes versicolor fungus. Animal Sciences Journal, 28(107): 49-60 (In Persian).
17. Menke, K.H. and H. Staingass. 1988. Estimation of energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Anim Res Develop, 28(1): 7-55.
18. Menke, K.H., L. Raab, A. Salewski, H. Steingass, D. Fritz and W. Schneider. 1979. The Estimation of Digestibility and Metabolisable Energy content of Ruminant Feedstuffs from the Gas Production when they incubated with Rumen Liquor in vitro. The Journal of Agricultural Science, 92(1): 217-222. [DOI:10.1017/S0021859600086305]
19. Motamedi, R. 2019. Effects of fungal enzymes on iNDF content and plant cell wall digestibility parameters in ruminant's feed. M.Sc. Thesis, Urmia university, urmia, Iran, 148 p (In Persian).
20. Nasehi, M., N.M. Torbatinejad, S. Zerehdaran and A.R. Safaie. 2017. Effect of solid-state fermentation by oyster mushroom (Pleurotus Florida) on nutritive value of some agro by-products. Journal of Applied Animal Research, 45(1): 221-226. [DOI:10.1080/09712119.2016.1150850]
21. Nayan, N., A.S. Sonnenberg, W.H. Hendriks and J.W. Cone. 2018. Screening of white‐rot fungi for bioprocessing of wheat straw into ruminant feed. Journal of applied microbiology, 125(2): 468-479. [DOI:10.1111/jam.13894]
22. Niu, D., S. Zuo, D. Jiang, P. Tian, M. Zheng and C. Xu. 2018. Treatment using white rot fungi changed the chemical composition of wheat straw and enhanced digestion by rumen microbiota in vitro. Animal Feed Science and Technology, 237(1): 46-54. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2018.01.005]
23. Orskov, E.R. and P. McDonald. 1979. The estimation of protein digestibility in the rumen from incubation measurements weighed according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92(1): 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
24. Raghuwanshi, S., S. Misra and R.K. Saxena. 2014. Treatment of wheat straw using tannase and white-rot fungus to improve feed utilization by ruminants. Journal of animal science and biotechnology, 5(1): 1-8.‌ [DOI:10.1186/2049-1891-5-13]
25. Rangkhawong, P. 2014. Mycelial fermentation in submerged culture of Schizophyllum commune and its properties. Journal of Science and Technology, 33(5): 420-420.‌
26. Sarwar, M. and M.A. Khan. 2004. Influence of ad libitum feeding of urea-treated wheat straw with or without corn steep liquor on intake, in situ digestion kinetics, nitrogen metabolism, and nutrient digestion in Nili-Ravi buffalo bulls. Australian journal of agricultural research, 55(2): 229-236.‌ [DOI:10.1071/AR02236]
27. Sharma, R.K. and D.S. Arora. 2015. Fungal degradation of lignocellulosic residues: an aspect of improved nutritive quality. Critical reviews in microbiology, 41(1): 52-60.‌ [DOI:10.3109/1040841X.2013.791247]
28. Sherafat, M., M. alijoo and B. Asadnezhad. 2020. Effects of flaxseed and soybean seeds on the performance of Maque ewes during transition period. Animal Production, 22(2): 237-247 (In Persian).
29. Sornlake, W., P. Rattanaphanjak, V. Champreda, L. Eurwilaichitr, S. Kittisenachai, S. Roytrakul, T. Fujii and H. Inoue. 2017. Characterization of cellulolytic enzyme system of Schizophyllum commune mutant and evaluation of its efficiency on biomass hydrolysis. Bioscience, biotechnology, and biochemistry, 81(7): 1289-1299. [DOI:10.1080/09168451.2017.1320937]
30. Soufizadeh, M., R. Pirmohammadi, Y. Alijoo and H.K. Behroozyar. 2018. Indigestible neutral detergent fibers: Relationship between forage fragility and neutral detergent fibers digestibility in total mixed ration and some feedstuffs in dairy cattle. In Veterinary Research Forum, 9(1): 49.
31. Takalloozadeh, M., O. Diyani, R. Tahmasbi and A. Khezri. 2015. Determination of chemical composition, physical characteristics and nutritive value of treated Walnut hull by Neurospora Sitophila through nylon bag and gas production methods. Iranian Journal of Animal Science Reaserch, 6(3): 248-257 (In Persian).
32. Theodorou, M.K., B.A. Williams, M.S. Dhanoa, A.B. McAllan and J. France. 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal feed science and technology, 48(3-4): 185-197.‌ [DOI:10.1016/0377-8401(94)90171-6]
33. Tovar‐Herrera, O.E., A.M. Martha‐Paz, Y. Pérez‐LLano, E. Aranda, J.E. Tacoronte‐Morales, M.T. Pedroso‐Cabrera and R.A. Batista‐García. 2018. Schizophyllum commune: An unexploited source for lignocellulose degrading enzymes. MicrobiologyOpen, 7(3): e00637. [DOI:10.1002/mbo3.637]
34. Tuyen, D.V., H.N. Phuong, J.W. Cone, J.J.P. Baars, A.S.M. Sonnenberg and W.H. Hendriks. 2013. Effect of fungal treatments of fibrous agricultural by-products on chemical composition and in vitro rumen fermentation and methane production. Bio resource technology, 129(2): 256-263. [DOI:10.1016/j.biortech.2012.10.128]
35. Van Soest, P.V., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of dairy science, 74(10): 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
36. Yalchi, T. and B. Hajieghrari. 2011. Effect of fungal treatment on chemical composition and in vitro ruminal digestibility of some agricultural residues. African Journal of Biotechnology, 10(85): 19707-19713. [DOI:10.5897/AJB11.2972]
37. Zahida, N., S.J. Khan, Y. Ammara, S. Muafia, U. Shumaila and A. Sakhawat. 2015. Optimization of submerged culture conditions for biomass production in Schizophyllum commune, a medicinal mushroom. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 4(2): 258-266.
38. Zeynali, M., A. Hatamian-Zarmi and M. Larypoor. 2019. Evaluation of Chitin-Glucan complex production in submerged culture of medicinal mushroom of Schizophilum commune: Optimization and Growth Kinetic. Iranian Journal of Medical Microbiology, 13(5): 406-424. [DOI:10.30699/ijmm.13.5.406]
39. Zhang, F., X. Wang, W. Lu, F. Li and C. Ma. 2019. Improved quality of corn silage when combining cellulose-decomposing bacteria and Lactobacillus buchneri during silage fermentation. BioMed research international. ‌ [DOI:10.1155/2019/4361358]
40. Zuo, S., D. Niu, D. Jiang, P. Tian, R. Li, W. Wu and C. Xu. 2019. Effect of white-rot fungal treatments on the in Vitro rumen degradability of two kinds of corn stover. BioResources, 14(1): 895-907. [DOI:10.15376/biores.14.1.895-907]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb